De beste musea in Californië in september 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Californië, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Californië, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Californië.

Op zoek naar de beste musea in Californië? Dit zijn de beste:

 1. San Diego Zoo Safari Park1

  San Diego Zoo Safari Park

  San Diego, CA
 2. Uss Midway Museum2

  Uss Midway Museum

  San Diego, CA
  Het USS Midway Museum is een belangrijk historisch marinevliegdekschip museum gelegen in het centrum van San Diego, Californië op Navy Pier. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om een stukje marinegeschiedenis te verkennen in het hart van een bruisende stad.
 3. San Diego Zoo3

  San Diego Zoo

  San Diego, CA
  De San Diego Zoo, genesteld in Balboa Park, San Diego, Californië, is de thuisbasis van een diverse reeks dieren in het wild. Het beschikt over een collectie van 4.000 dieren van 800 verschillende soorten, allemaal gevestigd in een bebost gebied van 40 hectare. Deze grote ruimte zorgt voor een unieke en meeslepende ervaring voor bezoekers, en biedt een kijkje in de natuurlijke habitats van deze dieren.
 4. Filoli Historic House & Garden4

  Filoli Historic House & Garden

  Woodside, CA
  Filoli is een historische villa uit het begin van de 20e eeuw die beschermd is als monument. Het beschikt over een buitengewone tuin en parkgebied dat ongeveer 2,6 km² beslaat. De villa is genesteld in de bergen tussen San José en San Francisco, in Woodside, Californië. Deze locatie biedt een serene en pittoreske omgeving voor bezoekers om te verkennen en te genieten.
 5. De Young Museum5

  De Young Museum

  San Francisco, CA
  Dit museum (geopend in 1895) ligt in het Golden Gate Park en biedt zijn bezoekers een blik op grote kunstcollecties. Het is een van de twee musea voor schone kunsten in San Francisco en werd opgericht door de krantenman M. H. de Young. Van moderne schilderijen en beeldhouwwerken tot oud Amerikaans
 6. California Citrus State Park Visitor Center6

  California Citrus State Park Visitor Center

  Riverside, CA
 7. San Francisco Museum of Modern Art7

  San Francisco Museum of Modern Art

  San Francisco, CA
  Het San Francisco Museum of Modern Art, ook bekend als SFMOMA, is een belangrijk museum voor moderne kunst en een herkenningspunt in de stad San Francisco. Het werd opgericht in 1935, waardoor het het eerste museum aan de westkust is dat uitsluitend gewijd is aan kunst uit de 20e eeuw. Deze historische betekenis draagt bij aan de aantrekkingskracht van het museum voor toeristen die geïnteresseerd zijn in moderne kunst en de culturele geschiedenis van San Francisco.
 8. The Getty Center8

  The Getty Center

  Los Angeles, CA
  Het Getty Center, gelegen in Brentwood, een wijk in het westen van Los Angeles, fungeert als het hoofdkantoor van de J. Paul Getty Trust. Sinds 1997 herbergt het het merendeel van de collectie van het J. Paul Getty Museum. Dit maakt het een belangrijke locatie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van een breed scala aan kunstwerken.
 9. San Francisco Zoo9

  San Francisco Zoo

  San Francisco, CA
  De San Francisco Zoo, genesteld in de zuidwestelijke hoek van San Francisco, Californië, is een uitgestrekt park van 100 hectare dat onderdak biedt aan meer dan 260 verschillende diersoorten. De dierentuin is gunstig gelegen tussen Lake Merced en de Stille Oceaan, waardoor het een schilderachtige bestemming is voor bezoekers. Het is gemakkelijk bereikbaar via de Great Highway, die langs de westelijke kant van de dierentuin loopt.
 10. Online korting!Aquarium of the Bay10

  Aquarium of the Bay

  San Francisco, CA
  Aquarium of the Bay is een openbaar aquarium gelegen aan The Embarcadero in San Francisco, Californië. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals, en biedt een unieke kans om het aquatische leven te verkennen dat in de baai van San Francisco en de omliggende wateren leeft.
 11. Alcatraz Island11

  Alcatraz Island

  San Francisco, CA
  Alcatraz Island, een belangrijk herkenningspunt in de Verenigde Staten, is gelegen in de baai van San Francisco. Deze locatie biedt een uniek perspectief op de skyline van de stad en de omliggende baai. Het is een geweldige plek voor fotografie en sightseeing.
 12. Battleship Uss Iowa12

  Battleship Uss Iowa

  Los Angeles, CA
  Het Battleship USS Iowa Museum is een maritiem museum gelegen aan de haven van Los Angeles in San Pedro, Los Angeles, Californië. Deze locatie biedt bezoekers de mogelijkheid om een belangrijk stuk maritieme geschiedenis te verkennen in een levendige en bruisende havenomgeving.
 13. Exploratorium13

  Exploratorium

  San Francisco, CA
  Het Exploratorium is een museum voor wetenschap, technologie en kunst in San Francisco, Verenigde Staten. Het wordt gekarakteriseerd als een 'speeltuin van een gekke wetenschapper, een wetenschappelijk pretpark en een experimenteel laboratorium, allemaal in één.' De participatieve aard van zijn tentoonstellingen en zijn zelfidentificatie als een centrum voor informeel leren heeft ertoe geleid dat het wordt aangehaald als het prototype voor participatieve musea wereldwijd.
 14. Legion of Honor14

