Ontdek alle musea in Rotterdam en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Rotterdam, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Rotterdam bekijk je onze lijst van beste musea in Rotterdam.

Rotterdam is de tweede stad van Nederland, gelegen in de provincie Zuid-Holland. De stad ligt aan de rivier de Nieuwe Maas en heeft een haven die de belangrijkste en grootste is van Europa. Na een Duits bombardement in 1940 moest de binnenstad van Rotterdam voor een groot deel worden herbouwd. Rotterdam staat naast de grote haven heden ten dage bekend om haar kleinere oude binnenhavens, monumentale pakhuizen en vernieuwende architectuur.

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad die zichzelf blijft vernieuwen. In 2014 opende de Markthal, een indrukwekkend woon- en winkelgebouw met inpandige markthal. In dat zelfde jaar werd de stad in diverse must-visit-lijsten opgenomen, waaronder die van The New York Times en Rough Guides. De skyline is voor Nederlandse begrippen indrukwekkend, met veel wolkenkrabbers.

De stad heeft een multicultureel karakter dat terug te vinden is in het aanbod internationale eet- en drinkmogelijkheden, het levendige straatleven en de culturele hoogtepunten.

Lees meer…

Musea in Rotterdam

Dit overzicht bevat alle musea in Rotterdam.
Benieuwd naar welke musea er in Rotterdam zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Rotterdam

Tentoonstellingen in Rotterdam

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Rotterdam. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Rotterdam? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Rotterdam.

Alle tentoonstellingen in Rotterdam