Alle gratis musea en attracties om te bezoeken in Wales

Zelfs als je een klein budget hebt, heeft Wales veel voor je te bieden op cultureel gebied, waaronder gratis musea, gratis activiteiten en gratis attracties. 66 musea en attracties in Wales kunnen kosteloos worden bezocht.

Ben je op zoek naar gratis uitjes en dingen om te doen in Wales? Dit zijn de beste plekken om te bezoeken:

  1. National Museum Cardiff1

    National Museum Cardiff

    Cardiff
    National Museum Cardiff is een museum in Cardiff. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Schone Kunsten, Natuurwetenschappen, Munten en Medailles en Oudheidkunde.
  2. St Fagans National History Museum2

    St Fagans National History Museum

    Saint Fagans
    St Fagans National History Museum is een museum in Saint Fagans. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, archieven, landbouw, wereldculturen, architectuur, industrie, oudheidkunde en sociale geschiedenis.
  3. Big Pit National Coal Museum3

    Big Pit National Coal Museum

    Blaenavon
    Big Pit National Coal Museum is een museum in Blaenavon. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, archieven, industrie en wetenschap en technologie.
  4. National Roman Legion Museum4

    National Roman Legion Museum

    Caerleon
    National Roman Legion Museum is een museum in Caerleon. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog en oudheidkunde.
  5. The Cardiff Story5

    The Cardiff Story

    Cardiff
    Ontdek hoe Cardiff veranderde van een klein marktstadje in de jaren 1300 in een van 's werelds grootste havens in de jaren 1900 tot de koele, kosmopolitische hoofdstad die we vandaag de dag kennen. Het museum, in het mooie en historische gebouw van de Oude Bibliotheek, is rijk aan verhalen, voorwerp
  6. Llanelly House6

    Llanelly House

    Llanelli
    Erfgoedlocatie/bezochte attractie
  7. Oriel y Parc Gallery and Visitor Centre7

    Oriel y Parc Gallery and Visitor Centre

    Sint David's
    Oriel y Parc omvat een bezoekerscentrum, een studio met kunstenaars in residentie, een ontdekkingsruimte waar gezinsvriendelijke kunst- en natuuractiviteiten worden georganiseerd, een toren waar lokale kunsttentoonstellingen en door de gemeenschap georganiseerde lessen worden gehouden, en een café.
  8. Ceredigion Museum8

    Ceredigion Museum

    Aberystwyth
    Ceredigion Museum is een museum in Aberystwyth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landbouw, kostuum en textiel, oudheidkunde en sociale geschiedenis.
  9. National Waterfront Museum9

    National Waterfront Museum

    Swansea
    National Waterfront Museum is een museum in Swansea. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Rivieren, Landbouw, Handel en Commercie, Maritiem, Sociale Geschiedenis, Wetenschap en Technologie, Archieven, Architectuur, Landvervoer en Industrie.
  10. Caldicot Castle Country Park10

    Caldicot Castle Country Park

    Chepstow
    Caldicot Castle Country Park is een museum in Chepstow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, oudheidkunde, kostuum en textiel en archieven.
  11. Royal Welch Fusiliers Regimental Museum11

    Royal Welch Fusiliers Regimental Museum

    Caernarfon
    Royal Welch Fusiliers Regimental Museum is een museum in Caernarfon. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Persoonlijkheden, Schone Kunsten, Kostuum en Textiel, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Munten en Medailles.
  12. Tretower Court and Castle12

    Tretower Court and Castle

    Tretower
    Meer dan 900 jaar lang zijn Tretower Court en Castle verbouwd, aangepast en bijgesteld om aan te sluiten bij de stijl en smaak van die tijd. Nu kunnen bezoekers zien hoe de keuken en de grote zaal er rond 1470 uitgezien kunnen hebben.
  13. Abergavenny Museum13

    Abergavenny Museum

    Abergavenny
    Abergavenny Museum is een museum in Abergavenny. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, kostuum en textiel, archieven en oudheidkunde.
  14. Oriel Ynys Môn14

    Oriel Ynys Môn

    Rhosmeirch
    Oriel Ynys Môn is een museum in Rhosmeirch. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Munten en Medailles, Schone Kunsten, Persoonlijkheden, Archieven, Sociale Geschiedenis, Maritiem en Oudheidkunde.
  15. Swansea Museum15

    Swansea Museum

    Swansea
    Swansea Museum is een museum in Swansea. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Kostuum en Textiel, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Landvervoer, Oudheidkunde, Maritiem en Archieven.
  16. Lloyd George Museum and Highgate Cottage16

