De beste musea in Nebraska in september 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Nebraska, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Nebraska, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Nebraska.

Op zoek naar de beste musea in Nebraska? Dit zijn de beste:

 1. Joslyn Art Museum1

  Joslyn Art Museum

  Omaha, NE
  Het Joslyn Art Museum, gelegen in Omaha, Nebraska, is een getuigenis van de liefde en herinnering aan zakenman George A. Joslyn. In 1931 ingehuldigd door zijn vrouw, Sarah H. Joslyn, staat het museum als een baken van kunst en cultuur in de regio. Het is een plek waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de rijke geschiedenis van de kunst, terwijl ze de toewijding en passie van de oprichters waarderen.
 2. Henry Doorly Zoo and Aquarium2

  Henry Doorly Zoo and Aquarium

  Omaha, NE
  Omaha’s Henry Doorly Zoo is een trotse lid van de World Association of Zoos and Aquariums (WAZA), een internationale organisatie die zich inzet voor dierenverzorging en -behoud. De dierentuin wordt ook erkend als een van de meest soortenrijke dierentuinen in de VS, met een breed scala aan dieren uit verschillende habitats over de hele wereld.
 3. Willa Cather Childhood Home3

  Willa Cather Childhood Home

  Red Cloud, NE
  Het Willa Cather House , ook bekend als het Willa Cather Childhood Home , is een historisch huismuseum aan 241 North Cedar Street in Red Cloud, Nebraska . Gebouwd in 1878, is het het huis waar schrijfster Willa Cather (1873-1947) opgroeide. Cather's beschrijvingen van het grensleven in Nebraska wa
 4. Durham Museum4

  Durham Museum

  Omaha, NE
  Het Durham Museum (vroeger bekend als het Durham Western Heritage Museum) is gevestigd op 801 South 10th Street in het centrum van Omaha, Nebraska. Het museum is gewijd aan het bewaren en tentoonstellen van de geschiedenis van de westelijke regio van de Verenigde Staten. Het museum is gehuisvest in
 5. International Quilt Museum5

  International Quilt Museum

  Lincoln, NE
  Het International Quilt Museum, gelegen aan de University of Nebraska–Lincoln in Lincoln, Nebraska, staat bekend om het huisvesten van de grootste bekende openbare collectie quilts ter wereld. Dit museum, ook bekend als het Quilt House, is een belangrijke bestemming voor quiltliefhebbers en historici, en biedt een uniek inzicht in de kunst en geschiedenis van het quilten.
 6. Larsen Tractor Test & Power Museum6

  Larsen Tractor Test & Power Museum

  Lincoln, NE
  Het Lester F. Larsen Tractor Test and Power Museum is een unieke instelling gewijd aan het behoud en de documentatie van de geschiedenis van de tractor testwet van Nebraska. Het museum wordt beheerd door de University of Nebraska–Lincoln en is gevestigd in Lincoln, Nebraska, Verenigde Staten. Het biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en ontwikkeling van tractor testwetten en -praktijken.
 7. General Crook House Museum7

  General Crook House Museum

  Omaha, NE
  Het General George Crook House Museum bevindt zich in het historische Fort Omaha, specifiek in de wijk Miller Park in North Omaha, Nebraska. Deze locatie is niet alleen belangrijk vanwege de historische waarde, maar ook vanwege de toegankelijkheid en nabijheid van andere attracties in de omgeving. Bezoekers kunnen het museum gemakkelijk vinden en genieten van de omliggende wijk, die rijk is aan geschiedenis en cultuur.
 8. John G. Neihardt State Historic Site8

  John G. Neihardt State Historic Site

  Bancroft, NE
  De John G. Neihardt State Historic Site, ook bekend als het Neihardt Center, bevindt zich in Bancroft, Nebraska, Verenigde Staten. De site is gewijd aan het leven en werk van Nebraska Poet Laureate John Neihardt, met museumtentoonstellingen die inzicht geven in zijn leven en nalatenschap. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van literatuur, geschiedenis en kunst.
 9. El Museo Latino9

  El Museo Latino

  Omaha, NE
  El Museo Latino is een museum voor Latijns-Amerikaanse kunst en geschiedenis dat gevestigd is in 4701 South 25th Street in South Omaha, Nebraska. Het werd in 1993 opgericht door Magdalena García en is het eerste Latino kunst- en geschiedenismuseum en cultureel centrum in het Midwesten.
 10. Lincoln Children's Museum10