  Legion of Honor

  San Francisco, CA
  Het Legioen van Eer, oorspronkelijk bekend als het California Palace of the Legion of Honor, is een Amerikaans kunstmuseum dat werd ingehuldigd in 1924. Het bevindt zich in de stad San Francisco, Californië. Dit museum maakt deel uit van de Fine Arts Museums van San Francisco en is een belangrijk cultureel herkenningspunt in de stad.
 15. Maritime Museum of San Diego15

  Maritime Museum of San Diego

  San Diego, CA
  Het Maritiem Museum van San Diego , opgericht in 1948, bewaart een van de grootste collecties van historische zeeschepen in de Verenigde Staten. De Star of India , een ijzeren bark uit 1863, is het pronkstuk van de collectie van het museum aan de Baai van San Diego. Het museum onderhoudt de MacMulle
 16. Online korting!Aquarium of the Pacific16

  Aquarium of the Pacific

  Long Beach, CA
  Het Aquarium of the Pacific, voorheen bekend als het Pacific Long Beach Aquarium, is een aanzienlijk aquarium dat 5 hectare beslaat. Het is gelegen in de schilderachtige Rainbow Harbor in Long Beach, Californië. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om een breed scala aan zeeleven te verkennen in een ruime en goed onderhouden omgeving.
 17. California Academy of Sciences17

  California Academy of Sciences

  San Francisco, CA
  De California Academy of Sciences, gelegen in Golden Gate Park, San Francisco, Californië, is een unieke combinatie van een wetenschapsacademie en een natuurhistorisch museum. Het beschikt over een planetarium, een kunstmatig regenwoud en een groot aquatisch gebied. Deze combinatie van kenmerken biedt bezoekers een diverse en uitgebreide ervaring, waardoor ze verschillende aspecten van natuurgeschiedenis en wetenschap op één plek kunnen verkennen.
 18. The Hollywood Museum18

  The Hollywood Museum

  Los Angeles, CA
  Het Hollywood Museum bevindt zich in de Hollywood buurt van Los Angeles, Californië, aan de North Highland Avenue. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en is een belangrijk onderdeel van de Hollywood geschiedenis, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 19. Grammy Museum19

  Grammy Museum

  Los Angeles, CA
  Dit fascinerende museum is gewijd aan muziek - in feite aan bijna elk aspect ervan. Het is een prachtig museum dat u zal verleiden met zijn interactieve tentoonstellingen. Dus als u een fan bent van muziek en van de vertolkers die Grammy Awards hebben gewonnen, kom dan hierheen en leer meer over hen
 20. Online korting!
  20

  SeaQuest Folsom

  Folsom, CA
 21. Page Museum - La Brea Tar Pits21

  Page Museum - La Brea Tar Pits

  Los Angeles, CA
  De La Brea-teerputten is een gebied in de Amerikaanse stad Los Angeles waar asfalt vanuit de ondergrond naar de oppervlakte sijpelt. Dit unieke geologische fenomeen heeft ertoe geleid dat het gebied is aangewezen als park. De teerputten zijn een fascinerend gezicht, met het asfalt dat lijkt op te borrelen uit de grond.
 22. The Getty Villa Museum22

  The Getty Villa Museum

  Los Angeles, CA
  De Getty Villa, gelegen in Pacific Palisades, is een van de twee locaties van het J. Paul Getty Museum. Deze site is gewijd aan de oudheidkundige collectie van het museum, waar bezoekers de kans krijgen om een breed scala aan oude artefacten te verkennen. De villa zelf is een recreatie van de Villa dei Papiri in Herculaneum, wat een uniek decor biedt voor de collectie van het museum.
 23. Natural History Museum of Los Angeles County23

  Natural History Museum of Los Angeles County

  Los Angeles, CA
  Het Natuurhistorisch Museum van Los Angeles County, gelegen in Los Angeles, Californië, is het grootste natuurhistorisch museum in het westen van de Verenigde Staten. De uitgebreide collecties omvatten bijna 35 miljoen exemplaren en artefacten die 4,5 miljard jaar geschiedenis beslaan. Deze enorme collectie biedt een uitgebreid overzicht van de natuurlijke wereld en de menselijke geschiedenis, waardoor het een fascinerende bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in natuurgeschiedenis en cultuur.
 24. Madame Tussaud's24

  Madame Tussaud's

  Los Angeles, CA
  Madame Tussauds Hollywood is een gerenommeerd wassenbeeldenmuseum gelegen aan de beroemde Hollywood Boulevard in Hollywood, Californië. Deze locatie is de negende vestiging van de Tussauds-franchise, die werd opgericht door de getalenteerde beeldhouwer Marie Tussaud. Het museum is een populaire toeristische attractie, waar bezoekers de unieke kans krijgen om levensechte wassen beelden van beroemde beroemdheden te zien.
 25. Musée Mécanique25

  Musée Mécanique

  San Francisco, CA
 26. The Broad Museum26

  The Broad Museum

  Los Angeles, CA
  The Broad ( / b r oʊ d / ) is een museum voor hedendaagse kunst aan Grand Avenue in Downtown Los Angeles . Het museum is genoemd naar de filantropen Eli en Edythe Broad , die het gebouw van 140 miljoen dollar hebben gefinancierd waarin de Broad kunstcollecties zijn ondergebracht. Het biedt gratis al
 27. Mission San Carlos Borromeo De Carmelo27

