Ontdek alle musea in Schiedam en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Schiedam, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Schiedam bekijk je onze lijst van beste musea in Schiedam.

Schiedam is een stad in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, gelegen aan de Schie en de Nieuwe Maas, tussen Vlaardingen en Rotterdam. De stad kenmerkt zich door haar Jeneververleden, hoge windmolens en een historische binnenstad met grachten. Achter de karakteristieke pakhuizen, branderijen en mouterijen gaan vele verhalen schuil. Het jeneververleden is nog steeds zichtbaar in de binnenstad doordat veel oude jeneverpanden nu ene nieuwe bestemming gekregen hebben. Bezienswaardigheden zijn onder meer het stadhuis op de Grote Markt, de Grote of St. Kanskerk, de Ruïne Huis te Riviere en de stellingmolens die in het verleden granen maalden voor de branders die moutwijn stookten.

Lees meer…

Musea in Schiedam

Dit overzicht bevat alle musea in Schiedam en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Schiedam zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Schiedam

Tentoonstellingen in Schiedam

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Schiedam. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Schiedam? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Schiedam.

Alle tentoonstellingen in Schiedam