Ontdek alle musea in Amsterdam en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Amsterdam, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Amsterdam bekijk je onze lijst van beste musea in Amsterdam.

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland, gelegen in de provincie Noord-Holland. De stad ligt aan het meer het IJ en de monding van de rivier de Amstel. Amsterdam kreeg in 1342 stadsrechten en groeide in de Gouden Eeuw uit tot een belangrijke handelsstad. De grachtenpanden in het centrum van Amsterdam doen nog denken aan deze glorieuze tijd. De grachtengordel, het onderdeel van de binnenstad dat langs de vier hoofdgrachten ligt, kreeg in 2010 een plek op de werelderfgoedlijst. Door de vele grachten heeft Amsterdam zelfs meer bruggen dan Venetië.

Het centrum van Amsterdam telt vele bezienswaardigheden, waaronder de Dam, het historische hart van de stad, de Wallen met prostituees en het Museumplein met daaraan de grootste musea van Amsterdam.

Lees meer…

Musea in Amsterdam

Dit overzicht bevat alle musea in Amsterdam.
Benieuwd naar welke musea er in Amsterdam zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Amsterdam

Tentoonstellingen in Amsterdam

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Amsterdam. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Amsterdam? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Amsterdam.

Alle tentoonstellingen in Amsterdam