Ontdek alle musea in Utrecht en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Utrecht, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Utrecht bekijk je onze lijst van beste musea in Utrecht.

Utrecht is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Utrecht. De stad heeft een centrale ligging in Nederland, op een knooppunt van autowegen, spoorwegen en waterwegen.

Utrecht is een knusse en intieme stad met een groot en gevarieerd cultureel aanbod. De stad huisvest drie universiteiten en drie hoge scholen. Door de vele studenten die er woonachtig zijn, zijn er veel horecagelegenheden die de stad jong houden.

De middeleeuwse binnenstad bestaat uit veel karakteristieke straatjes en hofjes en veel design en vintage winkels. Kenmerkend voor de stad is de Dom van Utrecht met de 112 meter hoge Domtoren die hoog boven het stadscentrum uitsteekt. Het is door deze toren dat Utrecht ook wel ‘De Domstad’ wordt genoemd. Daarnaast zijn de werfkelder, de grachten en de groene stadssingel kenmerkend voor de stad.

Lees meer…

Musea in Utrecht

Dit overzicht bevat alle musea in Utrecht.
Benieuwd naar welke musea er in Utrecht zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Utrecht

Tentoonstellingen in Utrecht

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Utrecht. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Utrecht? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Utrecht.

Alle tentoonstellingen in Utrecht