Anne Frank Huis en de collectie

Anne Frank Huis
Bron

Het Anne Frank Huis is het huis waarin het Joodse meisje Anne Frank in de Tweede Wereldoorlog gedurende ruim twee jaar met zeven anderen zat ondergedoken. Het museum bezit de originele dagboeken en geschriften van Anne Frank. Een belangrijk onderdeel van het museum is het Achterhuis. Hier zat Anne Frank ondergedoken en schreef ze haar bekende dagboek. Documenten en voorwerpen van de acht onderduikers worden er tentoongesteld. In het voorhuis wordt het verhaal van Anne Frank vertelt aan de hand van stukken uit haar dagboek, foto’s, filmbeelden en historische documenten.

ENAnne Frank House

Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Gespecialiseerd & Alternatief  Gespecialiseerd & Alternatief Oorlog Historisch huis

Anne Frank Huis
Prinsengracht 267
1016 GV Amsterdam

Bezoekersinformatie Anne Frank Huis

Openingstijden

Maandag
9:00 – 18:00
Dinsdag
9:00 – 18:00
Woensdag
9:00 – 18:00
Donderdag
9:00 – 18:00
Vrijdag
9:00 – 20:00
Zaterdag
9:00 – 20:00
Zondag
9:00 – 20:00

4 mei 9 - 17 uur
5 oktober (Jom Kipoer) gesloten
25 december 9 - 17 uur
31 december 9 - 17 uur

Toegangsprijzen

0 – 9€ 1,00
10 – 17€ 7,00
18+€ 14,00
MuseumkaartGeldig
CJP-pas€ 7,00
I Amsterdam City CardNiet geldig
Stadspas€ 7,00

Faciliteiten

Museum­winkel
Koffie
Restaurant

Locatie & Kaart

Prinsengracht 267, Amsterdam

Ontdek alle musea in Amsterdam

Recensies van Anne Frank Huis

Er zijn 7 beoordelingen van Anne Frank Huis.

 • A
  Amanda • 29 nov. 2018

  Wat ik erg vervelend en een groot minpunt vond is dat we aardig opgejaagd werden omdat het inmiddels 21.40 uur (of eerder) was. Er werd omgeroepen dat ze om 22.00 uur gingen sluiten, dat betekende dat iedereen haast moest maken. Ik en mijn vriend hebben daardoor het laatste gedeelte niet op ons gemak kunnen bekijken. Ik snap niet waarom bezoekers dan om 21 uur nog naar binnen mogen, dat was onze tijd namelijk. Dat is te laat, hebt dan niet de tijd om alles goed te bekijken. Helemaal niet als het ook nog heel druk is, in ons geval. Dit wilde ik gezegd hebben omdat het me erg gestoord heeft, slechte zaak vind ik het. Heel jammer dat het op deze manier gaat, zoiets moet je op je gemak kunnen doorlopen.

  Bezocht op 12 sep. 2018

 • Angela
  Angela • 1 feb. 2018

  Anne Frank was a real star, but her museum is almost the opposite. The queues are gigantic and once you’re inside, you can almost never stop to read the information, as people expect you to walk on…very stressful actually. If you really want to see it, go see it, but if you’re claustrophobic and prone to stress: don’t go.

  Vertaal naar Nederlands

 • Marc
  Marc • 25 jan. 2016

  An incredible experience! I would recommend you to read the diary of Anne Frank before going to visit the Anne Frank House to make the experience even better. I did so as well and was in tears at the end of the museum tour. I would certainly recommend visiting the Anne Frank House to anyone and everyone, but be emotionally prepared!

  Vertaal naar Nederlands

  Bezocht op 23 jan. 2016

 • Anne
  Anne • 27 dec. 2015

  Het Anne Frank Huis biedt een erg indrukwekkende reis door het verleden van de Tweede Wereldoorlog. Dit museum behoor je in je leven zeker ten minste 1 keer gezien te hebben!

 • Bart
  Bart • 4 nov. 2015

  Tijdens een bezoek aan het Anne Frank Huis word je gelijk geconfronteerd met de keiharde werkelijkheid van de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis wordt duidelijk en pijnlijk in onze moderne tijd geplaatst. Erg indrukwekkend en je blijft er nog lang over nadenken.

 • K
  Kaz • 14 okt. 2015

  Op zich een interessant museum waar veel te leren valt, en dat ook zeker een blijvende indruk achterlaat, maar de drukte is toch wel echt een minpunt. Gelukkig kun je de wachtrij voor de kassa overslaan als je van te voren je kaartje koopt, maar ook in het museum zelf bleek het veel te druk om rustig rond te kunnen kijken. Ondanks dat toch zeker wel de moeite waard dankzij het aangrijpende verhaal dat verteld wordt.

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Anne Frank Huis bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Anne Frank Huis te beoordelen.