  Mission San Carlos Borromeo De Carmelo

  Carmel-by-the-Sea, CA
  De Missie San Carlos Borromeo de Carmelo, een katholieke parochie, is gelegen in het pittoreske stadje Carmel-by-the-Sea in Monterey County, Californië. Deze historische missie was de tweede die werd opgericht door broeder Junípero Serra in het gebied van Alta California in 1771. Het staat als een getuigenis van de rijke geschiedenis en cultureel erfgoed van de regio.
 28. Monterey Bay Aquarium28

  Monterey Bay Aquarium

  Monterey, CA
  Het Monterey Bay Aquarium (MBA) in Monterey, Californië, wordt erkend als een van de grootste openbare aquaria ter wereld. Het biedt bezoekers een unieke kans om een diverse reeks zeeleven op één locatie te verkennen. De grootte van het aquarium en de verscheidenheid aan tentoonstellingen maken het een belangrijke attractie voor toeristen die Monterey bezoeken.
 29. California Science Center29

  California Science Center

  Los Angeles, CA
  Het California Science Center, gelegen in Los Angeles, Californië, is het grootste wetenschapsmuseum in het westen van de Verenigde Staten. Het bevindt zich in Exposition Park, naast de campus van de University of Southern California. Opgericht in 1951, stond het museum oorspronkelijk bekend als het California Museum of Science and Industry voordat het in 1998 werd hernoemd.
 30. The Walt Disney Family Museum30

  The Walt Disney Family Museum

  San Francisco, CA
  Het Walt Disney Family Museum, ook bekend als WDFM, is een Amerikaans museum dat gewijd is aan het tonen van het leven en de nalatenschap van Walt Disney. Het bevindt zich in The Presidio van San Francisco, dat deel uitmaakt van het Golden Gate National Recreation Area. Deze locatie biedt niet alleen een rijke historische context, maar biedt ook een schilderachtige achtergrond voor bezoekers.
 31. Hollywood Wax Museum31

  Hollywood Wax Museum

  Los Angeles, CA
  Het Hollywood Wax Museum is een unieke attractie gelegen aan de Hollywood Boulevard in het toeristische district van Hollywood, Los Angeles, Californië. Het beschikt over wassen beelden van verschillende beroemdheden, waardoor bezoekers de kans krijgen om levensechte representaties van hun favoriete sterren te zien. Het museum heeft ook andere locaties in Myrtle Beach, Branson en Pigeon Forge, waardoor het toegankelijk is voor een breder publiek.
 32. Museum of Contemporary Art, Los Angeles32

  Museum of Contemporary Art, Los Angeles

  Los Angeles, CA
  Het Museum of Contemporary Art, Los Angeles ( MOCA ) is een museum voor hedendaagse kunst met twee vestigingen in Los Angeles, Californië. De hoofdvestiging is gelegen aan Grand Avenue in Downtown Los Angeles , in de buurt van de Walt Disney Concert Hall . MOCA's oorspronkelijke ruimte, aanvankelijk
 33. Winchester Mystery House33

  Winchester Mystery House

  San Jose, CA
  Het Winchester Mystery House is een herenhuis in San Jose, Californië, dat ooit de persoonlijke residentie was van Sarah Winchester, de weduwe van vuurwapenmagnaat William Wirt Winchester. Het in Queen Anne-stijl gebouwde Victoriaanse herenhuis ligt op 525 South Winchester Blvd. in San Jose en staat
 34. San Diego Natural History Museum34

  San Diego Natural History Museum

  San Diego, CA
  Het San Diego Natural History Museum is een museum in Balboa Park in San Diego , Californië . Het werd in 1874 opgericht als de San Diego Society of Natural History. Het is de op één na oudste wetenschappelijke instelling ten westen van de Mississippi en de oudste in Zuid-Californië. De huidige loc
 35. Conservatory of Flowers35

  Conservatory of Flowers

  San Francisco, CA
  Het Conservatory of Flowers is een broeikas en botanische tuin gelegen in het Golden Gate Park in San Francisco, Californië. Het is een unieke attractie die een verzameling zeldzame en exotische planten huisvest. De broeikas is volledig gemaakt van hout en glas, met in totaal 16.800 ruiten. Het is een van de oudste gemeentelijke kassen in de Verenigde Staten, gebouwd in 1879 door de stad San Francisco.
 36. Hearst Castle36

  Hearst Castle

  San Simeon, CA
  Hearst Castle is een groots paleis dat in opdracht van de persmagnaat William Randolph Hearst is gebouwd. De architect achter deze prachtige structuur was Julia Morgan. Het kasteel ligt in de buurt van San Simeon, in San Luis Obispo County, Californië, Verenigde Staten. Het biedt een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan en is een belangrijk herkenningspunt in de regio.
 37. Giant Forest Museum37

  Giant Forest Museum

  Sequoia National Park, CA
  Het Giant Forest Museum is een natuurhistorisch museum gelegen in Tulare County, Californië. Het bevindt zich in het Giant Forest van het Sequoia National Park en wordt beheerd door de National Park Service. Dit museum biedt een unieke kans om meer te leren over de natuurlijke geschiedenis van het gebied en de diverse dieren die er leven.
 38. San Diego Air & Space Museum38

