Koop je ticket(s) direct online!
 

Stedelijk Museum Amsterdam en de collectie

Stedelijk Museum Amsterdam
Bron

Stedelijk Museum Amsterdam is hét must see museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. De collectie is een van de belangrijkste collecties van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving ter wereld. De meest betekenisvolle kunst en vormgeving stromingen zijn vertegenwoordigd met (inter)nationale kunstenaars en vormgevers die onderdeel zijn van de veranderingen van gister, vandaag en morgen. Samen met zowel bekende als minder bekende werken van o.a Vincent van Gogh, Marc Chagall, Piet Mondriaan, Yayoi Kusama, Andy Warhol, Marlene Dumas, Henri Matisse, Jackson Pollock, Nicolaas Warb, Gerrit Rietveld, El Anatsui, Rineke Dijkstra, Danielle Dean, Sarah Zapata, Simnikiwe Buhlungu en Charley Toorop. De collectie is thematisch opgesteld en laat zien dat kunst en vormgeving nauw verbonden zijn met maatschappelijke ontwikkelingen. Dit zorgt voor een nieuwe kijk en toont dat er niet één kunstgeschiedenis bestaat, maar dat er talloze perspectieven zijn.

NLStedelijk

Kunst & Design  Kunst & Design Moderne kunst Hedendaagse kunst Toegepaste kunst

Stedelijk Museum Amsterdam
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam

Bezoekersinformatie Stedelijk Museum Amsterdam

Openingstijden

Maandag
10:00 – 18:00
Dinsdag
10:00 – 18:00
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 22:00
Vrijdag
10:00 – 18:00
Zaterdag
10:00 – 18:00
Zondag
10:00 – 18:00

Toegangsprijzen

0 – 18Gratis
19+€ 18,50
MuseumkaartGeldig
CJP-pas€ 10,00
I Amsterdam City CardGratis
Holland PassGratis
RembrandtkaartGeldig
Holland PassGratis
ICOMGratis
StadspasGratis
Studenten€ 10,00
VriendenGratis
Young StedelijkGratis

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Koffie
Creditcard
Restaurant
Kindvriendelijk
Audiotour

Locatie & Kaart

Museumplein 10, Amsterdam

Ontdek alle musea in Amsterdam

Recensies van Stedelijk Museum Amsterdam

Er zijn 8 beoordelingen van Stedelijk Museum Amsterdam.

 • Karel
  Karel • 24 jun. 2021

  In het Stedelijk Museum maakte ik kennis met schilders uit de Surinaamse School. Voor mij onbekend, maar ik vond het wel een goede aanvulling op de Slavernij expositie in het Rijks. Zoals dat met kunst in landen en oorden gaat die onder een vreemde mogendheid leven, had deze kunt vaak ook een activistische betekenis, een betekenis van bewustwording van de eigen identiteit. Onder koloniaal bewind was er geen eigen kunstopleiding. Surinaamse kunstenaars volgden noodgedwongen hun opleiding aan kunstopleidingen in Nederland. Vele van hen keerden vroeg of laat terug naar het moederland. Toen Suriname in 1976 onafhankelijk werd, speelden deze kunstenaars een belangrijke rol in het zelfbewustzijn van het zelfstandige Suriname. Afgezien van het kunsthistorische belang is deze expositie ook gewoon een prachtig venster op de ontwikkeling van Surinaamse kunstenaars. De expositie maakt je heel erg bewust van de betekenis van kunst voor een land en zijn identiteit. Net als d e slavernijexpositie is ook deze tentoonstelling een soort van bewustwordingservaring die je leert niet alleen door een witte bril naar de wereld te kijken. Ik vond daarom ook de graflegging van Christus waarin alle personages zwart zijn echt geweldig. Ook de erotisch getinte Christus was een gewaagde visie op de man van smarten aan het kruis. Zo kan het dus ook, gelukkig, daar heb je nou de kunst voor. Deze expositie had al veel eerder moeten plaatsvinden, maar beter laat dan nooit. Hij is een ‘must see’.

  P.S. Ook loopt in het Stedelijk een expositie van Bruce Nauman, eerlijk gezegd kom ik daar mijn bed niet voor uit. Maar dit geheel terzijde.

  Bezocht op 24 jun. 2021

 • T
  Taco • 10 dec. 2017

  Helaas, De tentoonstelling over Metz en Co en de Stijl hebben ze niet door laten gaan in het Stedelijk Museum van Amsterdam. Staat nergens vermeld. Daarom maar een rondje Amsterdam in de Sneeuw. Stuk sterker dan de rommel die er in het Stedelijk wordt geëxposeerd.

  Bezocht op 10 dec. 2017

 • Frans
  Frans • 22 apr. 2016

  Vandaag de tentoonstelling over de Amsterdamse School bezocht. Veel positieve verhalen over gehoord en het is dan ook zeer de moeite waard. De eerste zaal met alle klokken en projectie van oude films van Amsterdam is een feest. In de overige zalen worden ontwerpers en hun werk uitgelicht aan de hand van tekeningen en meubilair. Op de wanden staat een duidelijke uitleg en overal valt veel te zien. Alle zalen zijn wat donker maar dat went snel en geeft het geheel een bijzondere sfeer. Tegen het eind is een "werkplaats" waar je zelf een klok kan maken van karton. Leuk voor kinderen en creatievelingen. Als je wilt kun je je klok in het aansluitende museumwinkeltje ook nog van een uurwerk voorzien. Een mooi souvenir. Helaas was de keus in het winkeltje wat karig en had ik meer verwacht. Tentoonstelling een aanrader !

  Bezocht op 22 apr. 2016

 • Marc
  Marc • 7 jan. 2016

  Beautiful building with a nice modern extension. From the late 19th century art to the modern installations. it is well worth the time to visit.

  Vertaal naar Nederlands

 • J
  Jessica • 11 dec. 2015

  My favourite museum in Amsterdam. If you’re interested in modern art, be sure to go here. I enjoyed it very much. Also be sure to check out the museum shop. Well worth the visit as well!

  Vertaal naar Nederlands

 • Anne
  Anne • 22 okt. 2015

  Topmuseum voor liefhebbers van moderne kunst. Met een tourguide die uitlegt geeft over de werken nog net wat interessanter. Zeker een bezoek waard!

 • K
  Kaz • 17 okt. 2015

  Bij deze beoordeling is geen recensie geschreven.

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Stedelijk Museum Amsterdam bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Stedelijk Museum Amsterdam te beoordelen.