Ontdek alle musea in Polen en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Polen, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Polen bekijk je onze lijst van beste musea in Polen.

Polen is een land in Centraal-Europa. De hoofdstad van het land is Warschau en het land telt in totaal zo’n 40 miljoen inwoners. In de Tweede Wereldoorlog kreeg Polen het zwaar te verduren. Het land werd toen in grote mate verwoest. Ondanks de grote verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van het Poolse culturele erfgoed bewaard gebleven. Een gedeelte van het erfgoed is zorgvuldig gerestaureerd, zoals het Wawel-kasteel, of volledig gereconstrueerd, inclusief het historisch centrum en het koninklijk paleis in Warschau en de oude binnenstad van Gdańsk. Polen heeft op dit moment in totaal 15 erfgoedplaatsen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Polen heeft een rijke muzikale traditie en geschiedenis en kent bekende namen in de muziekwereld, waaronder de beroemde componisten Chopin of Penderecki. Met betrekking tot poëzie heeft Polen ook een rijke geschiedenis van befaamde dichters. De belangrijkste zijn de 'drie barden': Mickiewicz, Krasiński en Słowacki, de nationale dichters van de Poolse romantische literatuur.

Lees meer…

Musea in Polen

Dit overzicht bevat alle musea in Polen.
Benieuwd naar welke musea er in Polen zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Polen

Advertentie

Steden in Polen

Vind de mooiste musea in steden in Polen.

Meer populaire steden in Polen

Advertentie

Tentoonstellingen in Polen

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Polen. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Polen? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Polen.

Alle tentoonstellingen in Polen

Advertentie

Polen kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Polen en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Polen