De beste musea in Virginia in oktober 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Virginia, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Virginia, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Virginia.

Op zoek naar de beste musea in Virginia? Dit zijn de beste:

 1. Thomas Jefferson's Monticello1

  Thomas Jefferson's Monticello

  Pantops, VA
  Monticello, gelegen in de buurt van Charlottesville in Virginia, was het huis van Thomas Jefferson, de derde president van de Verenigde Staten. Deze historische plek biedt bezoekers een kijkje in het leven en de tijden van een van de grondleggers van het land. Het huis zelf is ontworpen door Jefferson en ligt op een heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op het omliggende landschap.
 2. Jamestown Settlement2

  Jamestown Settlement

  Scotland, VA
  Jamestown, ook bekend als Fuerte de Jamestown, heeft een belangrijke plaats in de geschiedenis als de eerste permanente Engelse nederzetting in wat nu de Verenigde Staten is. Het werd opgericht in 1607 aan de oevers van de James River, op een schiereiland dat nu bekend staat als Jamestown Island, gelegen in het huidige James City County van Virginia. Deze historische site biedt een blik op de vroege dagen van de Engelse kolonisatie in Amerika.
 3. Colonial Williamsburg3

  Colonial Williamsburg

  Williamsburg, VA
  Colonial Williamsburg is een openluchtmuseum gelegen in het historische district van Williamsburg, Virginia. Deze particuliere stichting toont de rijke geschiedenis van het gebied en biedt bezoekers een unieke kans om terug in de tijd te stappen en het leven te ervaren zoals het was in de 18e eeuw.
 4. Drug Enforcement Administration Museum and Visitors Center4

  Drug Enforcement Administration Museum and Visitors Center

  Arlington, VA
  Het Drug Enforcement Administration Museum en Visitors Center is een unieke instelling die eigendom is van de Drug Enforcement Administration. Het bevindt zich in Arlington County, Virginia, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen die het gebied bezoeken. Het museum biedt een diepgaande kijk op de geschiedenis en operaties van de DEA, en biedt een uniek perspectief op de oorlog tegen drugs.
 5. Virginia Museum of Fine Arts5

  Virginia Museum of Fine Arts

  Richmond, VA
  De toegang tot het VMFA is gratis, waardoor het toegankelijk is voor alle bezoekers. Er kan echter een vergoeding worden gevraagd voor speciale tentoonstellingen. Dit stelt iedereen in staat om de diverse collecties en tentoonstellingen die het museum te bieden heeft, te genieten.
 6. Virginia Aquarium and Marine Science Centers6

  Virginia Aquarium and Marine Science Centers

  Virginia Beach, VA
 7. Gadsby's Tavern Museum7

  Gadsby's Tavern Museum

  Alexandria, VA
  Gadsby's Tavern is een historisch complex gelegen op 134 en 138 North Royal Street, op de hoek van Cameron Street in de wijk Old Town in Alexandria, Virginia. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis en biedt een unieke blik op het verleden.
 8. Virginia Air and Space Center8

  Virginia Air and Space Center

  Hampton, VA
  Het Virginia Air and Space Science Center, gelegen in Hampton, Virginia, is niet alleen een museum maar ook een educatieve faciliteit. Het dient als bezoekerscentrum voor NASA's Langley Research Center en Langley Air Force Base, waardoor het een belangrijk punt van interesse is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in luchtvaart en ruimteverkenning.
 9. The Valentine9

  The Valentine

  Richmond, VA
  The Valentine is een museum gevestigd in Richmond, Virginia. Het werd opgericht door Mann S. Valentine II in 1898, waardoor het het eerste museum in Richmond was. Het museum is gewijd aan het verzamelen, bewaren en interpreteren van de geschiedenis van Richmond.
 10. Science Museum of Virginia10

  Science Museum of Virginia

  Richmond, VA
  Het Science Museum of Virginia, gelegen in Richmond, is een belangrijke instelling die in 1970 werd opgericht. Het fungeert als een agentschap van het Gemenebest van Virginia, waardoor het een integraal onderdeel is van de inzet van de staat om wetenschappelijke kennis en begrip te bevorderen.
 11. Military Aviation Museum11

