Ontdek alle musea in Delft en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Delft, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Delft bekijk je onze lijst van beste musea in Delft.

Delft is een stad in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het ligt aan de Schie tussen Rotterdam en Den Haag in. Delft is vooral bekend doordat Willem van Oranje er van 1572 woonde en er in 1584 door Balthasar Gerards werd vermoord. Daarnaast is de stad bekend als geboorteplaats van de Nederlandse kunstschilder Johannes Vermeer en van het beroemde Delfts blauw, wit aardewerk met blauwe decoratie dat in Delft vervaardigd wordt. De stad ontwikkelde zich in de 19e eeuw tot industriestad, maar is heden ten dage ook een kennisstad door de aanwezigheid van de Technische universiteit en onder meer het onderzoeksinstituut TNO. De historische binnenstad kenmerkt zich door oude gevelhuizen, schilderachtige straatjes, kleine grachten en sfeervolle pleinen.

Lees meer…

Musea in Delft

Dit overzicht bevat alle musea in Delft en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Delft zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Delft

Tentoonstellingen in Delft

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Delft. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Delft? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Delft.

Alle tentoonstellingen in Delft