  San Diego Air & Space Museum

  San Diego, CA
  Het San Diego Air & Space Museum, ook bekend als het San Diego Aerospace Museum, is een prominent lucht- en ruimtevaartmuseum gelegen in de stad San Diego, Verenigde Staten. Het bevindt zich in Balboa Park, specifiek in het historische Ford-gebouw. Dit museum is een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in luchtvaart en ruimteverkenning.
 39. Asian Art Museum of San Francisco39

  Asian Art Museum of San Francisco

  San Francisco, CA
  Het Asian Art Museum, gelegen in San Francisco, werd in 1966 ingehuldigd. Dit werd mogelijk gemaakt door een genereuze donatie van Avery Brundage, een mecenas die ook na de oprichting van het museum bleef bijdragen. Deze historische context draagt bij aan het rijke erfgoed van het museum, waardoor het een belangrijk cultureel monument in de stad is.
 40. Boudin Bakery40

  Boudin Bakery

  San Francisco, CA
  Boudin Bakery, gevestigd in San Francisco, Californië, staat bekend om zijn zuurdesembrood, dat is geregistreerd als "The Original San Francisco Sourdough". Deze bakkerij heeft een rijke geschiedenis en wordt erkend als het oudste continu werkende bedrijf in de stad. Het zuurdesembrood is een uniek product van Boudin Bakery, waardoor het een opmerkelijke plek is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in lokale gerechten.
 41. Museum of Death41

  Museum of Death

  Los Angeles, CA
  Het Museum of Death, gelegen aan de Hollywood Boulevard in Hollywood, Los Angeles, en New Orleans, werd opgericht in juni 1995 door J. D. Healy en Catherine Shultz. Het uitdrukkelijke doel van de oprichters voor het museum is "mensen blij maken dat ze leven." Dit unieke museum biedt een ander perspectief op leven en dood, met als doel bezoekers een diepere waardering voor hun eigen leven te geven.
 42. California State Capitol Museum42

  California State Capitol Museum

  Sacramento, CA
  Het California State Capitol Museum bevindt zich in het hart van Sacramento, Californië. Deze historische locatie omvat het California State Capitol gebouw en de omliggende gronden. Als bezoeker krijgt u de kans om de rijke geschiedenis en architectonische schoonheid van het Capitol gebouw te verkennen, evenals de weelderige tuinen en gedenktekens in het omliggende park.
 43. The Original McDonald's: A Museum in San Bernardino43

  The Original McDonald's: A Museum in San Bernardino

  San Bernardino, CA
 44. USS Pampanito44

  USS Pampanito

  San Francisco, CA
  De USS Pampanito (SS-383) is een historische onderzeeër die een belangrijke rol speelde in de Pacifische Oorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is nu een museumschip gelegen aan Fisherman’s Wharf in de haven van San Francisco. Bezoekers kunnen deze onderzeeër van de Balao-klasse verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis en de rol die het speelde tijdens de oorlog.
 45. San Diego Automotive Museum45

  San Diego Automotive Museum

  San Diego, CA
  Het San Diego Automotive Museum bevindt zich in het hart van Balboa Park in San Diego, Californië. Deze locatie is niet alleen de thuisbasis van het museum, maar ook een centrum van culturele en recreatieve activiteiten. De locatie van het museum maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen, en biedt een handige stop tijdens een dag van het verkennen van de vele attracties van het park.
 46. Los Angeles Zoo46

  Los Angeles Zoo

  Los Angeles, CA
  De Los Angeles Zoo and Botanical Gardens is een dierentuin van 54 ha (133 acre), opgericht in 1966 en gelegen in Los Angeles, Californië. De stad Los Angeles is eigenaar van de gehele dierentuin, het terrein en de faciliteiten, en de dieren. De dierenverzorging, het terreinonderhoud, de bouw, de edu
 47. Cable Car Museum47

  Cable Car Museum

  San Francisco, CA
  Het Cable Car Museum bevindt zich in de wijk Nob Hill in San Francisco, Californië. Dit museum is gratis te bezoeken, waardoor het een toegankelijke optie is voor toeristen van alle budgetten. Het biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en werking van het iconische kabelbaansysteem van de stad.
 48. Nasa Ames Exploration Center48

  Nasa Ames Exploration Center

  Mountain View, CA
  Het NASA Ames Visitor Center, gelegen aan de ingang van het NASA Ames Research Center in Moffett Field, Californië, fungeert als de toegangspoort tot de wereld van ruimteverkenning. Het biedt bezoekers de kans om meer te weten te komen over de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van NASA, en de rol die ze spelen bij het bevorderen van ons begrip van het universum.
 49. Point Reyes Lighthouse49

  Point Reyes Lighthouse

  Inverness, CA
 50. Point Reyes Lighthouse50

  Point Reyes Lighthouse

  Inverness, CA
  De Point Reyes Lighthouse, ook bekend als Point Reyes Light of het Point Reyes Light Station, is een belangrijk herkenningspunt gelegen in de Golf van de Farallones op Point Reyes in Point Reyes National Seashore, Marin County, Californië, Verenigde Staten. Deze vuurtoren is een belangrijk kenmerk van het gebied en biedt bezoekers een uniek inzicht in de maritieme geschiedenis van de regio.
 51. Guinness World Records Museum51

