De beste musea in Jackson in december 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Jackson, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Jackson, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Jackson.

Op zoek naar de beste musea in Jackson? Dit zijn de beste:

 1. Eudora Welty House1

  Eudora Welty House

  Jackson, MS
  Sinds 2006 is het Eudora Welty House & Garden geopend voor het publiek als een schrijvershuis museum. Bezoekers kunnen het huis en de tuin verkennen en inzicht krijgen in het leven en werk van Welty. Het museum biedt een unieke kans om de omgeving te ervaren die veel van Welty's verhalen heeft geïnspireerd.
 2. Old Capitol Museum2

  Old Capitol Museum

  Jackson, MS
  Het Oude Mississippi State Capitol, ook bekend als het Oude Capitol Museum of Oude Staatskapitool, heeft een rijke geschiedenis omdat het diende als het staatsgebouw van Mississippi van 1839 tot 1903. In deze periode vonden talrijke belangrijke wetgevende gebeurtenissen plaats, waardoor het een plaats van historisch belang is. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van het verleden van de staat en biedt het bezoekers een blik op de politieke geschiedenis van Mississippi.
 3. The Oaks House Museum3

  The Oaks House Museum

  Jackson, MS
  Het Oaks House Museum, ook bekend als The Oaks, is een historische locatie gelegen op 823 North Jefferson Street in Jackson, Mississippi. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad.
 4. Russell C Davis Planetarium4

  Russell C Davis Planetarium

  Jackson, MS
  Treed binnen in de magische ruimte van sterren, planeten en andere kenmerken. De "hemelshows" van het planetarium zijn intrigerend en betoverend tegelijk.
 5. Mississippi Museum of Art5

  Mississippi Museum of Art

  Jackson, MS
  Het Mississippi Museum of Art is gunstig gelegen op de hoek van 380 South Lamar Street en 201 East Pascagoula Street in Jackson, Mississippi. Deze centrale locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen en locals, en biedt de mogelijkheid om je onder te dompelen in de rijke kunstcultuur van Mississippi.
 6. Museum of Mississippi History6

  Museum of Mississippi History

  Jackson, MS
 7. Smith Robertson Museum and Cultural Center7

  Smith Robertson Museum and Cultural Center

  Jackson, MS
  Gewijd aan de tijd van de burgerrechtenbeweging. Een verborgen juweeltje dat een aantal solide tentoonstellingen heeft en een intrigerend verhaal vertelt.
 8. 8

  Mississippi Sports Hall of Fame

  Jackson, MS
  De Mississippi Sports Hall of Fame en het Museum bevinden zich in Jackson, Mississippi. Deze locatie is een belangrijk centrum voor sportliefhebbers en biedt een uitgebreid overzicht van de prestaties van Mississippi-atleten. Het museum biedt de mogelijkheid om de rijke sportgeschiedenis van de staat te verkennen, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 9. 9

  Jackson Zoo

  Jackson, MS
  De Jackson Zoo, opgericht in 1919, herbergt meer dan 120 soorten en ongeveer 250 individuele dieren. Deze diverse verzameling van dieren biedt bezoekers de mogelijkheid om dieren van over de hele wereld en regio te observeren en te bestuderen.
 10. 10

  Museum of Natural Science

  Jackson, MS
  Het Mississippi Museum of Natural Science, gelegen in Jackson, Mississippi, Verenigde Staten, heeft de eer het grootste museum in de staat te zijn. Dit museum is een belangrijk herkenningspunt en een populaire bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners, met een breed scala aan tentoonstellingen en collecties.

Alle musea in Jackson