    Lloyd George Museum and Highgate Cottage

    Llanystumdwy
    Lloyd George Museum and Highgate Cottage is een museum in Llanystumdwy. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Film en Media, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Munten en Medailles, Wapens en Oorlog, Wetenschap en Technologie, Sociale Geschiedenis, Archieven, Kostuum en Textiel,
  17. Wrexham County Borough Museum and Archives17

    Wrexham County Borough Museum and Archives

    Wrexham
    Wrexham County Borough Museum and Archives is een museum in Wrexham. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, wapens en oorlog, archieven, oudheidkunde, kostuum en textiel en wetenschap en technologie.
  18. Carmarthenshire Museum18

    Carmarthenshire Museum

    Abergwili
    Carmarthenshire Museum is een museum in Abergwili. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, geneeskunde, wereldculturen, schone kunsten, wetenschap en technologie, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, archieven, kostuum en textiel, natuurweten
  19. Chepstow Museum19

    Chepstow Museum

    Chepstow
    Chepstow Museum is een museum in Chepstow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
  20. Usk Rural Life Museum20

    Usk Rural Life Museum

    Usk
    Usk Rural Life Museum is een museum in Usk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Kostuum en Textiel.
  21. Winding House21

    Winding House

    Elliots Town
    Winding House is een museum in Elliots Town. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en industrie.
  22. Blaenavon World Heritage Centre22

    Blaenavon World Heritage Centre

    Blaenavon
    Het Werelderfgoedcentrum van Blaenavon is gevestigd in de eerste school in Wales die (in 1816) door ijzerfabrikanten voor hun arbeiders werd gebouwd. Binnen vinden bezoekers interactieve tentoonstellingen die het verhaal vertellen van de Blaenavon World Heritage Site en zijn bewoners door de geschie
  23. Lamphy Bishop's Palace23

    Lamphy Bishop's Palace

    Lamphey
    Net als vroeger is dit een plek om de stress van alledag te ontvluchten. De middeleeuwse bisschoppen van St Davids kozen precies de juiste plaats voor een weelderig toevluchtsoord. Het exquusieve paleis weerspiegelt hun rijkdom, status en macht.
  24. Mostyn, Wales, UK24

    Mostyn, Wales, UK

    Llandudno
    Oriel Mostyn Art Gallery is een museum in Llandudno. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten.
  25. MOMA, Wales25

    MOMA, Wales

    Machynlleth
    MOMA, Wales is een museum in Machynlleth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
  26. Llanyrafon Farm26

    Llanyrafon Farm

    Cwmbrân
    Llanyrafon Farm is een museum in Cwmbrân. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie en Sociale Geschiedenis.
  27. Castle and Regimental Museum27

    Castle and Regimental Museum

    Monmouth
    Castle and Regimental Museum is een museum in Monmouth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis en Archieven.
  28. Parc Howard Museum and Art Gallery28

    Parc Howard Museum and Art Gallery

    Llanelli
    Parc Howard herbergt een befaamde collectie Llanelli-aardewerk (1839 - 1921), een kunstverzameling en materiaal met betrekking tot de geschiedenis van de stad. Parc Howard werd in 1885 gebouwd door de familie Buckley, een familie met een lange brouwersgeschiedenis in de stad. Het herenhuis, met zijn
  29. Cefn Coed Colliery Museum29

    Cefn Coed Colliery Museum

    Crynant
    Cefn Coed Colliery Museum is een museum in Crynant. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, archieven, industrie en landvervoer.
  30. Newport Museum and Art Gallery30

    Newport Museum and Art Gallery

    Newport
    Newport Museum and Art Gallery is een museum in Newport. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Godsdienst, Wetenschap en Technologie, Industrie, Sociale Geschiedenis, Landbouw, Munten en Medailles, Muziek, Schone Kunsten, Geneeskunde, Persoonlijkheden, Archieven, Decoratieve
  31. Strata Florida31

    Strata Florida

    Pontrhydfendigaid
    Strata Florida - Ystras Fflur - Vale of flowers. Deze mosr afgelegen en rustige abdij was bijna 400 jaar lang de thuishaven van de Welshe litrituur en leer.
  32. Pontypridd Museum32

    Pontypridd Museum

    Pontypridd
    Pontypridd Museum is een museum in Pontypridd. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel, Wapens en Oorlog, Schone Kunsten, Archieven, Wetenschap en Technologie, Muziek, Persoonlijkheden en Landvervoer.
  33. Storiel -Gwynedd Museum and Art Gallery33

