Ontdek alle musea in Roemenië en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Roemenië, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Roemenië bekijk je onze lijst van beste musea in Roemenië.

Roemenië is een land in het oosten van Europa met zo’n 22 miljoen inwoners. De hoofdstad is Boekarest en de grootste havenstad van Roemenië draagt de naam Constanţa, gelegen aan de Zwarte Zee.

Hoewel er tijdens het communistische bewind vele stadswijken ten onder zijn gegaan kent het land vele culturele en toeristische steden. De stad Timișoara draagt bijvoorbeeld de bijnaam Klein Wenen, en de hoofdstad Boekarest had in de jaren twintig en dertig de bijnaam Klein Parijs. Ook Sibiu, Brașov, Biertan en Sighișoara zijn belangrijk, allemaal middeleeuwse steden van Transsylvanië. Roemenië kent 8 vermeldingen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Roemenië heeft een diverse cultuur, die onder tot uiting komt in architectuur en kunstvoorwerpen. Het land is erg trots op de ontdekkingen en uitvindingen die door landgenoten zijn gedaan. Belangrijke uitvindingen zijn onder meer het Coandă-effect, insuline en de vulpen.

Lees meer…

Musea in Roemenië

Dit overzicht bevat alle musea in Roemenië.
Benieuwd naar welke musea er in Roemenië zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Roemenië

Steden in Roemenië

Vind de mooiste musea in steden in Roemenië.

Meer populaire steden in Roemenië

Tentoonstellingen in Roemenië

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Roemenië. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Roemenië? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Roemenië.

Alle tentoonstellingen in Roemenië

Roemenië kortingen en kortingskaarten & -passen

Er zijn op dit moment geen kortingskaarten in Roemenië bekend.