Ontdek alle musea in Arnhem en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Arnhem, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Arnhem bekijk je onze lijst van beste musea in Arnhem.

Arnhem is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Gelderland. De stad is gelegen aan de Sint-Jansbeek en de rivier de Nederrijn. Het centrum ligt middenin een groene omgeving, met de Veluwe aan de ene kant en het uiterwaardgebied aan de andere kant.

Door haar ligging op verschillende routes en dichtbij de grens met Duistland heeft Arnhem zich ontwikkeld als een handelsstad. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog speelde de stad een hoofdrol op het wereldtoneel met De Slag om Arnhem van 17 tot 25 september 1944, als onderdeel van Market Garden.

Heden ten dage is Arnhem een diensten- en ambtenarenstad. Onder meer is er één van de vijf gerechtshoven in Nederland gesitueerd. Daarnaast is Arnhem verbonden met mode door de modeacademie ArtEZ die er gesitueerd is. En het hart van Arnhem, de Korenmarkt, is bekend door de vele cafés, restaurants en terrassen.

Lees meer…

Musea in Arnhem

Dit overzicht bevat alle musea in Arnhem.
Benieuwd naar welke musea er in Arnhem zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Arnhem

Tentoonstellingen in Arnhem

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Arnhem. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Arnhem? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Arnhem.

Alle tentoonstellingen in Arnhem