  Lincoln Children's Museum

  Lincoln, NE
  Intrigerend museum vol interactieve tentoonstellingen die kinderen uitdagen om op een onderhoudende manier te leren.
 11. Omaha Children's Museum11

  Omaha Children's Museum

  Omaha, NE
  Het Omaha Children's Museum, gelegen op 500 South 20th Street in het centrum van Omaha, Nebraska, is een non-profitorganisatie die zich inzet om een ruimte te bieden waar jonge mensen kunnen leren en ontdekken. De missie van het museum is om de verbeelding te prikkelen en enthousiasme over leren te creëren, waardoor het een ideale bestemming is voor gezinnen met kinderen.
 12. Great Plains Black History Museum12

  Great Plains Black History Museum

  Omaha, NE
  Het Great Plains Black History Museum bevindt zich op de eerste verdieping van het historische Jewell Building in North Omaha, Nebraska. Deze locatie is belangrijk omdat het deel uitmaakt van de rijke geschiedenis van het gebied. Het museum was voorheen gevestigd op 2213 Lake Street in de wijk Near North Side in North Omaha, gehuisvest in het Webster Telephone Exchange Building, dat op de National Register of Historic Places staat.
 13. Historic Florence Bank Museum13

  Historic Florence Bank Museum

  Omaha, NE
  Het gebouw dat ooit de Bank of Florence huisvestte, dient nu als het Bank of Florence Museum. Het staat op de Nationale Register van Historische Plaatsen en heeft de onderscheiding van het oudste gebouw in Omaha, Nebraska. Dit museum biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis van de stad te verkennen.
 14. Strategic Air Command & Aerospace Museum14

  Strategic Air Command & Aerospace Museum

  South Bend, NE
  Het Strategic Air Command & Aerospace Museum is een unieke instelling die zich richt op de vliegtuigen en nucleaire raketten van de Amerikaanse luchtmacht tijdens de Koude Oorlog. Dit museum biedt een diepgaande kijk op een belangrijke periode in de militaire en luchtvaartgeschiedenis, en biedt bezoekers de kans om meer te leren over de technologie en strategieën die in deze tijd werden gebruikt.
 15. Kregel Windmill Factory Museum15

  Kregel Windmill Factory Museum

  Nebraska City, NE
  Het Kregel Windmill Factory Museum, oorspronkelijk bekend als de Kregel Wind Mill Company, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1879. Het was in dit jaar dat het bedrijf begon met het produceren van waterpompende windmolens in Nebraska City, Nebraska. Deze historische context biedt een uniek inzicht in het industriële erfgoed van de regio.
 16. Old Freighters Museum16

  Old Freighters Museum

  Nebraska City, NE
 17. Wildwood Historic Center17

  Wildwood Historic Center

  Nebraska City, NE
 18. Arbor Lodge18

  Arbor Lodge

  Nebraska City, NE
  Arbor Lodge State Historical Park en Arboretum is een herenhuis en arboretum gelegen op 2600 Arbor Avenue, Nebraska City, Nebraska, Verenigde Staten. Deze locatie is een Nationaal Historisch Monument en staat sinds 1969 op de Nationale Register van Historische Plaatsen. Het is een belangrijke site voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, architectuur en natuur.
 19. American Historical Society of Germans From Russia Museum19

  American Historical Society of Germans From Russia Museum

  Lincoln, NE
 20. University of Nebraska State Museum20

  University of Nebraska State Museum

  Lincoln, NE
  Het University of Nebraska State Museum, ook bekend als Morrill Hall, is een natuurhistorisch museum dat werd opgericht in 1871. Het bevindt zich op de University of Nebraska Lincoln City Campus, vlakbij de hoek van 14th en Vine Streets in Lincoln, Nebraska, Verenigde Staten. Het museum toont de biodiversiteit, paleontologie en culturele diversiteit van Nebraska.
 21. Museum of American Speed21

  Museum of American Speed

  Lincoln, NE
  Het Museum of American Speed is een non-profit instelling die zich inzet voor het behoud en de tentoonstelling van artefacten die de geschiedenis van de Amerikaanse auto-industrie vertegenwoordigen. Dit museum is een getuigenis van de evolutie van de Amerikaanse auto-industrie en biedt een uniek inzicht in haar rijke geschiedenis.
 22. Museum of Nebraska Art22

