Zoek je activiteiten in de buurt van Groote Museum?
Vind de beste deals! 👉

Groote Museum en de collectie

Groote Museum
Bron

In het Groote Museum ontdek je waar we vandaan komen, hoe we verbonden zijn en waar we van afhankelijk zijn. Met deze inzichten over jezelf en je relatie tot ander leven komt de vraag 'waar gaan we naartoe?' dichterbij. Maar het begint bij jou. In het Groote Museum ga je op een persoonlijke expeditie, met je lichaam als startpunt. Je kijkt in een spiegel waarin je steeds meer ontdekt. Overeenkomsten met planten, andere dieren en zelfs microben. Je gaat dwarsverbanden zien. Wat jouw darmen doen, bijvoorbeeld, doen de wortels van een boom ook. Toen jij als baby over de grond kroop, bewoog je hetzelfde als een krokodil. Door overeenkomsten als deze ga je anders naar jezelf kijken en naar de wereld om je heen. Je blijkt verbonden te zijn met alles wat leeft, tot in je kleinste vezels. En véél afhankelijker dan je dacht.

NLARTIS-Groote Museum

Natuur & Natuurlijke historie  Natuur & Natuurlijke historie Dieren

Groote Museum
Plantage Middenlaan 41
1018 CZ Amsterdam
Advertentie

Bezoekersinformatie Groote Museum

Openingstijden

Maandag
10:00 – 18:00
Dinsdag
10:00 – 18:00
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 22:00
Vrijdag
10:00 – 18:00
Zaterdag
10:00 – 18:00
Zondag
10:00 – 18:00

Het Groote Museum ligt aan het vrij toegankelijke Artisplein. De ingang van het museum vind je naast de Chileense flamingo's.

Toegangsprijzen

0 – 12Gratis
13+€ 17,50
MuseumkaartGeldig
CJP-pas€ 8,75
StudentenGratis

Parkeertarieven ARTIS:

Dagkaart leden: €12,50
Dagkaart niet-leden: €15,00

Parkeerdagkaarten zijn geldig van 8.30 tot 0.00 uur. Deze zijn verkrijgbaar bij de kassa’s van ARTIS, Micropia en het Groote Museum.

Faciliteiten

We hebben geen informatie over de faciliteiten van Groote Museum.

Advertentie

Locatie & Kaart

Plantage Middenlaan 41, Amsterdam

Ontdek alle musea in Amsterdam

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in Groote Museum gevonden.

Advertentie

Recensies van Groote Museum

Er zijn 2 beoordelingen van Groote Museum.

 • D
  Dianne • 19 aug. 2022

  Mijn zoon (5VWO) en ik zijn speciaal voor dit museum naar Amsterdam gereisd. De aanleiding om te gaan was een uitzending van de NPO van een museumdirecteur die een ander museum bezoekt. Dat zag er veel belovend uit! We vonden het nogal tegenvallen. Gelukkig betaalden we niets omdat we via de Vriendenloterij gratis toegang hadden. Het gebouw is prachtig gerestaureerd. De trap is ook prachtig. Om deze te zien moest ik echter onder een afzetlint doorkruipen....De "tentoonstelling" vonden we teleurstellend. Leuk voor een biologieles voor de brugklas. Niets nieuws. Veel uitleg bij veel objecten, bij anderen helemaal geen uitleg. Het was niet druk in het museum. Ik zou het museum niet aanraden.

  Bezocht op 18 aug. 2022

 • M
  Maddie • 6 jun. 2022

  Prachtige ruimte, veel interessants. Leuke benaderingen vanuit oa reuk, tast, seks. Helaas veel gemiste kansen (of kinderziektes). Erg drukke opsteling, (te) veel prikkels. Educatief maar voor welke leeftijd? Uitlegteksten op vitrines slecht of niet leesbaar door achtergrond of te hoog geplaatst. Niet erg hygienisch: koptelefoons, knoppen, smalle doorgangen. Nergens desinfectie o.i.d. Systeem bagage kluisjes werkt slecht of niet. Hoop op verbetering!

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Groote Museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Groote Museum te beoordelen.