Koop je ticket(s) direct online!
 

Afrika Museum en de collectie

Afrika Museum
Bron

Het Afrika Museum is gewijd aan Afrikaanse kunst en cultuur. In het binnenmuseum is een verzameling Afrikaanse kunst opgenomen. Thema’s die hier voorbij komen zijn onder meer Afrikaanse architectuur, hedendaagse Afrikaanse kunst, Afrikaanse visies op kunst en schoonheid en samenleving en religie. De grote variatie in hoogte en begroeiing van het buitenmuseum brengt de verschillende Afrikaanse culturen dichterbij. De bezoeker krijgt de gelegenheid uiteenlopende woningen te bezoeken om zo kennis te maken met de Afrikaanse architectuur.

ENAfrica Museum
NLWereldmuseum Berg en Dal

Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Kunst & Design  Kunst & Design Toegepaste kunst Volkenkunde

Afrika Museum
Postweg 6
6571 CS Berg en Dal

Bezoekersinformatie Afrika Museum

Openingstijden

Maandag
10:00 – 17:00
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
11:00 – 17:00
Zondag
11:00 – 17:00

Het Afrika Museum is maandag tijdens feestdagen en schoolvakanties geopend van 10.00 - 17.00 uur.
1 januari(Nieuwjaarsdag) Gesloten
25 december(1e Kerstdag) Geopend
Van november t/m maart is het buitenmuseum gedeeltelijk ingericht.

November - maart:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00

Toegangsprijzen

0 – 5Gratis
6 – 18€ 6,00
19+€ 15,00
CJP kindGratis
Cultuurpas€ 9,00
ICOMGratis
Studenten€ 10,00
Vereniging RembrandtGratis

Faciliteiten

Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Creditcard
Restaurant

Locatie & Kaart

Postweg 6, Berg en Dal

Ontdek alle musea in Berg en Dal

Recensies van Afrika Museum

Er zijn 6 beoordelingen van Afrika Museum.

 • G
  Gonny • 27 jul 2023

  Vandaag het Afrika Museum bezocht. Had er uit het verleden goede herinneringen aan maar viel nu erg tegen, behalve het gedeelte met de muziekinstrumenten en het gedeelte met de echt Afrikaanse kunst maar dat is niet heel uitgebreid. Het nagebouwde dorp is slecht onderhouden en het zou leuk geweest zijn als er minstens een huisje authentiek ingericht zou zijn. Ik kan me herinneren dat er in het verleden een film getoond werd over dans en zang en het leven in Afrika , zou in ieder geval interessant geweest zijn om zoiets te laten zien. Verder was er wel koffie of thee te krijgen, zit bij de entree prijs in en behalve voorverpakte koek is er verder niks te krijgen. Het restaurant wat naast het museum zit is zo te zien al langere tijd gesloten.

  Bezocht op 27 jul 2023

 • Karel
  Karel • 16 sep 2022

  Ons bezoek aan het Afrikamuseum na zoveel jaren was inderdaad inspirerend te noemen. Met inspirerend Afrika corrigeert het museum ons vooropgezette beeld van een continent vol arme mensen die onze beschaving moet worden bijgebracht en waar armoe troef is, kortom een continent dat immer nog ontwikkeld moet worden.

  Dat paternalistische beeld van het westen op Afrika wordt in deze expositie op boeiende wijze rechtgezet. Het Afrikaanse continent telt 54 landen en 2000 officiële talen. Het hedendaagse Afrika met zijn veelkleurige cultuur is een continent met een groeiden bewustzijn. De mensen zijn trots op hun geschiedenis die wij westerlingen nauwelijks kennen. Nelson Mandela dat lukt nog maar al rap droogt onze kennis over grote Afrikaanse mannen en vrouwen op. Weet jij nog dat onlangs de Ethiopische premier Abiy Ahmed de Nobelprijs voor de vrede heeft gekregen? Ik bedoel maar.

  De expositie laat ons kennis maken met een aantal belangrijke Afrikaanse politieke voortrekkers. Maar ook met de ontwikkeling van industrie en cultuur. Zoals de mode- en muziekindustrie en de jonge mensen die met groeiend zelfbewustzijn hun plek opeisen op het mondiale podium. Wist je bijvoorbeeld dat Ghana een bloeiende auto-industrie heeft? En dat die industrie zich voorbereidt op een klimaatbewuste toekomst?

  Niet onbelangrijk zijn de videoverhalen van een aantal Nederlanders van diverse culturele achtergrond zoals Ruanda, Kaapverdië, Suriname, Tunesië en Ghana die ons vertellen over hun ervaringen in Nederland en hoe zij hun dubbele culturele identiteit ervaren en er vooral trots op zijn.

  Wat een geweldige expositie, de uren vlogen voorbij. Inspirerend Afrika moet je gezien hebben.

  Bezocht op 15 sep 2022

 • P
  Patrick • 7 mrt 2022

  Voor ons geen mooi museum. Het was groter dan verwacht dat wel. Het viel ons op dat mensen met kinderen er wel heel snel doorgingen en eigenlijk is het daar ook geen museum voor ook al is het gratis voor hun. Het museum gaat vooral over apartheid, discriminatie en huisvest heel veel voorwerpen en plaatjes die niet echt vrolijk overkomen. Ook buiten word je niet echt vrolijk niet veel wijzer van de ontklede dorpen. Als je geïnteresseerd bent in deze ook met kinderen dan kan het nog mooi zijn maar om gewoon naar dit museum te gaan vinden wij het geen aanrader. Wij werden er deemoedig van. Er valt zoveel meer te laten zien ons gedacht. Hoe ze leven, wat ze eten b.v. en ook wat andere leuke zaken. Helaas 2 sterren is eigenlijk al veel voor ons

  Bezocht op 6 mrt 2022

 • Retno
  Retno • 19 jan 2016

  Vooral in de zomer is leuk om de Afrikaanse huisjes buiten rond te kijken

  Bezocht op 15 jan 2016

 • K
  Kaz • 17 okt 2015

  Bij deze beoordeling is geen recensie geschreven.

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Afrika Museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Afrika Museum te beoordelen.