    Storiel -Gwynedd Museum and Art Gallery

    Bangor
    Storiel -Gwynedd Museum and Art Gallery is een museum in Bangor. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Munten en Medailles, Persoonlijkheden, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Archieven, Kostuum en Textiel en Schone Kunsten.
  34. Oriel Davies Gallery34

    Oriel Davies Gallery

    Newtown
    Oriel Davies Gallery is gevestigd in Newtown, Powys in het Severn Valley gebied van de Welsh Borders. Oriel Davies heeft het hele jaar door een tentoonstellingsprogramma voor beeldende kunst, met nationale en internationale kunst en kunstnijverheid uit Wales, andere delen van het VK en het buitenlan
  35. Lleyn Historical and Maritime Museum35

    Lleyn Historical and Maritime Museum

    Nefyn
    Lleyn Historical and Maritime Museum is een museum in Nefyn. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, maritiem, sociale geschiedenis en persoonlijkheden.
  36. South Wales Police Heritage Centre36

    South Wales Police Heritage Centre

    Porthcawl
    South Wales Police Museum is een museum in Porthcawl. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Sociale Geschiedenis en Kostuum en Textiel.
  37. Robert Owen Museum37

    Robert Owen Museum

    Newtown
    Robert Owen Museum is een museum in Newtown. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden.
  38. Powysland Museum38

    Powysland Museum

    Welshpool
    Powysland Museum is een museum in Welshpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog, Munten en Medailles, Wereldculturen, Oudheidkunde, Kostuum en Textiel, Landvervoer, Sociale Geschiedenis en Natuurwetenschappen.
  39. Sir Henry Jones Museum39

    Sir Henry Jones Museum

    Abergele
    Y Cwm is het ouderlijk huis van Sir Henry Jones, die van nederige afkomst een grote invloed kreeg op het onderwijssysteem in Wales.
  40. National Wool Museum40

    National Wool Museum

    Felindre
    National Wool Museum is een museum in Felindre. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, kostuum en textiel, industrie en wetenschap en technologie.
  41. Moelfre RNLI Seawatch41

    Moelfre RNLI Seawatch

    Moelfre
    De Moelfre RNLI Seawatch heeft een Oakley Lifeboat in het gebouw en veel geschiedenis over de Moelfre Lifeboat en scheepswrakken die in de buurt van het dorp liggen.
  42. Narrow Gauge Railway Museum42

    Narrow Gauge Railway Museum

    Tywyn
    Narrow Gauge Railway Museum is een museum in Tywyn. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Sociale Geschiedenis en Industrie.
  43. Cynon Valley Museum43

    Cynon Valley Museum

    Aberdare
    Cynon Valley Museum and Gallery is een museum in Aberdare. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, geneeskunde, munten en medailles, wapens en oorlog, oudheidkunde, landvervoer, muziek, kostuum en textiel, natuurwetenschapp
  44. Newtown Textile Museum44

    Newtown Textile Museum

    Newtown
    Newtown Textile Museum is een museum in Newtown. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, sociale geschiedenis en landvervoer.
  45. Caerleon Amphitheatre45

    Caerleon Amphitheatre

    Newport
  46. Brecknock Museum and Art Gallery46

    Brecknock Museum and Art Gallery

    Brecon
    Brecknock Museum and Art Gallery is een museum in Brecon. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Geneeskunde, Archieven, Wetenschap en Technologie, Wapens en Oorlog, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Munten en Medailles, Muziek, Natuurwetenschappen, Oudheidkunde, Persoonlijkhed
  47. Minera Lead Mines47

    Minera Lead Mines

    Minera
    Minera Lead Mines is een museum in Minera. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Wetenschap en Technologie, Natuurwetenschappen, Oudheidkunde en Industrie.
  48. Aberystwyth University Gallery and Museum48

    Aberystwyth University Gallery and Museum

    Aberystwyth
    Aberystwyth University Gallery and Museum is een museum in Aberystwyth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, schone kunsten, wereldculturen, decoratieve en toegepaste kunst en archieven.
  49. Wireless in Wales Museum / Gwefr heb Wifrau49

    Wireless in Wales Museum / Gwefr heb Wifrau

    Denbigh
    Gwefr Heb Wifrau - Wireless in Wales, een liefdadigheidsinstelling, is een klein radiomuseum met een verschil. Met de nadruk op de geschiedenis van de omroep in Wales, de invloed van de omroep op onze nationale identiteit en de bijdrage van de Welsh aan de ontwikkeling van draadloze technologie is
  50. Treborth Botanic Garden50

