Koop je ticket(s) direct online!
 

Kröller-Müller Museum en de collectie

Kröller-Müller Museum
Bron

Het Kröller-Müller Museum is gelegen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het museum bezit een wereldberoemde collectie die voornamelijk bestaat uit 19e- en 20ste-eeuwse beeldende kunst. In het museum staan de beeldentuin en de grote collectie werken van de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh centraal. Het museum bezit zo’n 90 schilderijen en meer dan 180 tekeningen van Vincent van Gogh. Andere kunstenaars waarvan het museum stukken in de collectie heeft zijn onder meer Piet Mondriaan, Claude Monet, Pablo Picasso en Georges Seurat. Kunst, natuur en architectuur worden in dit museum gecombineerd.

Kunst & Design  Kunst & Design Moderne kunst Hedendaagse kunst Tuin & Park Openlucht

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo

Bezoekersinformatie Kröller-Müller Museum

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
10:00 – 17:00

Pasen, Pinksteren, Kerst, Koningsdag 27 april, Bevrijdingsdag 5 mei: geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Extra open op maandagen van 12.00-17.00 uur in de periode 1 mei tot en met 28 augustus en op 16 en 23 oktober 2023.

1 januari(Nieuwjaarsdag) Gesloten

De beeldentuin sluit om 16:30 uur

Toegangsprijzen

0 – 12Gratis
13 – 18€ 6,25
19+€ 12,50
MuseumkaartGratis
CJP-pas€ 6,25
RembrandtkaartGratis
Cultuurkaart€ 6,25
ICOMGratis
Studenten€ 6,25

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Restaurant
Kindvriendelijk
Audiotour

Locatie & Kaart

Houtkampweg 6, Otterlo

Ontdek alle musea in Otterlo

Recensies van Kröller-Müller Museum

Er zijn 9 beoordelingen van Kröller-Müller Museum.

 • J
  Jim • 23 dec 2017

  Bij deze beoordeling is geen recensie geschreven.

  Bezocht op 21 dec 2017

 • Peter
  Peter • 8 dec 2016

  Museum gelegen temidden van een prachtig natuurgebied (in de zomer lijkt dit wel een Afrikaans landschap!). Dit is allemaal te bewonderen als je met de 'Witte Fiets' naar het museum rijdt. Het ontstaan van het museum is op zich al zeer noemenswaardig. Ook nu zijn er wederom diverse musea geopend door rijke particlieren. Voor de kunstliefhebber een waar geschenk! Aangekomen word je verwelkomt door Monsieur Jacques van Oswald Wenkebach, waarna je je kunt onderdompelen in o.m. de vele Van Goghs en andere impressionisten. Als je tijd over hebt (wat niet waarschijnlijk is) is de beeldentuin een must, maar beter is om een volgende bezoek aan de tuin te wijden. Kortom een topmuseum!

  Bezocht op 23 jul 2016

 • Frans
  Frans • 22 apr 2016

  Een fantastisch museum midden in de bossen van de Veluwe. De rit er naar toe is al een beleving. De Barbara Hepworth tentoonstelling was zeer de moeite waard. In de vaste opstelling is het altijd genieten van de kunsthistorische iconen van de 1e helft van de 20e eeuw maar ook het flinke aantal werken van Van Gogh. Het bezoek afgesloten met een lekkere lunch in het café.

  Bezocht op 17 feb 2016

 • Angela
  Angela • 18 jan 2016

  The Kroller-Muller Museum has a very good collection of Van Gogh paintings and sketches. The museum is however stunning both inside and outside. The statue garden is very impressive and you can easily spend a day here.

  Vertaal naar Nederlands

 • Bart
  Bart • 11 dec 2015

  Fijn museum met veel verschillende kunst en diverse projecten met de beeldentuin als hoogtepunt. Erg mooie beelden in een prachtig landschap. Daarnaast herbergt het museum een erg mooie collectie schilderijen en beeldhouwwerken met als hoogtepunt werken van Van Gogh.

 • Anhela
  Anhela • 29 okt 2015

  This museum is absolutely one of my favorites. The surroundings are beautiful (national park), love the sculptures in the garden. Also, the architecture of the building is fantastic. A must visit.

  Vertaal naar Nederlands

 • Frank
  Frank • 22 okt 2015

  Geweldig museum met een mooie collectie. Vooral de beeldentuin is fantastisch mooi. Met mooi weer al helemaal een absolute aanrader!

 • K
  Kaz • 15 okt 2015

  Dit is echt een geweldig museum! Zowel de ligging (midden in de natuur in Nationaal Park De Hoge Veluwe) als de collectie zijn prachtig. Wat mij betreft is dit echt een van de betere musea van Nederland en een bezoek is prefect te combineren met de natuur van de Hoge Veluwe.

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Kröller-Müller Museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Kröller-Müller Museum te beoordelen.