Ontdek alle musea in Leeuwarden en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Leeuwarden, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Leeuwarden bekijk je onze lijst van beste musea in Leeuwarden.

Leeuwarden is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Friesland. De geschiedenis gaat terug tot in de Romeinse tijd toen Leeuwarden ontstond op terpen. De financiële en zakelijke dienstverlening, de non-profitsector en de overheid zijn heden ten dage de grotere sectoren in Leeuwarden. De historische binnenstad kenmerkt zich door statige grachten, een hoffelijk stadspark en historische panden. Het telt meer dan 500 monumenten en kent bijzondere architectuur die het decor vormt voor leuke winkels, musea, restaurantjes met terrassen en diverse evenementen. Ook is er van alles te bezichtigen over de Friese Nassaus en het hofstad verleden van Leeuwarden. Enkele bekende gebouwen zijn de Kanselarij, de Waag en de Sint-Bonifatiuskerk.

Lees meer…

Musea in Leeuwarden

Dit overzicht bevat alle musea in Leeuwarden en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Leeuwarden zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Leeuwarden

Tentoonstellingen in Leeuwarden

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Leeuwarden. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Leeuwarden? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Leeuwarden.

Alle tentoonstellingen in Leeuwarden