  Guinness World Records Museum

  Los Angeles, CA
  Kom hier alles te weten over alles wat ooit een record gebroken heeft. Alles wat het grootst, het kleinst, het best of het slechtst is - je komt er alles over te weten hier in het midden van Hollywood. Je kunt je tickets online kopen en zo wachtrijen vermijden en het beste souvenir dat je hier kunt
 52. Spanish Village Art Center52

  Spanish Village Art Center

  San Diego, CA
  Bezoek de grote San Diego gemeenschap van 200 kunstenaars en hun ateliers. Zie, raak en voel de kunst of neem deel aan de intrigerende workshops.
 53. Los Angeles County Museum of Art53

  Los Angeles County Museum of Art

  Los Angeles, CA
  Het Los Angeles County Museum of Art, vaak afgekort als LACMA, is een prominent museum gelegen aan de Wilshire Boulevard in de wijk Hancock Park in Los Angeles, Californië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere opmerkelijke bezienswaardigheden, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 54. Norton Simon Museum of Art54

  Norton Simon Museum of Art

  Pasadena, CA
  Het Norton Simon Museum is een kunstmuseum gelegen aan de Colorado Boulevard in Pasadena, Californië. Het werd oorspronkelijk geopend als het Pasadena Art Institute in 1922, met een focus op 19e-eeuwse Amerikaanse en Europese kunst. Het museum heeft in de loop der jaren verschillende transformaties en naamsveranderingen ondergaan, met een aanzienlijke focus op moderne en hedendaagse kunst.
 55. Eames House55

  Eames House

  Los Angeles, CA
  Het Eames House, ook bekend als Case Study House No. 8, is een belangrijk architecturaal monument gelegen in de wijk Pacific Palisades in Los Angeles. Het huis bevindt zich op 203 North Chautauqua Boulevard, dicht bij de Pacifische kust. Deze locatie biedt bezoekers een unieke combinatie van architectuurgeschiedenis en natuurschoon.
 56. Madame Tussauds San Francisco56

  Madame Tussauds San Francisco

  San Francisco, CA
  Madame Tussauds San Francisco is een wassenbeeldenmuseum gelegen in Fisherman's Wharf, San Francisco in Californië . De attractie opende op 26 juni 2014 en werd het 17e Madame Tussauds museum dat wereldwijd werd geopend. De attractie beschikt over wassenbeelden van beroemde figuren uit films, muziek
 57. Online korting!Chinese Historical Society of America57

  Chinese Historical Society of America

  San Francisco, CA
  De Chinese Historical Society of America (CHSA) is een belangrijke instelling gevestigd in de wijk Chinatown in San Francisco, Californië. Het heeft de eer om het oudste en grootste archief en geschiedeniscentrum te zijn dat de Chinese Amerikaanse ervaring in de Verenigde Staten documenteert. Dit maakt het een waardevolle bron voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de rijke geschiedenis en bijdragen van Chinese Amerikanen.
 58. Sonoma Valley Museum of Art58

  Sonoma Valley Museum of Art

  Sonoma, CA
  Het Sonoma Valley Museum of Art, ook bekend als SVMA, is een kunstmuseum gelegen in de prachtige stad Sonoma, Californië. Het museum werd opgericht in 1998 en is sindsdien een belangrijk cultureel centrum in de regio, met tentoonstellingen van regionale, nationale en internationale moderne en hedendaagse kunstenaars.
 59. Holocaust Museum LA59

  Holocaust Museum LA

  Los Angeles, CA
  Holocaust Museum LA , vroeger bekend als Los Angeles Museum of the Holocaust , is een museum gelegen in Pan Pacific Park in het Fairfax district van Los Angeles, Californië. Het werd in 1961 opgericht door overlevenden van de Holocaust en is het oudste museum in zijn soort in de Verenigde Staten. De
 60. Lummis Home60

  Lummis Home

  Los Angeles, CA
  Het Lummis House, ook bekend als El Alisal, is een uniek voorbeeld van Rustic American Craftsman-architectuur. Het werd gebouwd door Charles Fletcher Lummis, een prominent figuur in de late 19e en vroege 20e eeuw. Het stenen huis staat als een getuigenis van Lummis's vakmanschap en zijn liefde voor de rustieke esthetiek. Het is een fascinerende plek om te bezoeken voor diegenen die geïnteresseerd zijn in architectuur, geschiedenis of het leven en werk van Charles Fletcher Lummis.
 61. Casa De La Guerra61

  Casa De La Guerra

  Santa Barbara, CA
  Het Casa de la Guerra was de residentie van de vijfde commandant van de Presidio de Santa Barbara , José de la Guerra y Noriega , stichter van de Guerra familie van Californië (een prominente Californio familie) van 1828 tot zijn dood in 1858. Afstammelingen van José woonden in het huis tot 1943. D
 62. 62

  Route 66 Mother Road Museum

  Barstow, CA
 63. Doheny Mansion63

  Doheny Mansion

  Los Angeles, CA
  Chester Place, een van de eerste gated communities in Los Angeles, Californië, staat bekend om zijn historische betekenis en de nabijheid van de University of Southern California. Het was de thuisbasis van prestigieuze bewoners, waaronder Edward L. Doheny, een prominent figuur in de Amerikaanse olie-industrie. De locatie van de gemeenschap en de historische bewoners maken het een interessante bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Los Angeles.
 64. SS Jeremiah O'brien64