  Museum of Nebraska Art

  Kearney, NE
  Het Museum of Nebraska Art, ook bekend als MONA, is het officiële kunstmuseum van de staat Nebraska. Het bevindt zich in de stad Kearney en is administratief verbonden met de University of Nebraska in Kearney. Het museum is de thuisbasis van de Nebraska Art Collection, die werken bevat van kunstenaars die in Nebraska zijn geboren, in Nebraska hebben gewoond of op een of andere manier verbonden zijn met Nebraska. Het museum organiseert ook regelmatig wisselende tentoonstellingen van levende of historische kunstenaars die een connectie hebben met de staat.
 23. Fort Kearney Museum23

  Fort Kearney Museum

  Kearney, NE
 24. Trailside Museum of Natural History24

  Trailside Museum of Natural History

  Crawford, NE
  Het Trailside Museum of Natural History bevindt zich in het historische Army Theatre in Fort Robinson State Park. Deze locatie ligt drie mijl ten westen van Crawford, Nebraska aan de U.S. Route 20. Het museum is gehuisvest in een gebouw dat een rijke geschiedenis heeft, het diende als theater en gymzaal voor de legerpost van Fort Robinson.
 25. Sarpy County Museum25

  Sarpy County Museum

  Bellevue, NE
  Het Sarpy County Museum, gelegen op 2402 Clay St in Bellevue, Nebraska, is een bewaarplaats van een uitgebreide collectie artefacten en historische bronnen. Deze collecties bieden een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van Sarpy County, Nebraska, inclusief de steden Bellevue, Gretna, La Vista, Papillion en Springfield.
 26. Pony Express Station Museum26

  Pony Express Station Museum

  Gothenburg, NE
 27. Boys Town Hall of History27

  Boys Town Hall of History

  Boys Town, NE
  Het terrein van Boys Town heeft een aanzienlijke historische waarde omdat het is opgenomen in het National Register of Historic Places en op 4 februari 1985 is aangewezen als National Historic Landmark. Deze erkenning onderstreept het belang van Boys Town in de geschiedenis van kinderopvang en gezinsondersteuning in de Verenigde Staten.
 28. 100th Meridian Museum28

  100th Meridian Museum

  Cozad, NE
 29. Robert Henri Museum29

  Robert Henri Museum

  Cozad, NE
 30. Museum of the Fur Trade30

  Museum of the Fur Trade

  6, NE
  Het Museum van de Bonthandel, gelegen nabij Chadron, Nebraska, is gehuisvest in de getrouw gereconstrueerde Bordeaux Trading Post. Gebouwd tijdens 1845-46 door James Bordeaux, is de post hersteld met verweerd oud hout van een nabijgelegen ranchhouse, met behoud van dezelfde locatie en paalgaten. Deze zorgvuldige reconstructie biedt bezoekers een blik in het verleden en biedt een tastbare verbinding met de geschiedenis van de bonthandel.
 31. Meriwether Lewis Dredge Museum of Missouri River History31

  Meriwether Lewis Dredge Museum of Missouri River History

  Brownville, NE
  De baggerschip Captain Meriwether Lewis, een nationaal historisch monument van de VS, is een belangrijk stuk van de Amerikaanse geschiedenis. Het is een van de weinige overgebleven exemplaren van zijn soort, gebouwd met het doel overstromingen te beheersen en de navigatie langs de rivieren van het land te verbeteren. Dit maakt het een unieke en interessante locatie voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en techniek.
 32. Pioneer Village32

  Pioneer Village

  Minden, NE
  Pioneer Village is een museum en toeristische attractie gelegen langs de U.S. Highway 6 in Minden, Nebraska, Verenigde Staten. Het biedt bezoekers een unieke kans om de geschiedenis en cultuur van de regio te verkennen.
 33. Heartland Museum of Military Vehicles33

  Heartland Museum of Military Vehicles

  Lexington, NE
  Het Heartland Museum of Military Vehicles (HMMV) bevindt zich in Lexington, Nebraska. Het is een non-profitorganisatie die wordt beheerd door vrijwilligers en gefinancierd door donaties en subsidies. Dit museum is gewijd aan de restauratie, het behoud en de tentoonstelling van historisch militair materieel van alle soorten, als eerbetoon aan degenen die in het leger hebben gediend.
 34. Wayne County Museum34

  Wayne County Museum

  Wayne, NE
  Het Dr. W. C. Wightman House staat sinds 1978 op de National Register of Historic Places. Deze vermelding benadrukt het belang van het huis in de nationale geschiedenis en zijn architecturale betekenis. Bezoekers van het Wayne County Museum kunnen de historische waarde en architecturale schoonheid van het huis waarderen.
 35. O'connor House Museum Complex35

