De beste musea in Quito in december 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Quito, Ecuador, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Quito, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Quito.

Op zoek naar de beste musea in Quito? Dit zijn de beste:

 1. Chapel of Man1

  Chapel of Man

  Quito
  La Capilla del Hombre, gelegen in Quito, Ecuador, is een kunstmuseum dat werd geïnitieerd door de gerenommeerde Ecuadoraanse schilder Oswaldo Guayasamín. Het museum is een eerbetoon aan de mensheid en toont het diepe respect en de bewondering van de kunstenaar voor de menselijke geest. Bezoekers van het museum kunnen een breed scala aan kunstwerken verwachten die de unieke artistieke stijl van Guayasamín en zijn diepgaande begrip van de menselijke conditie weerspiegelen.
 2. City Museum2

  City Museum

  Quito
  Het City Museum, ook bekend als Museo de la Ciudad, is gelegen in het hart van het koloniale centrum van Quito, Ecuador. Het bevindt zich specifiek op de Garcia Moreno Street, genesteld tussen Morales en Rocafuerte. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken.
 3. Museum House of Sucre3

  Museum House of Sucre

  Quito
  Het Sucre House, ook bekend als Museo Casa de Sucre, is een museum gelegen in het historische centrum van Quito, Ecuador. Opgericht in 1977 door het Ministerie van Defensie, dient het als eerbetoon aan zijn meest opmerkelijke bewoners, maarschalk Antonio José de Sucre, een Venezolaanse onafhankelijkheidsheld, en zijn vrouw, Mariana Carcelén.
 4. Casa del Alabado Museum of Pre-Columbian Art4

  Casa del Alabado Museum of Pre-Columbian Art

  Quito
  Het Casa del Alabado Museum voor Pre-Columbiaanse Kunst is gelegen in het historische centrum van Quito, Ecuador. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere historische en culturele bezienswaardigheden, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 5. 5

  Guayasamin Museum

  Quito
  Gewijd aan de hedendaagse kunstenaar Oswaldo Guayasamín en zijn werk. Een geweldige manier om iets meer te weten te komen over de mensen in Ecuador.
 6. Alberto Mena Caamaño Museum6

  Alberto Mena Caamaño Museum

  Quito
  Het Alberto Mena Caamaño Museum is een belangrijke culturele instelling in Quito, Ecuador. Het is gunstig gelegen in het historische centrum van de stad, naast het Palacio de Carondelet. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de rijke geschiedenis en cultuur van de stad verkennen.
 7. 7

  House of Ecuadorian Culture

  Quito
  Het Huis van de Ecuadoraanse Cultuur werd opgericht met als doel het stimuleren, leiden en coördineren van de ontwikkeling van een authentieke nationale cultuur. Deze missie heeft de activiteiten en programma's van de instelling geleid, waardoor het een belangrijk cultureel centrum in Ecuador is geworden.
 8. Camilo Egas Museum8

  Camilo Egas Museum

  Quito
  Egas was een beroemde kunstenaar van de Indigenistische beweging. Tegenwoordig worden de werken van Egas in dit museum tentoongesteld. Een must voor kunstkenners.
 9. Yaku Water Museum9

  Yaku Water Museum

  Quito
  Een interessant en origineel museum gewijd aan water en de geschiedenis van het gebruik ervan in de stad. Zet je zeker aan het denken.
 10. Museo Numismático del Ecuador10

  Museo Numismático del Ecuador

  Quito
  Het Numismatisch Museum van de Centrale Bank van Ecuador biedt een uitgebreid overzicht van de evolutie van de munteenheid in het land. Het volgt de reis van de ruilsystemen die door pre-Hispanic inheemse volkeren werden gebruikt tot de oorsprong en evolutie van munten tijdens de koloniale periode. Het museum behandelt ook het republikeinse tijdperk en de opkomst van de Munt van Quito, de uitgifte van verschillende bankbiljetten, en de consolidatie van de Centrale Bank van Ecuador door zijn sucre-uitgiften tot de dollarisatie van het land.
 11. 11

  National Museum of Ecuador

  Quito
  Het Nationaal Museum van Ecuador bevindt zich in de stad Quito, gehuisvest in de faciliteiten van het Casa de la Cultura Ecuatoriana gebouw. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor zowel toeristen als lokale bewoners, en biedt een handige gelegenheid om het rijke culturele erfgoed van Ecuador te verkennen.
 12. 12

  Organoleptic

  Quito
 13. 13

  Museo de Sitio la Florida

  Quito
 14. 14

  Ecuador Ethnohistoric Museum of Handicrafts

  Quito
  Een relatief nieuw museum dat kunst en handwerk laat zien van de etnische groepen die Ecuador bewonen (of bewoonden).
 15. 15

  Museum of the Central Bank of Ecuador

  Quito
  Het in 1940 gebouwde Museum van de Centrale Bank van Ecuador toont een indrukwekkende verzameling van meer dan 350 originele artefacten van verschillende pre-Columbiaanse culturen. Deze stukken geven een inkijkje in het leven van de mensen die het huidige Ecuadoraanse grondgebied meer dan 10.000 jaar bewoonden, en bieden een unieke kans om de oude geschiedenis van het land te begrijpen.
 16. 16

  Temple Museum of the Nation

  Quito
  Herdenkt de plaats waar de laatste strijd om de onafhankelijkheid van Ecuador plaatsvond. Er is een klein museum op het terrein.
 17. Museo Arqueológico Weilbauer17

  Museo Arqueológico Weilbauer

  Quito
  Het Weilbauer Archeologisch Museum, ook bekend als Museo Weilbauer, bevindt zich in het Cultureel Centrum van de Pauselijke Katholieke Universiteit van Ecuador (PUCE). Het functioneert naast een ander opmerkelijk museum, het Jacinto Jijón y Caamaño Museum. Deze locatie maakt het een handige stop voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het verkennen van meerdere culturele locaties binnen een enkel complex.
 18. 18

  Museum of Colonial Art

  Quito
  Een uitstekende kunstcollectie die je kan helpen het koloniale tijdperk en hoe het in Ecuador gebeurde te begrijpen.
 19. Jacinto Jijón y Caamaño Museum19

  Jacinto Jijón y Caamaño Museum

  Quito
  Het Jacinto Jijón y Caamaño Museum is een unieke instelling die archeologische, etnografische en koloniale kunsttentoonstellingen combineert. Het bevindt zich in het Cultureel Centrum van de Pauselijke Katholieke Universiteit van Ecuador (PUCE), waar het de ruimte deelt met het Weilbauer Archeologisch Museum. Deze locatie maakt het een ideale bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een uitgebreid begrip van het rijke culturele en historische erfgoed van Ecuador.
 20. 20

  Eloy Alfaro Military School Museum

  Quito

Alle musea in Quito