  Military Aviation Museum

  Virginia Beach, VA
  Het Military Aviation Museum, gelegen in Virginia Beach, Virginia, staat bekend om zijn uitgebreide collectie oorlogsvogels die nog steeds in vliegende staat zijn. De collectie omvat vliegtuigen uit verschillende landen zoals Duitsland, Frankrijk, Italië, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De tijdsperiode van de collectie is indrukwekkend, variërend van de Eerste Wereldoorlog tot de vroege jaren 50. Dit biedt een uitgebreid overzicht van de evolutie van de militaire luchtvaart gedurende deze periode.
 12. Stabler-Leadbeater Apothecary Museum12

  Stabler-Leadbeater Apothecary Museum

  Alexandria, VA
  De Stabler-Leadbeater Apothecary Shop is erkend voor zijn historische betekenis. Het staat sinds 17 maart 1981 op de Virginia Landmarks Register en sinds 24 november 1982 op de National Register of Historic Places. Deze vermeldingen benadrukken het belang van de site in de Amerikaanse geschiedenis.
 13. Mariners' Museum and Park13

  Mariners' Museum and Park

  Newport News, VA
  Het Mariners' Museum en Park, gelegen in Newport News, Virginia, heeft de prestigieuze titel van America’s National Maritime Museum, zoals aangewezen door het Congres. Deze erkenning benadrukt het belang van het museum in de wereld van maritieme geschiedenis en cultuur, waardoor het een opmerkelijke bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van het rijke maritieme erfgoed van Amerika.
 14. Nauticus National Maritime Center14

  Nauticus National Maritime Center

  Norfolk, VA
  Nauticus, ook bekend als het National Maritime Center, is een maritiem thematisch wetenschapscentrum en museum. Het is gunstig gelegen aan de binnenstad aan het water in Norfolk, Virginia. Deze locatie biedt bezoekers gemakkelijke toegang tot het museum en de tentoonstellingen, evenals een prachtig uitzicht op het water.
 15. Adam Thoroughgood House15

  Adam Thoroughgood House

  Virginia Beach, VA
  Het Thoroughgood House, voorheen bekend als het Adam Thoroughgood House, is een historisch bakstenen huis gelegen op 1636 Parish Road, in de wijk Thoroughgood in Virginia Beach, Virginia. Gebouwd rond het jaar 1719, staat dit huis als een getuigenis van de architectuurstijl van de vroege 18e eeuw.
 16. Poe Museum16

  Poe Museum

  Richmond, VA
  Het Edgar Allan Poe Museum in Richmond, Virginia, is een literatuurmuseum gewijd aan de Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe. Het herdenkt de vele jaren dat Poe in Richmond woonde, onderhoudt zijn herinnering en is gewijd aan de ontvangst en verkenning van zijn leven en werk. Het museum bevindt zich in het historische centrum van Richmond, niet ver van Poe's woningen en zijn eerste werkplek, de Southern Literary Messenger.
 17. Chimborazo Medical Museum17

  Chimborazo Medical Museum

  Richmond, VA
  Het Chimborazo-ziekenhuis, nu Chimborazo Park, was een belangrijke medische faciliteit tijdens de Burgeroorlog. Gelegen in Richmond, Virginia, werd het opgericht om te voorzien in de medische behoeften van het Confederate Army. Het ziekenhuis was operationeel van 1862 tot 1865 en behandelde in deze periode meer dan 76.000 gewonde soldaten van de Confederatie.
 18. Uss Wisconsin Bb-6418

  Uss Wisconsin Bb-64

  Norfolk, VA
  De USS Wisconsin (BB-64), ook wel bekend als Wisky of WisKy, is een Amerikaans slagschip van de Iowaklasse. Het is het tweede schip van de United States Navy dat is vernoemd naar de Amerikaanse staat Wisconsin. Dit historische schip biedt een uniek inzicht in de maritieme geschiedenis en het strategische belang van de zeeoorlog.
 19. James Monroe's Highland19

