Ontdek alle musea in Zaandam en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Zaandam, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Zaandam bekijk je onze lijst van beste musea in Zaandam.

Zaandam is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De stad bestaat uit twee parallelle dijken aan weerszijden van de historische waterloop De Zaan. Aan de voormalige haven herinnert het beeld ‘De Houtwerker’ aan het verleden van Zaandam als een belangrijke houthaven. In de Gouden Eeuw was de Zaanstreek een industrieel molengebied, met vele windmolens die het hout zaagden voor de papierindustrie en de scheepsbouw. Daarnaast is de regio bekend door de verbondenheid met de walvisvaart.

Zaandam is bekend van de Zaanse schans, een kleine buurt in de stad, gelegen aan de oostoever van de Zaan. Het is een museumdorpje waar typische groene Zaanse houten huizen en een aantal molens uit de regio zijn herbouwd.

Lees meer…

Musea in Zaandam

Dit overzicht bevat alle musea in Zaandam en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Zaandam zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Zaandam

Tentoonstellingen in Zaandam

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Zaandam. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Zaandam? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Zaandam.

Alle tentoonstellingen in Zaandam