Ontdek alle musea in Portugal en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Portugal, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Portugal bekijk je onze lijst van beste musea in Portugal.

Portugal is een land in het zuidwesten van Europa, gelegen op het Iberisch schiereiland. De twee eilandengroepen de Azoren en Madeira in de Atlantische Oceaan horen ook bij het land. De hoofdstad van Portugal is Lissabon en het land telt in totaal zo’n 11 miljoen inwoners.

De geschiedenis van Portugal kenmerkt zich door ontdekkingsreizen, kolonies en visserij. Onder andere door de beïnvloeding van de verschillende beschavingen die werden geïntroduceerd tijdens de actieve rol die Portugal speelde tijdens de eeuw van de ontdekkingsreizen, heeft het land een specifieke cultuur ontwikkeld. Het land heeft 15 vermeldingen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Portugal kent een rijke geschiedenis wat betreft de schilderkunst. De eerste bekende schilders komen uit de 15e eeuw, met Nuno Gonçalves die deel uitmaakte van de gotische periode. De 20e eeuw bracht het modernisme met de meest prominente Portugese schilders, waaronder Amadeo de Souza-Cardoso. Op muzikaal gebied heeft het land ook een rijke traditie. Het bekendste genre in het land is fado, melancholische muziek meestal geassocieerd met gitaar.

Lees meer…

Musea in Portugal

Dit overzicht bevat alle musea in Portugal.
Benieuwd naar welke musea er in Portugal zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Portugal

Steden in Portugal

Vind de mooiste musea in steden in Portugal.

Meer populaire steden in Portugal

Tentoonstellingen in Portugal

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Portugal bij ons bekend.

Alle tentoonstellingen in Portugal

Portugal kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Portugal en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Portugal