    Treborth Botanic Garden

    Bangor
    Treborth Botanic Garden is een museum in Bangor. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen.
  51. Brynmawr and District Museum51

    Brynmawr and District Museum

    Brynmawr
    Brynmawr and District Museum is een museum in Brynmawr. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Geneeskunde, Landbouw, Literatuur, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Design, Schone Kunsten, Film en Media, Munten en Medailles, Fotografie, Industrie, Archieven, Speelgoed en
  52. 52

    The Egypt Centre Museum of Egyptian Antiquities

    Swansea
    Egypt Centre is een museum in Swansea. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van geneeskunde, design, oudheidkunde, sport, godsdienst, speelgoed en hobby's, handel en commercie, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie, persoonlijkheden, kostuum en textiel, wereldculturen
  53. 53

    Radnorshire Museum

    Llandrindod Wells
    Radnorshire Museum is een museum in Llandrindod Wells. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Fotografie, Persoonlijkheden, Speelgoed en Hobby's, Geneeskunde, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Munten en Medailles en Sport.
  54. 54

    Segontium

    Caernarfon
    Segontium is een museum in Caernarfon. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde en munten en medailles.
  55. 55

    Quaker Heritage Centre

    Dolgellau
    Quaker Heritage Centre is een museum in Dolgellau. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van godsdienst en sociale geschiedenis.
  56. 56

    Amgueddfa Nant Gwrtheyrn

    Llithfaen
    Amgueddfa Nant Gwrtheyrn is een museum in Llithfaen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis.
  57. 57

    Penmaenmawr Museum

    Penmaenmawr
    Deze in de jaren 1840 gebouwde huizen behoorden tot de eerste die in Penmaenmawr werden gebouwd om arbeiders in de steengroeven te huisvesten. De benedenverdieping van nr. 4 is onlangs gerestaureerd en herbergt een klein museum over de steengroeve-industrie en de groei van Penmaenmawr in de 19e eeuw
  58. 58

    Owain Glyndŵr Centre

    Machynlleth
    Owain Glyndŵr Centre is een museum in Machynlleth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, persoonlijkheden en sociale geschiedenis.
  59. 59

    Denbigh Museum

    Denbigh
  60. 60

    Rhyl Library Museum and Arts Centre

    Rhyl
    Rhyl Library Museum and Arts Centre is een museum in Rhyl. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer, maritiem, geneeskunde en sociale geschiedenis.
  61. 61

    Carmarthen Town Museum

    Carmarthen
    Carmarthen Town Museum is een museum in Carmarthen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van rechtsorde, handel en commercie, oudheidkunde, maritiem, industrie, architectuur en sociale geschiedenis.
  62. 62

    Cowbridge and District Museum

    Cowbridge
    Cowbridge and District Museum is een museum in Cowbridge. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Kostuum en Textiel, Natuurwetenschappen, Sociale Geschiedenis en Oudheidkunde.
  63. 63

    Mold Museum

    Mold
    Het museum vertelt de fascinerende geschiedenis van Mold. U kunt er schatten uit de Bronstijd bekijken, waaronder bijlen, juwelen en een replica van de beroemde gouden cape. Kom meer te weten over enkele van de beroemdste inwoners van Mold, waaronder de romanschrijver Daniel Owen, die te zien is in
  64. 64

    Bro Aman Museum

    Saron
    Aan het eind van de 19e eeuw veranderde de Amman-vallei door grootschalige industrie. Rijke natuurlijke hulpbronnen, vooral de beroemde antracietkool, brachten kolenmijnen, ijzer- en blikfabrieken, spoorwegen en mensen om ze te bewerken met zich mee. De galerie brengt hulde aan een van haar beroemde
  65. 65

    Buckley Library, Museum and Gallery

    Buckley
    Het museum, dat zich op de eerste verdieping van de openbare bibliotheek bevindt, vertelt het verhaal van Buckley's plaats als een belangrijk centrum voor de aardewerk- en baksteenindustrie van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw. Bezoekers kunnen veel van Buckley's mooiste producten bekijken en
  66. 66

    Amgueddfa Howell Harris Museum

    Brecon
    Amgueddfa Howell Harris Museum is een museum in Brecon. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Godsdienst en Architectuur.

Alle musea in Wales