  SS Jeremiah O'brien

  San Francisco, CA
  De SS Jeremiah O'Brien ligt meestal aangemeerd aan Pier 45 in de haven van San Francisco, Californië, waar het open is voor publieke bezichtiging. Het heeft de onderscheiding van een van de weinige overgebleven schepen die deelnamen aan Operatie Overlord op D-Day tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit maakt het een uniek en tastbaar stuk geschiedenis dat bezoekers kunnen verkennen en van kunnen leren.
 65. Cartoon Art Museum65

  Cartoon Art Museum

  San Francisco, CA
  Het Cartoon Art Museum, gevestigd in Californië, is een unieke instelling die zich richt op de kunst van strips en cartoons. Het heeft de onderscheiding het enige museum in het westen van de Verenigde Staten te zijn dat zich toelegt op het behoud en de tentoonstelling van alle vormen van cartoonkunst. Dit maakt het een unieke bestemming voor kunstliefhebbers en fans van cartoons en strips.
 66. Good Vibrations Antique Vibrator Museum66

  Good Vibrations Antique Vibrator Museum

  San Francisco, CA
  Good Vibrations is een bedrijf gevestigd in San Francisco dat gespecialiseerd is in de verkoop van seksspeeltjes en andere erotische producten. Het bedrijf werd opgericht in 1977 door Joani Blank, een sekstherapeut en opvoeder. Het was de eerste seks-positieve en vrouwvriendelijke winkel in de Verenigde Staten, met als doel een seks-positief en vrouwgericht alternatief te bieden voor de volwassen boekhandels van die tijd.
 67. Yerba Buena Center For the Arts Gallery67

  Yerba Buena Center For the Arts Gallery

  San Francisco, CA
  Yerba Buena Center for the Arts ( YBCA ) is een multidisciplinair centrum voor hedendaagse kunst in San Francisco , Californië, Verenigde Staten. Gevestigd in de Yerba Buena Gardens, biedt YBCA beeldende kunst, performance en film/video die lokale, nationale en internationale kunstenaars en de diver
 68. Heal the Bay Aquarium68

  Heal the Bay Aquarium

  Santa Monica, CA
  Heal the Bay Aquarium , dat vroeger Santa Monica Pier Aquarium heette, is een privaat-publiek aquarium in een strandpark van de staat Californië dat beheerd wordt door het departement Stranden en Havens van Los Angeles County, gelegen onder de Santa Monica Pier , grenzend aan de Stille Oceaan. Sinds
 69. Museum of Us69

  Museum of Us

  San Diego, CA
  Het San Diego Museum of Man, een antropologisch museum, is gevestigd in de historische gebouwen van de California Quadrangle, in Balboa Park, San Diego, Californië. Deze locatie biedt een unieke mix van geschiedenis en cultuur, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 70. Point Fermin Lighthouse70

  Point Fermin Lighthouse

  Los Angeles, CA
  De Point Fermin Light is een historische vuurtoren gelegen op Point Fermin in San Pedro, Californië. Het werd gebouwd in 1874 met hout van Californische sequoia's, een boomsoort bekend om zijn levensduur en veerkracht. Deze vuurtoren staat als een getuigenis van de maritieme geschiedenis van de regio en de architectonische vaardigheden van die tijd.
 71. Medieval Torture Museum71

  Medieval Torture Museum

  Los Angeles, CA
 72. Children's Creativity Museum72

  Children's Creativity Museum

  San Francisco, CA
  Het Children's Creativity Museum, gelegen in Yerba Buena Gardens in San Francisco, Californië, is een interactief museum ontworpen voor kinderen van 2-12 jaar. Het biedt een unieke en boeiende omgeving waar kinderen hun creativiteit kunnen verkennen en uiten door middel van verschillende interactieve tentoonstellingen en workshops.
 73. United States Lightship Relief73

  United States Lightship Relief

  Oakland, CA
  De Relief (WLV-605) is een voormalig lichtschip van de United States Coast Guard dat nu dienst doet als museumschip in Oakland, Californië. Dit historische vaartuig werd gebouwd in 1950 en is een van de weinige overgebleven lichtschepen, wat het een unieke attractie maakt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in maritieme geschiedenis. Het werd specifiek gebouwd voor de United States Coast Guard, wat bijdraagt aan de historische betekenis ervan.
 74. The Contemporary Jewish Museum74

  The Contemporary Jewish Museum

  San Francisco, CA
  Het Hedendaags Joods Museum (CJM) is een niet-verzamelgebouw in 736 Mission Street bij Yerba Buena Lane in de wijk South of Market (SoMa) van San Francisco, Californië. Het museum, dat in 1984 werd opgericht, is gevestigd in het historische Jessie Street Substation, dat werd gestript en waarvan het
 75. 75

  Foothills Visitor Center

  Three Rivers, CA
 76. Fleet Science Center76

  Fleet Science Center

  San Diego, CA
  Het Reuben H. Fleet Science Center is een gerenommeerd wetenschapsmuseum gelegen in het hart van Balboa Park in San Diego, Californië. Deze locatie biedt bezoekers de mogelijkheid om interactieve wetenschappelijke tentoonstellingen, een planetarium en een IMAX-dome-theater te verkennen, allemaal op één plek. Het museum staat bekend om het zetten van de standaard voor grote wetenschapsmusea wereldwijd, als eerste deze elementen te combineren.
 77. Santa Barbara Museum of Natural History77

