Design Museum Den Bosch en de collectie

Design Museum Den Bosch
Bron

Design Museum Den Bosch presenteert prikkelende en verrassende tentoonstellingen over vormgeving uit het verleden, het heden en de toekomst. In twee grote zalen en meerdere kleine presentatieruimtes ontdekt u de invloed van design op de wereld, van cultuur tot technologie, van lifestyle tot levensbeschouwing, en van avant-garde tot moderniteit. De kern van de collectie wordt gevormd door sieraden en keramiek van kunstenaars en designers uit de 20e en 21e eeuw. Een zaal van maar liefst 700m2 biedt veel ruimte voor historische en hedendaagse design tentoonstellingen.

Kunst & Design  Kunst & Design Moderne kunst Hedendaagse kunst Toegepaste kunst

Design Museum Den Bosch
De Mortel 4
Advertentie

Bezoekersinformatie Design Museum Den Bosch

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
11:00 – 17:00
Woensdag
11:00 – 17:00
Donderdag
11:00 – 17:00
Vrijdag
11:00 – 17:00
Zaterdag
11:00 – 17:00
Zondag
11:00 – 17:00

* op feestdagen wel op maandag(en) geopend

1 januari(Nieuwjaarsdag)
Gesloten
Carnaval(2 t/m 4 maart)
Gesloten
27 april(Koningsdag)
Gesloten
25 december(1e Kerstdag)
Gesloten

Toegangsprijzen

0 – 17Gratis
18+€ 12,00
MuseumkaartGeldig
CJP-pas€ 6,00
RembrandtkaartGeldig
AICAGratis
BibliotheekbezoekGratis
ICOMGratis
Schoolklassen (vooraf aangemeld)Gratis
Studenten€ 6,00
VriendenGratis

Faciliteiten

Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Creditcard
Restaurant
Rolstoel­toegankelijk
Audiotour

Locatie & Kaart

De Mortel 4, 's-Hertogenbosch

Ontdek alle musea in 's-Hertogenbosch

Recensies van Design Museum Den Bosch

Er zijn 5 beoordelingen van Design Museum Den Bosch.

 • Karel
  Karel • 10 feb. 2019

  Absoluut een verrassing is Thijs Wolzak met de expositie Binnenkijken in het Designmuseum Den Bosch. Fotograaf Wolzak maakte voor NRC een serie foto’s van beroemde en niet beroemde Nederlanders in hun interieur. Deze serie, en ook de expositie heet ‘ Binnenkijken’. Dat is ook wat je doet. De foto’s van Wolzak zijn enorm uitvergroot op lichtbakken met daarvoor stoelen, of bankjes uit de jaren 60 en 70 en daar kun je als bezoeker op gaan zitten en in alle rust de meest wonderlijke interieurs in je opnemen. Zoals bijvoorbeeld dat van een mijnheer die helemaal weg is van vliegen en vliegtuigen. Zijn hele huis is KLM blauw. Of een mijnheer uit Rotterdam wiens huis getransformeerd is tot bibliotheek, de man uit Den Haag die idolaat is van de napoleontische periode en allerlei objecten uit die tijd in huis heeft gehaald en daardoor in een museum leeft. Bij iedere foto kun je deel beluisteren van het interview dat Thijs Wolzak met de mensen had. Het is werkelijk fascinerend om de foto te bekijken en de verhalen te horen. Je kijkt niet alleen bij deze mensen binnen, je kijkt ook in hun ziel. Een absolute aanrader!

  Bezocht op 1 feb. 2019

 • Karel
  Karel • 25 jan. 2019

  Jean Cocteau, Metamorphosis

  Cocteau was een alleskunner: dichter, schrijver, ontwerper, filmer. Zo was hij onder meer actief voor Diaghilevs Ballets Russes als librettoschrijver maar ontwierp hij ook decors en kostuums. Picasso, Satie, Apollinaire waren enkele van de vrienden met wie hij in die jaren verkeerde. Parijs was toen, begin 20ste eeuw hėt kunstcentrum van de wereld. Behalve zijn kunstuitingen was ook zijn leven zelf een kunstwerk. Biseksueel met de nadruk op homoseksueel, controversieel en absoluut niet bang voor de publieke opinie leefde Jean Cocteau zijn leven en creëerde hij sierraden, werkte samen met onder meer Coco Chanel en was later goed bevriend met Edith Piaf. Je vraagt je wel af of het nu zijn kunst of zijn extravagante leefstijl was die heden ten dage het publiek zo aanspreekt. Ik neig soms naar het laatste. Toch mag zijn creatieve invloed niet onderschat worden. Hij was absoluut een fenomeen. Hoe controversieel ook, Cocteau werd wél geridderd met het Legion d’ Honneur. Op 11 oktober 1963 overlijdt hij op 73 jarige leeftijd, een dag nadat zijn vriendin Edith Piaf was overleden.

  Bezocht op 25 jan. 2019

 • M
  Marthe • 4 jan. 2017

  Wat een geweldige tentoonstellingen in het Stedelijk Museum in Den Bosch! Je start met Heaven, Hell & Earth. Ik was zeer onder de indruk van alle drie de delen van deze tentoonstelling. Meer dan de moeite waard. Het museum is vrij klein, maar we hebben er alsnog 2 uur doorgebracht. Ook erg leuk dat ze tentoonstellingen verbinden aan de stad Den Bosch. We wilden na afloop nog even naar het museumrestaurant, maar deze was vrij klein en helemaal vol. Museumwinkel is ook erg leuk.

  Bezocht op 3 jan. 2017

 • Set
  Set • 21 jan. 2016

  Het SM's ligt in een mooi stukje Den Bosch. Vooral de eerste verdieping is zeer de moeite waard. De tentoonstellingen van hedendaagse kunst is van goede kwaliteit. Ook worden er mooie kunstprojecten uitgevoerd en getoond, wat extra inhoud geeft aan de verdieping. Iets om over na te denken, mee naar huis te nemen. Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch neemt ook actief deel aan gebeurtenissen/ situaties in de stad zelf. Is erg betrokken. Ik denk dat dat de taak van een museum is, om zoveel mogelijk in de stad met de stad te zijn.

  Bezocht op 1 dec. 2015

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Design Museum Den Bosch bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Design Museum Den Bosch te beoordelen.