  O'connor House Museum Complex

  Homer, NE
  Het Cornelius O'Connor House werd erkend voor zijn historische betekenis en werd in 1977 opgenomen in het National Register of Historic Places. Deze vermelding erkent de bijdrage van het huis aan het culturele erfgoed van de natie.
 36. Burt County Museum36

  Burt County Museum

  Tekamah, NE
  Het Burt County Museum is gevestigd in het E.C. Houston House, een historisch twee verdiepingen tellend gebouw in Tekamah, Nebraska. Dit huis werd gebouwd door Joseph Wixer tussen 1904 en 1905 voor E. C. Houston. Het architectonische ontwerp van het huis is in de stijl van de klassieke heropleving, wat bijdraagt aan zijn historische charme.
 37. Sturdevant-McKee Museum37

  Sturdevant-McKee Museum

  Atkinson, NE
  Het Sturdevant-McKee Museum, ook bekend als het Brantly Sturdevant House, is een historisch huis in Queen Anne-stijl gelegen op 308 S. Main St. in Atkinson, Nebraska. Gebouwd in 1887, is het huis een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad en biedt het een blik op het verleden. Het museum is gehuisvest in dit historische gebouw, waardoor bezoekers de rijke geschiedenis van het gebied kunnen verkennen.
 38. Plains Historical Museum38

  Plains Historical Museum

  Kimball, NE
  Het Plains Historical Museum is gevestigd in de Fraternal Hall, een gebouw van aanzienlijke historische en architectonische waarde. Het gebouw werd gebouwd in 1903-04 en is gelegen op de kruising van 2nd en Chestnut Streets in Kimball, Nebraska. Het is een mooi voorbeeld van de klassieke revival-architectuur, een stijl die populair was in de late 19e en vroege 20e eeuw.
 39. 39

  Mari Sandoz High Plains Heritage Center

  Chadron, NE
  Het Mari Sandoz High Plains Heritage Center is een museum dat hulde brengt aan het leven en werk van auteur Mari Sandoz. Het richt zich ook op de High Plains-regio van de westelijke Verenigde Staten, die het decor was voor veel van Sandoz's werken. Dit museum biedt een unieke kans om de geschiedenis en cultuur van de High Plains-regio te verkennen, evenals het leven van een van de meest opmerkelijke auteurs.
 40. William Jennings Bryan House40

  William Jennings Bryan House

  Lincoln, NE
  Voormalig huis van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken William Jennings Bryan. Het werd gerestaureerd in de oorspronkelijke staat van 1900 en doet dienst als museum.
 41. Fort Robinson History Center41

  Fort Robinson History Center

  Crawford, NE
  Fort Robinson, oorspronkelijk bekend als Camp Robinson, is een belangrijke historische locatie in Nebraska. Opgericht op 8 maart 1874 door het Amerikaanse leger, ligt het in de buurt van het huidige stadje Crawford. Het fort is vernoemd naar luitenant Levi H. Robinson en diende als militaire post tijdens belangrijke periodes in de Amerikaanse geschiedenis.
 42. Stuhr Museum42

  Stuhr Museum

  Grand Island, NE
  Het Stuhr Museum of the Prairie Pioneer, gelegen in Grand Island, Nebraska, is gewijd aan het behoud van de erfenis van de pioniers die zich in de late 19e eeuw vestigden op de vlaktes van centraal Nebraska. Dit museum biedt een unieke kans om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de pioniers, en biedt een inkijkje in hun leven en ervaringen.
 43. Mari Sandoz High Plains Heritage Center43

  Mari Sandoz High Plains Heritage Center

  Gordon, NE
 44. 44

  Sokol South Omaha Czechoslovak Museum

  Omaha, NE
  Het Tsjechoslowaakse Museum, ook bekend als Sokol South Omaha Tsjechoslowaaks Museum, is gevestigd op 2021 U Street in South Omaha, Nebraska, Verenigde Staten. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt bezoekers een unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van de Tsjechische en Slowaakse mensen in Omaha te verkennen.
 45. 45

  The Fontenelle Forest Nature Center

  Bellevue, NE
 46. 46

  Arbor Day Farm

  Nebraska City, NE
 47. 47

  Nebraska City Museum of Firefighting

  Nebraska City, NE
 48. 48

  National Museum of Roller Skating

  Lincoln, NE
  Dit museum heeft tot doel de geschiedenis van het rolschaatsen te bewaren en te presenteren. Er worden zowel permanente als tijdelijke tentoonstellingen gehouden.
 49. 49

