Koop je ticket(s) direct online!
 

Van Gogh Museum en de collectie

Van Gogh Museum
Bron

De Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh maakte gedurende zijn tien jaar actieve bestaan als kunstschilder een groot aantal schilderijen. Ruim 860 schilderijen en bijna 1200 werken op papier zijn bewaard gebleven. Het Van Gogh museum bezit de grootste Van Gogh-collectie ter wereld bestaande uit 201 schilderijen, 437 tekeningen en 31 prenten. Behalve werken van Van Gogh, bezit het museum ook een collectie werken van andere belangrijke 19e-eeuwse kunstenaars, zoals Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec en Claude Monet. Ook zijn er zo’n vijfhonderd Japanse prenten die Vincent van Gogh en zijn broer Theo verzamelden in het museum te zien.

Kunst & Design  Kunst & Design Moderne kunst Persoon & Kunstenaar

Van Gogh Museum
Paulus Potterstraat 7
1071 CX Amsterdam

Bezoekersinformatie Van Gogh Museum

Openingstijden

Maandag
9:00 – 17:00
Dinsdag
9:00 – 17:00
Woensdag
9:00 – 17:00
Donderdag
9:00 – 17:00
Vrijdag
9:00 – 18:00
Zaterdag
9:00 – 18:00
Zondag
9:00 – 18:00

28 februari - 6 maart 2022:
Maandag t/m donderdag: open van 9 tot 17 uur.
Vrijdag t/m zondag: open van 9 tot 18 uur.

7 - 31 maart 2022:
Maandag t/m donderdag: open van 9 tot 17 uur.
Vrijdag: open van 10 tot 21 uur.
Zaterdag en zondag: open van 10 tot 18 uur.

Toegangsprijzen

0 – 17Gratis
18+€ 20,00
MuseumkaartGeldig
CJP-pas€ 10,00
I Amsterdam City CardGratis
Holland PassGratis
RembrandtkaartGeldig
Amsterdam PassGeldig
Holland pasGratis
ICOMGratis
StadspasGratis
Studenten€ 10,00

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Creditcard
Restaurant

Locatie & Kaart

Paulus Potterstraat 7, Amsterdam

Ontdek alle musea in Amsterdam

Recensies van Van Gogh Museum

Er zijn 7 beoordelingen van Van Gogh Museum.

 • H
  Harva • 13 mrt. 2019

  Nare ervaring daar ; lijkt wel een legerkazerne of vliegveld controle daar geworden ; bij de ingang in zijvleugel; ( je gaat met vleugels naar binnen en komt er ontmoedigd en met broken wings naar buiten, geen zin meer om verder wat dan ook te bezoeken ) ook zeer beledigend toegesproken door een suppoost , van de eerste zaal (leek wel een agressieve pitbull), (wat een verschil met het Rijks ,wat waardigheid uitstraalt .) Later trouwens wel een vriendelijke suppoost ontmoet , om de aanval enigszins goed te maken ; het publiek ook niet meer wat het geweest is ; kijk met weemoed terug naar het ouwe van Gogh museum, waar ik als beeldend kunstenaar nog geëxposeerd heb ; toen het er nog gemoedelijk aan toe ging ... elke verandering betekent niet altijd een verbetering ! Denk niet dan van Gogh zelf zo'n behandeling op prijs had gesteld ; ikzelf; ook beeldend kunstenaar dus; met ook een degree in art history ... they prey nu eenmaal op innocent women ....ga er voorlopig niet meer naar toe.

  Bezocht op 11 mrt. 2019

 • Frans
  Frans • 11 mei 2016

  De tentoonstelling Easy Virtue of Lichte Zeden bekeken. Het Van Gogh Museum heeft hier waanzinnig veel bruiklenen bij elkaar gekregen uit vele grote musea. Voor de liefhebbers van Edgar Degas en Henri de Toulouse Lautrec valt er veel te zien, ook een paar mooie Sluijters en van Dongen. Van Gogh zelf komt er zeer bekaaid af maar die kun je in de vaste opstelling voldoende zien. Voor mij was het hoogtepunt het portret van Gustave Coquiot door Picasso dat hij op 20 jarige leeftijd in Parijs had gemaakt. Het was er niet druk dus je hebt goed de mogelijkheid om de werken te bestuderen.

  Bezocht op 10 mei 2016

 • Anne-Marije
  Anne-Marije • 11 jan. 2016

  Leuk en mooi modern museum. Goede tentoongestelde werken en erg overzichtelijk. Het is aan te raden voor bezoek kaarten te bestellen zodat je niet hoeft te wachten!

 • J
  Jessica • 26 nov. 2015

  Very nice museum with beautiful work by Vincent van Gogh, paired with his life story. Both interesting and engaging. The only drawback is the long queue to get in. I would definitely recommend going here if you’re visiting Amsterdam!

  Vertaal naar Nederlands

 • Monique
  Monique • 4 nov. 2015

  Mooi museum, maar erg druk. Het museum bezit veel mooie schilderijen van de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh, maar laat je ook kennis maken met zijn leven.

 • Anne
  Anne • 22 okt. 2015

  Erg mooi museum met interessante schilderijen waar de heldere kleuren van afspatten. Dit museum heeft de mooiste schilderijen van van Gogh en is daarom zeker een must see!

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Van Gogh Museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Van Gogh Museum te beoordelen.