De beste musea in Knoxville in december 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Knoxville, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Knoxville, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Knoxville.

Op zoek naar de beste musea in Knoxville? Dit zijn de beste:

 1. Blount Mansion1

  Blount Mansion

  Knoxville, TN
  Het Blount Mansion, ook bekend als William Blount Mansion, bevindt zich op 200 West Hill Avenue in het centrum van Knoxville, Tennessee. Dit historische huis was de residentie van William Blount, de enige territoriale gouverneur van het Southwest Territory. Als een belangrijk figuur in de Amerikaanse geschiedenis biedt Blount's huis een uniek inzicht in het leven en de tijden van de late 18e eeuw.
 2. Knoxville Museum of Art2

  Knoxville Museum of Art

  Knoxville, TN
  Het Knoxville Museum of Art (KMA), gelegen in Knoxville, Tennessee, is een unieke instelling die zich richt op het tentoonstellen van historische en hedendaagse kunstwerken uit de regio Oost-Tennessee. Deze specialisatie stelt bezoekers in staat om een diep inzicht te krijgen in het artistieke erfgoed en de hedendaagse kunstscene van de regio.
 3. Mabry-hazen House3

  Mabry-hazen House

  Knoxville, TN
  Het Mabry–Hazen House, ook bekend als het Evelyn Hazen House of het Joseph Alexander Mabry Jr. House, is een historisch huis gelegen op een terrein van 8 hectare op 1711 Dandridge Avenue in Knoxville, Tennessee. Het huis is gelegen op de top van Mabry's Hill, met een panoramisch uitzicht op de omgeving. Gebouwd in 1858 voor Joseph Alexander Mabry II, werd het huis oorspronkelijk Pine Hill Cottage genoemd en bevond het zich in wat toen de aparte stad East Knoxville was.
 4. East Tennessee History Center4

  East Tennessee History Center

  Knoxville, TN
  De East Tennessee Historical Society (ETHS) is een non-profitorganisatie gevestigd in Knoxville, Tennessee. Het is gewijd aan de studie van de geschiedenis van Oost-Tennessee, de bewaring van historisch belangrijke artefacten en het onderwijzen van de burgers van Tennessee. De vereniging beheert een museum en museumwinkel in het East Tennessee History Center aan Gay Street in het centrum van Knoxville. De vereniging werd opgericht in 1834, 38 jaar na de oprichting van de staat Tennessee, om de geschiedenis van de ontwikkeling en vestiging van het gebied vast te leggen.
 5. McClung Museum of Natural History & Culture5

  McClung Museum of Natural History & Culture

  Knoxville, TN
  Het McClung Museum of Natural History and Culture bevindt zich op de campus van de University of Tennessee in Knoxville. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers, aangezien het genesteld is binnen de levendige universiteitsomgeving. Het museum biedt een unieke mix van natuurgeschiedenis en cultuur, en geeft een uitgebreid beeld van de wereldgeschiedenis en diverse culturen.
 6. Historic Ramsey House6

  Historic Ramsey House

  Knoxville, TN
  Het Ramsey House, ook bekend als Swan Pond, is een belangrijke historische locatie in Knox County, Tennessee. Gebouwd in 1797 door de Engelse architect Thomas Hope, werd het huis gebouwd voor kolonel Francis Alexander Ramsey. Het tweeverdiepingen stenen huis staat als een getuigenis van de architectuurstijl van de late 18e eeuw en biedt een blik op het leven van een van de vroege kolonisten van Tennessee.
 7. Zoo Knoxville7

  Zoo Knoxville

  Knoxville, TN
  Zoo Knoxville, voorheen bekend als de Knoxville Zoo, is een 53 hectare grote dierentuin net ten oosten van het centrum van Knoxville, Tennessee. Het ligt gunstig dichtbij afrit 392 van de Interstate 40, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers. De dierentuin herbergt een diverse reeks dieren en staat bekend om zijn inspanningen voor natuurbehoud.
 8. 8

  Beck Cultural Exchange Center

  Knoxville, TN
 9. 9

  Muse Knoxville

  Knoxville, TN
 10. 10

  Ijams Nature Center

  Knoxville, TN

Alle musea in Knoxville