  University of Nebraska Morrill hall Planetarium

  Lincoln, NE
 50. 50

  Museum of Nebraska History

  Lincoln, NE
 51. 51

  Rock Island Depot Railroad Museum

  Fairbury, NE
 52. 52

  Fairbury City Museum

  Fairbury, NE
 53. 53

  Kearney Area Childrens Museum

  Kearney, NE
 54. 54

  Trails and Rails Museum

  Kearney, NE
 55. 55

  John Philip Falter Museum

  Falls City, NE
 56. 56

  Richardson County Historical Museum

  Falls City, NE
 57. 57

  Richardson County Military Museum

  Falls City, NE
 58. 58

  Scamahorn Museum

  Gordon, NE
 59. 59

  Tri-State Oldtime Cowboys Memorial Museum

  Gordon, NE
 60. 60

  Hastings Museum

  Hastings, NE
  Het Hastings Museum of Natural and Cultural History, gelegen in Hastings, Nebraska, heeft de onderscheiding het grootste gemeentemuseum te zijn tussen Chicago en Denver. Dit museum biedt een unieke kans om een breed scala aan tentoonstellingen en collecties te verkennen, waardoor het een belangrijke bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in zowel natuurlijke als culturele geschiedenis.
 61. 61

  Webster County Historical Museum

  Red Cloud, NE
 62. 62

  Burlington Depot

  Red Cloud, NE
 63. 63

  Cherry County Historical Society Museum

  Valentine, NE
 64. 64

  Legacy of the Plains Museum

  Gering, NE
 65. 65

  Sod House Museum

  Gothenburg, NE
 66. 66

  Gothenburg Historical Museum

  Gothenburg, NE
 67. 67

  Gage County Historical Society and Museum

  Beatrice, NE
 68. 68

  Homestead Heritage Center - National Park Service

  Beatrice, NE
 69. 69

  The Leon Myers Stamp Center

  Boys Town, NE
 70. 70

  Boys Town Father Flanagan House

  Boys Town, NE
 71. 71

  Louis E May Museum

  Fremont, NE
 72. 72

  Dawson County Historical Society Muesum

  Lexington, NE
 73. 73

  Heritage Center II

  Hay Springs, NE
 74. 74

  Heritage Center I

  Hay Springs, NE
 75. 75

  1908 Gruber House

  Saint Paul, NE
 76. 76

  Howard County Historical Village

  Saint Paul, NE
 77. 77

  Cody Park Railroad Museum

  North Platte, NE
 78. 78

  Hitchcock County Museum

  Trenton, NE
 79. 79

  Sherman County Historical Society

  Loup City, NE
 80. 80

  Elkhorn Valley Museum

  Norfolk, NE
 81. 81

  Otoe County Museum of Memories

  Syracuse, NE
 82. 82

  Saunders County Historical Society

  Wahoo, NE
 83. 83

  Bess Streeter Aldrich House and Museum

  Elmwood, NE
 84. 84

  Valley Community Historical Museum

  Valley, NE
 85. 85

  Dundy County Historical Society & Museum

  Benkelman, NE
 86. 86

  Dalton Prairie Schooner Museum

  Dalton, NE
 87. 87

  Seward County Historical Society Museum

  Goehner, NE
 88. 88

  Wilber Czech Museum

  Wilber, NE
 89. 89

  Nuckolls County Historcial Society

  Superior, NE
 90. 90

  Thayer County Museum and Historical Society

  Belvidere, NE
 91. 91

  Dixon County Museum

  Allen, NE
 92. 92

  Musbach Museum

  Scribner, NE
 93. 93

  Sioux County Historical Museum

  Harrison, NE
 94. 94

  Courthouse Museum

  Arthur, NE
 95. 95

  Sellors Barton Museum

  Ainsworth, NE
 96. 96

  Klown Doll Museum of Plainview, Nebraska

  Plainview, NE
 97. 97

  Cambridge Museum

  Cambridge, NE
 98. 98

  Platte County Historical Society Museum

  Columbus, NE
 99. 99

  Bartels Museum and Marxhausen Gallery of Art

  Seward, NE
 100. 100

  Butler County Nebraska Historical Society

  David City, NE

Alle musea in Nebraska