  Santa Barbara Museum of Natural History

  Santa Barbara, CA
  Het Santa Barbara Museum of Natural History, gelegen in Santa Barbara, Californië, is een knooppunt voor natuurliefhebbers. Elk jaar verbindt het meer dan 150.000 mensen opnieuw met de natuur, zowel binnen als buiten. Het museum is een geweldige plek voor toeristen die geïnteresseerd zijn in natuurgeschiedenis en meer willen leren over de natuurlijke wereld.
 78. Computer History Museum78

  Computer History Museum

  Mountain View, CA
  Het museum heeft momenteel drie unieke tentoonstellingen over de geschiedenis van de informatica. "Mastering the Game" biedt een geschiedenis van computerschaak, "Innovations in the Valley" biedt een kijkje in de bedrijven en mensen van Silicon Valley, en een Difference Engine-tentoonstelling toont een machine ontworpen door Charles Babbage in de jaren 1840 en gebouwd door het London Science Museum. Deze tentoonstellingen bieden een diepgaande duik in de geschiedenis en evolutie van de informatica.
 79. The Living Desert Zoo and Gardens79

  The Living Desert Zoo and Gardens

  Palm Desert, CA
  De Living Desert Zoo and Gardens, voorheen bekend als het Living Desert Museum, is een non-profitorganisatie die een dierentuin en een woestijnbotanische tuin beheert. Het bevindt zich in Palm Desert, Riverside County, Californië, Verenigde Staten. Deze unieke combinatie van een dierentuin en botanische tuin is volledig gewijd aan de woestijnen van de wereld, en biedt bezoekers een unieke kans om woestijnecosystemen en hun bewoners te verkennen en te leren kennen.
 80. 80

  Nature Center at Avalon Canyon

  Avalon, CA
 81. Fire Station No. 30, Engine Company No. 3081

  Fire Station No. 30, Engine Company No. 30

  Los Angeles, CA
  Fire Station No. 30, Engine Company No. 30 is een historisch brandweerstation en motorbedrijf gelegen in het zuiden van Los Angeles, Californië. Deze site heeft een aanzienlijke historische waarde omdat het een van de eerste volledig zwarte gesegregeerde brandweerstations in Los Angeles was. Het werd gesegregeerd in 1924 en bleef dat tot 1956 toen de brandweer van Los Angeles werd geïntegreerd.
 82. Japanese American National Museum82

  Japanese American National Museum

  Los Angeles, CA
  Het Japanese American National Museum bevindt zich in het hart van Los Angeles, Californië. Het is specifiek gelegen in de levendige wijk Little Tokyo, die gunstig gelegen is nabij het centrum. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad verkennen.
 83. Richard Nixon Presidential Library and Museum83

  Richard Nixon Presidential Library and Museum

  Yorba Linda, CA
  De Richard Nixon Presidential Library and Museum is de presidentiële bibliotheek en begraafplaats van Richard Milhous Nixon , de 37e president van de Verenigde Staten (1969-1974), en zijn vrouw Pat Nixon . De bibliotheek ligt in Yorba Linda, Californië, op land dat de familie van president Nixon ooi
 84. Academy Museum of Motion Pictures84

  Academy Museum of Motion Pictures

  Los Angeles, CA
  Het Saban-gebouw, voorheen bekend als het May Company-gebouw, is een gevierd voorbeeld van Streamline Moderne-architectuur. Deze architectuurstijl wordt gekenmerkt door zijn nadruk op ronde vormen, lange horizontale lijnen en soms nautische elementen. Het gebouw wordt ook erkend als een Historisch-Cultureel Monument van Los Angeles, een aanduiding die zijn belangrijke bijdrage aan het culturele erfgoed van de stad erkent. Sinds 2021 is het Saban-gebouw de thuisbasis van het Academy Museum of Motion Pictures, waardoor het een belangrijke bestemming is voor filmliefhebbers en toeristen.
 85. Clarke Historical Museum85

  Clarke Historical Museum

  Eureka, CA
  Het Clarke Historical Museum, gelegen in Eureka, Californië, herbergt de belangrijkste collectie van de regionale en culturele geschiedenis van de Noordkust van Californië. Deze collectie biedt een uitgebreid inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio, waardoor het een waardevolle bron is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van het verleden van het gebied.
 86. Museum of Tolerance86

  Museum of Tolerance

  Los Angeles, CA
  Het Museum of Tolerance-Beit HaShoah, gelegen in Los Angeles, Californië, is een multimedia museum dat tot doel heeft racisme en vooroordelen wereldwijd te onderzoeken, met een bijzondere nadruk op de geschiedenis van de Holocaust. Dit museum biedt bezoekers de mogelijkheid om een dieper inzicht te krijgen in deze belangrijke historische gebeurtenissen en hun impact op de wereld.
 87. Ronald Reagan Presidential Library and Museum87

  Ronald Reagan Presidential Library and Museum

  Simi Valley, CA
  De Reagan Library is gunstig gelegen in Simi Valley, Californië, slechts 14 mijl ten noorden van de stad Los Angeles. Bezoekers kunnen de bibliotheek gemakkelijk bereiken door te rijden op de 118 State Highway van Californië, die ook bekend staat als de Ronald Reagan Freeway. Deze locatie maakt het een toegankelijke bestemming voor toeristen die het gebied van Los Angeles bezoeken.
 88. 88

