Ontdek alle musea in Zweden en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Zweden, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Zweden bekijk je onze lijst van beste musea in Zweden.

Zweden is een land in Noord-Europa en vormt met Noorwegen en Denemarken Scandinavië. Het land heeft zo’n 10 miljoen inwoners en is hiermee het grootste land en het land met de meeste inwoners van Scandinavië. De hoofdstad van Zweden is Stockholm.

Kenmerken van het land zijn onder anderePippi Langkous en haar bedenken Astrid Lindgren, de IKEA, automerk Volvo, Knäckebröd en popgroep ABBA. Zweden staat daarnaast bekend om haar design. Zweedse meubelen zijn populair over de hele wereld. In het land valt veel te zien en te beleven door haar oude steden, zoals Stockholm, Göteborg en Helsingborg en haar natuur voor vele activiteiten. Ondanks dit kent Zweden geen grote toerismesector.

Zweden heeft in totaal 15 plekken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze bekende bezienswaardigheden zijn: slot Drottningholm, diverse vikingnederzettingen, de hoogovens van Engelsberg, de rotstekeningen van Tanum, Skogskyrkogården (begraafplaats), de Hanzestad Visby, kerkdorp Gammelstad in Luleå, Lapland, de vlootbasis Karlskrona, de Hoge Kust (Höga Kusten), het agrarisch landschap van Zuid-Öland, het mijngebied van de grote Koperberg Stora Kopparberget in Falun, het radiostation Varberg, de Geodetische boog van Struve en de gedecoreerde boerderijen van Hälsingland.

Lees meer…

Musea in Zweden

Dit overzicht bevat alle musea in Zweden.
Benieuwd naar welke musea er in Zweden zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Zweden

Steden in Zweden

Vind de mooiste musea in steden in Zweden.

Meer populaire steden in Zweden

Tentoonstellingen in Zweden

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Zweden. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Zweden? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Zweden.

Alle tentoonstellingen in Zweden

Zweden kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Zweden en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Zweden