Ontdek alle musea in Spanje en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Spanje, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Spanje bekijk je onze lijst van beste musea in Spanje.

Spanje is een land in het zuidwesten van Europa, gelegen op het Iberisch Schiereiland. Het land heeft ruim 47 miljoen inwoners. De hoofdstad van Spanje is Madrid, dat tevens de grootste stad van het land is. Spanje is een land met een diverse cultuur met invloeden van vele verschillende volken die het land door de eeuwen heen passeerden. Hierdoor heeft ook elke regio zijn eigen cultuur.

Spanje heeft in totaal 45 plekken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bekende bezienswaardigeheden zijn onder andere: het Alhambra in Granada, het historische centrum en de kathedraal van Córdoba, de palmentuin van Elx bij Alicante, de werken van Antoni Gaudí, waaronder de Sagrada Família in Barcelona, enkele musea en architectuur van Madrid, het historische centrum van Toledo, de kathedraal en het Alcázar van Sevilla, het historische centrum en de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella, de kathedraal van Burgos, het historische centrum van Salamanca, de witte dorpen bij Málaga, het historische centrum van Alcalá de Henares, La Lonja de la Seda in Valencia en het Nationaal Park El Teide op Tenerife.

De Spaanse School wordt beschouwd als een van de grootste en belangrijkste van Europa. Tot de bekendste Spaanse meesters behoren El Greco, Juan Gris, Joan Miró, Murillo, Goya, Salvador Dalí, Juan Carreño de Miranda, Alonso Cano, Picasso, José de Ribera, Velázquez en Zurbarán. De belangrijkste werken van de Spaanse meesters bevinden zich in de hoofdstad Madrid. In Barcelona kende in de 19e eeuw het modernisme een grote bloei. Architect Antoni Gaudí is de bekendste figuur uit deze periode.

Lees meer…

Musea in Spanje

Dit overzicht bevat alle musea in Spanje.
Benieuwd naar welke musea er in Spanje zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Spanje

Advertentie

Steden in Spanje

Vind de mooiste musea in steden in Spanje.

Meer populaire steden in Spanje

Advertentie

Tentoonstellingen in Spanje

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Spanje. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Spanje? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Spanje.

Alle tentoonstellingen in Spanje

Advertentie

Spanje kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Spanje en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Spanje