Beelden aan Zee en de collectie

Beelden aan Zee
Bron

Museum Beelden aan Zee werd in 1994 gesticht door het verzamelaarsechtpaar Theo Scholten en Lida Scholten-Miltenburg. Het richt zich als enige museum in Nederland exclusief op moderne en hedendaagse, (inter)nationale beeldhouwkunst. In de verschillende zalen en terrassen worden zo’n acht tentoonstellingen per jaar georganiseerd met internationale moderne beeldhouwkunst in de meest uiteenlopende materialen en stijlen.

ENSculptures by the sea
NLMuseum Beelden aan Zee

Kunst & Design  Kunst & Design Moderne kunst Hedendaagse kunst Tuin & Park

Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
2586 EL Scheveningen

Bezoekersinformatie Beelden aan Zee

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
10:00 – 17:00

Toegangsprijzen

0 – 12Gratis
13 – 17€ 7,50
18+€ 15,00
MuseumkaartGeldig
RembrandtkaartGeldig
Groepen vanaf 15 personen€ 13,00
Ooievaarspas€ 7,50

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Koffie
Restaurant
Kindvriendelijk
Audiotour

Locatie & Kaart

Harteveltstraat 1, Scheveningen

Ontdek alle musea in Scheveningen

Recensies van Beelden aan Zee

Er zijn 4 beoordelingen van Beelden aan Zee.

 • Karel
  Karel • 7 sep. 2019

  De Spaanse (Catalaanse) beeldhouwer Jaume Plensa (Barcelona 1955) werd in ons land vooral bekend door zijn bijdrage aan het project Eleven Fountains voor Leeuwarden culturele hoofdstad. Plensa schiep het prachtige werk dat nu tegenover het station in Leeuwarden staat. Beelden aan Zee toont een klein maar indrukwekkend overzicht van deze veelzijdige kunstenaar. Zijn werk is van een onaardse schoonheid, contemplatief. Hij verbindt het ongrijpbare licht met de materie van steen, albast, glas of staal. Opgegroeid met een muzikale vader en een uitgebreide bibliotheek in huis, zoekt Plensa de verbinding met andere culturen. En Leeuwarden mag zich nu scharen in een rij van wereldsteden waar Jaume Plensa eveneens zijn werk in het publieke domein toont, zoals Berlijn, Toronto, Chicago, Jeruzalem om maar wat te noemen. Overigens ontwerpt Plensa ook decors voor opera’s en experimenteert hij met vormgeving.

  Bezocht op 4 sep. 2019

 • J
  Jan J. • 7 sep. 2018

  Wij komen al jaren in dit museum. De ligging, het fantastische ontwerp van het gebouw dat een enorme rustige ruimte geeft en de verschillende tentoonstellingen maken dat we telkens weer met plezier erheen gaan. De vrijwilligers zijn altijd attent en geven ruim voldoende informatie.

  Bezocht op 31 aug. 2018

 • Daan Gips
  Daan Gips • 18 jun. 2018

  Wij hebben dit museum in het weekend bezocht. Het museum bevindt zich in een erg mooi gebouw ontworpen door Wim Quist. Wat opviel is dat het gebouw vooral de aandacht naar zich toetrekt in plaats van de beelden die er uitgestald staan. De wisseltentoonstelling Johan Creten – Naakte Wortels kon ons niet helemaal bekoren. Er zijn echter vele verschillende sculpturen te zien (ook in de vaste collectie), dus er zit voor iedereen altijd wel wat interessants tussen.

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Beelden aan Zee bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Beelden aan Zee te beoordelen.