Museum het Petershuis en de collectie

Museum het Petershuis
Bron

Museum Het Petershuis is gevestigd in een laat-middeleeuwse huis. Het toont een hedendaagse en archeologische collectie van objecten uit de regio Gennep. De vaste collectie bestaat onder meer uit maquettes, archeologische vondsten en historische informatie over Gennep. In het museum is onder meer aandacht voor de Germanen en Romeinen en het pottenbakkersverleden van Gennep. Jaarlijks zijn er zo’n acht wisselende exposities te zien met werk van hedendaagse kunstenaars of voorwerpen rond een actueel thema.

Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Lokaal

Museum het Petershuis
Niersstraat 2
6591 CB Gennep
Advertentie

Bezoekersinformatie Museum het Petershuis

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag
14:00 – 17:00
Donderdag
14:00 – 17:00
Vrijdag
14:00 – 17:00
Zaterdag
14:00 – 17:00
Zondag
14:00 – 17:00

Toegangsprijzen

0+Gratis

Faciliteiten

Parkeer­plaats

Locatie & Kaart

Niersstraat 2, Gennep

Ontdek alle musea in Gennep

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in Museum het Petershuis gevonden.

Recensies van Museum het Petershuis

Er is 1 beoordeling van Museum het Petershuis.

  • Karel
    Karel • 22 jul. 2021

    Museum Het Petershuis Gennep: Even oneven om even te leven, de nalatenschap van Frans Smeets

    Frans Smeets is geboren in Ottersum (1925) en daarmee nauw verbonden met Gennep. Smeets ontwikkelde zich tot glazenier, houtdraaier, tekenaar, textielkunstenaar en mozaïekkunstenaar. (Hij ontwierp met dochter Isabel het Ellen Hoffmannplein in Gennep). Kortom Frans Smeets had gouden handjes en was een veelzijdig kunstenaar. Dat zit overigens in de genen, neef Richard mag je zelfs een beroemd schilder noemen, maar er waren / zijn meer Smeetsen creatief actief. Museum Het Petershuis in Gennep toont een selectie schilderijen van de in 2014 overleden kunstenaar. En het moet gezegd: ook nu weer een pareltje in een klein museum. Het kleurgebruik van Frans Smeets valt op, het is uitermate expressief. Vergankelijkheid is een thema dat Frans Smeets een leven lang bezighield en dat hij vaak in zijn kunst verwerkte. Maar dan wel op een vrolijke kleurrijke manier waardoor die vergankelijkheid opeens minder bedreigend wordt. Je kijkt met plezier naar de verrassende werken van dit Noord-Limburgse talent.

    Bezocht op 22 jul. 2021

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Museum het Petershuis bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Museum het Petershuis te beoordelen.