  World of Illusions

  Los Angeles, CA
 89. Solvang Vintage Motorcycle Museum89

  Solvang Vintage Motorcycle Museum

  Solvang, CA
  Het Solvang Vintage Motorcycle Museum bevindt zich in het charmante stadje Solvang, Californië. Deze locatie is gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de Verenigde Staten bezoeken, met name die in of rond Californië. Het museum biedt een unieke kans om een uitgebreide collectie vintage motorfietsen te verkennen in een prachtige omgeving.
 90. Birch Aquarium90

  Birch Aquarium

  San Diego, CA
  Het Birch Aquarium at Scripps (soms ook Scripps Aquarium of Birch Aquarium genoemd) is een aquarium en het openbare centrum voor oceanografie van het Scripps Institution of Oceanography van de Universiteit van Californië in San Diego. Het Birch Aquarium at Scripps is geaccrediteerd door de Associati
 91. USS Hornet Museum91

  USS Hornet Museum

  Alameda, CA
  Het USS Hornet Museum is een uniek museumschip gelegen aan de zuidelijkste pier van het voormalige Naval Air Station Alameda in Alameda, Californië. Deze locatie biedt bezoekers de kans om een belangrijk stuk van de maritieme geschiedenis te verkennen terwijl ze genieten van de schilderachtige omgeving van de Alameda-waterkant.
 92. Maritime Museum - Aquatic Park Bathhouse Building92

  Maritime Museum - Aquatic Park Bathhouse Building

  San Francisco, CA
  Het San Francisco Maritime National Historical Park, gelegen in San Francisco, Californië, is een uitgebreide bestemming voor liefhebbers van maritieme geschiedenis. Het park beschikt over een verzameling historische schepen, een bezoekerscentrum, een maritiem museum en een bibliotheek/onderzoekscentrum. Deze faciliteiten bieden een diepgaand inzicht in de maritieme geschiedenis van de regio en bieden een unieke ervaring voor bezoekers.
 93. Crissy Field Center93

  Crissy Field Center

  San Francisco, CA
  In dit milieu-educatief centrum worden educatieve lezingen, culturele evenementen en openbare workshops georganiseerd. Zeer aangenaam!
 94. San Diego Botanic Garden94

  San Diego Botanic Garden

  Encinitas, CA
  De San Diego Botanic Garden, voorheen bekend als Quail Botanical Gardens, is een botanische tuin gelegen in Encinitas, Californië. Met een oppervlakte van 37 hectare is deze tuin een toevluchtsoord voor plantenliefhebbers en natuurliefhebbers. Het is een plek waar je jezelf kunt onderdompelen in de schoonheid van de natuur, diverse plantensoorten kunt verkennen en meer kunt leren over verschillende ecosystemen.
 95. Rosicrucian Egyptian Museum95

  Rosicrucian Egyptian Museum

  San Jose, CA
  Het Rosicrucian Egyptian Museum (REM) bevindt zich in de Rose Garden buurt van San Jose, Californië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke culturele ervaring voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het oude Egypte. Het museum maakt deel uit van het Rosicrucian Park, dat een serene en educatieve omgeving biedt voor alle leeftijden.
 96. California Route 66 Museum96

  California Route 66 Museum

  Victorville, CA
  Het California Route 66 Museum, gelegen in Victorville, Californië, is een plek gewijd aan het behoud en de tentoonstelling van de geschiedenis van de iconische Route 66. Het museum bevindt zich in het historische deel van de stad en biedt een diepe duik in het verleden van deze beroemde snelweg.
 97. Oakland Museum of California97

  Oakland Museum of California

  Oakland, CA
  Het Oakland Museum of California is een hoog aangeschreven instelling in de San Francisco Bay Area, waar bezoekers de mogelijkheid hebben om kunst, geschiedenis en natuurwetenschappen te verkennen. Gelegen tussen Lake Merritt en het centrum van Oakland, herbergt het museum meer dan 1,9 miljoen objecten, waaronder fundamentele kunstwerken, historische en etnografische objecten, natuurlijke exemplaren en foto's.
 98. Gamble House98

  Gamble House

  Pasadena, CA
  Het Gamble House , ook bekend als het David B. Gamble House , is een iconisch Amerikaans Craftsman-huis in Pasadena , Californië , ontworpen door het architectenbureau Greene and Greene . Gebouwd in 1908-09 als een huis voor David B. Gamble, zoon van de Procter & Gamble oprichter James Gamble , is
 99. Sony Pictures Studio Tour99

  Sony Pictures Studio Tour

  Culver City, CA
  Sony Pictures Studios, gelegen in Culver City, Los Angeles County, is een filmstudio die zich richt op zowel film- als televisieproducties. Het wordt beheerd door Sony Pictures Entertainment en fungeert als productiehub voor Columbia Pictures en TriStar Pictures studio's. Deze studio is de geboorteplaats geweest van talloze shows en series, waardoor het een belangrijk onderdeel is van de entertainmentindustrie.
 100. Chinese American Museum100

  Chinese American Museum

  Los Angeles, CA
  Het Chinese American Museum (CAM) is een belangrijke culturele instelling gelegen in Downtown Los Angeles. Het maakt deel uit van het El Pueblo de Los Angeles Historic Monument, een site van grote historische betekenis. Het museum is gewijd aan het behoud en de presentatie van de geschiedenis en ervaringen van Chinese Amerikanen in Californië, waardoor het de eerste in zijn soort is in Zuid-Californië.

Alle musea in Californië