Ontdek alle musea in Nederland en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Nederland, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Nederland bekijk je onze lijst van beste musea in Nederland.

Nederland is het in West-Europa gelegen deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Het land heeft zo’n 17 miljoen inwoners. In het westen en noorden grenst Nederland aan de Noordzee, in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Het natuurlijk erfggoed bestaat voor een groot deel uit vlak en nat landschap met rivieren, molens en polders.

Nederland staat bekend om haar schilderkunst, die vertegenwoordigd wordt door een groot aantal meesters. Vooral in de zeventiende eeuw kende Nederland veel grote schilders, waaronder Rembrandt, Johannes Vermeer, Jan Steen en Frans Hals. Een andere erg bekende schilder is Vincent van Gogh, die tijdens de 19e eeuw leefde.

Musea die voor een groot deel het cultureel erfgoed van Nederland tonen zijn onder meer het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Maurtishuis, het Nederlandse Openluchtmuseum en het Boijmans van Beuningen Museum.

Lees meer…

Musea in Nederland

Dit overzicht bevat alle musea in Nederland.
Benieuwd naar welke musea er in Nederland zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Nederland

Steden in Nederland

Vind de mooiste musea in steden in Nederland.

Meer populaire steden in Nederland

Tentoonstellingen in Nederland

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Nederland. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Nederland? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Nederland.

Alle tentoonstellingen in Nederland

Nederland kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Nederland en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Nederland