Fort Robinson History Center en de collectie

Fort Robinson History Center
Bron

Fort Robinson, oorspronkelijk bekend als Camp Robinson, is een belangrijke historische locatie in Nebraska. Opgericht op 8 maart 1874 door het Amerikaanse leger, ligt het in de buurt van het huidige stadje Crawford. Het fort is vernoemd naar luitenant Levi H. Robinson en diende als militaire post tijdens belangrijke periodes in de Amerikaanse geschiedenis.

De overgave en dood van Crazy Horse

In 1877 gaf de Sioux Lakota chief Crazy Horse zich over bij Fort Robinson, samen met driehonderd Sioux-families. Ze waren uitgeput door de strenge winter van 1876-1877 en de onophoudelijke achtervolging van soldaten. Crazy Horse werd echter vervolgens gevangen genomen en gedood in het fort. Deze gebeurtenis is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het fort en geeft inzicht in de strijd die de inheemse Amerikaanse stammen in deze periode doormaakten.

Het bloedbad van Fort Robinson

Twee jaar na de overgave van Crazy Horse, in de winter van 1878-1879, vond het bloedbad van Fort Robinson plaats. Verschillende tientallen Noordelijke Cheyennes, onder leiding van Chief Dull Knife, werden gedood nadat ze weigerden om opgesloten te blijven in hun reservaten in Kansas en probeerden hun traditionele territoria in Wyoming en Montana te bereiken. Ze werden gevangen gezet in het fort, beroofd van voedsel en verwarmingsbrandstof, en gedood toen ze probeerden te ontsnappen. Deze tragische gebeurtenis is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het fort.

Lees meer…

ENFort Robinson Museum & History Center
ENFort Robinson Museum

Fort Robinson History Center
3200 US-20
NE 69339 Crawford
Nebraska

Bezoekersinformatie Fort Robinson History Center

Openingstijden

We hebben geen informatie over de openingstijden van Fort Robinson History Center.

Toegangsprijzen

0 – 4Gratis
5 – 18US$ 3,00
19+US$ 5,00

Faciliteiten

We hebben geen informatie over de faciliteiten van Fort Robinson History Center.

Locatie & Kaart

3200 US-20, Crawford

Ontdek alle musea in Crawford

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in Fort Robinson History Center gevonden.

Recensies van Fort Robinson History Center

Er zijn nog geen beoordelingen van Fort Robinson History Center 😢

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Fort Robinson History Center bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Fort Robinson History Center te beoordelen.