Ontdek alle musea in Haarlem en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Haarlem, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Haarlem bekijk je onze lijst van beste musea in Haarlem.

Haarlem is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Noord-Holland, gelegen aan de rivier het Spaarne. In 1245 kreeg Haarlem stadsrechten en aan het einde van de middeleeuwen was het een van de belangrijkste steden van Holland. In de vroegmoderne Tijd ontwikkelde Haarlem zich als schildersstad en textielstad. Het is vanouds een stad van kunst en cultuur en op dit gebied is er heden ten dage nog veel te beleven. De monumentale binnenstad is goed bewaard gebleven met veel oude straatjes met een gevarieerd aanbod aan cafés en restaurants en veel exclusieve winkels, waaronder kledingzaken, antiek- en curiosawinkels en diverse speciaalzaken.

Lees meer…

Musea in Haarlem

Dit overzicht bevat alle musea in Haarlem.
Benieuwd naar welke musea er in Haarlem zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Haarlem

Tentoonstellingen in Haarlem

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Haarlem. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Haarlem? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Haarlem.

Alle tentoonstellingen in Haarlem