  James Monroe's Highland

  Charlottesville, VA
 20. American Civil War Center At Tredegar20

  American Civil War Center At Tredegar

  Richmond, VA
  De Tredegar Iron Works in Richmond, Virginia , was de grootste ijzerfabriek in de Confederatie tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog , en een belangrijke factor in het besluit om van Richmond de hoofdstad te maken. Tredegar leverde ongeveer de helft van de artillerie die door het leger van de Geconfed
 21. Agecroft Hall21

  Agecroft Hall

  Richmond, VA
  Agecroft Hall is een historisch Tudor landhuis en landgoed gelegen aan 4305 Sulgrave Road aan de oevers van de James River. Het is genesteld in de wijk Windsor Farms in Richmond, Virginia, Verenigde Staten. Dit landhuis, met zijn rijke geschiedenis en architectonische schoonheid, biedt een unieke blik op het verleden.
 22. James Madison's Montpelier22

  James Madison's Montpelier

  Orange, VA
  Montpelier, gelegen in Orange County, Virginia, was het landgoed van de vierde president van de Verenigde Staten, James Madison. Madison, die een van de belangrijkste auteurs van de Amerikaanse grondwet was, regeerde de Verenigde Staten van 1809 tot 1817. Deze historische site is een van de belangrijkste in de staat Virginia en is een van de best bewaarde presidentiële huizen, naast de landgoederen van zijn tijdgenoten George Washington (Mount Vernon) en Thomas Jefferson (Monticello).
 23. John Marshall House23

  John Marshall House

  Richmond, VA
  Het John Marshall House, gelegen op 818 East Marshall Street in Richmond, Virginia, is een historisch huis museum en een Nationaal Historisch Monument. Dit huis was de residentie van John Marshall, een Founding Father en de opperrechter van de Verenigde Staten, die in 1801 door president John Adams tot het hof werd benoemd. Het huis werd gebouwd in 1790 en is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis.
 24. Wilton House24

  Wilton House

  Richmond, VA
  Het Wilton House Museum is een historisch huis gelegen in Richmond, Virginia. Het werd rond 1753 gebouwd door William Randolph III, een lid van een van de rijkste en machtigste families in Koloniaal Virginia. Het huis was oorspronkelijk het landhuis op een tabaksplantage van 2000 hectare, bekend als 'World's End'. Het huis is gebouwd in de Georgische stijl van architectuur, die de overheersende stijl was tijdens het koloniale tijdperk in New England en de zuidelijke koloniën.
 25. Virginia Living Museum25

  Virginia Living Museum

  Newport News, VA
  Het Virginia Living Museum, gelegen in Newport News, Virginia, is een openluchtmuseum dat een verscheidenheid aan levende tentoonstellingen van inheemse soorten uit Virginia toont. Deze tentoonstellingen bieden bezoekers een unieke kans om op een veilige en gecontroleerde manier te leren over en interactie te hebben met de lokale dieren in het wild.
 26. Lynchburg Museum26

  Lynchburg Museum

  Lynchburg, VA
  Het Lynchburg Courthouse is een historisch gebouw dat dateert uit 1855. Het bevindt zich in Lynchburg, Virginia en is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad. Het gerechtsgebouw is een uitstekend voorbeeld van de Griekse Revival-architectuur, met zijn stucwerk-over-baksteenconstructie op een granieten ashlar-basement. Het gebouw is ook opmerkelijk vanwege zijn ondiepe koepel en kleine open klokkentoren, die bestaat uit een cirkel van kleine Ionische zuilen die een halfronde koepel ondersteunen.
 27. Chrysler Museum of Art27

  Chrysler Museum of Art

  Norfolk, VA
  Het Chrysler Museum of Art, gelegen in Norfolk, Virginia, is een openbare instelling die functioneert met privésteun. Het is vernoemd naar Walter P. Chrysler Jr., de eigenaar van het beroemde autobedrijf en een bekende verzamelaar. Het museum werd opgericht in 1939 en is sindsdien blijven groeien en ontwikkelen, met name na de aanzienlijke donatie van de familie Chrysler in 1971.
 28. Woodrow Wilson Presidential Library & Museum28

  Woodrow Wilson Presidential Library & Museum

  Staunton, VA
  De Woodrow Wilson Presidential Library and Museum is een uitgebreid complex gelegen in Staunton, Virginia. Het herbergt de geboorteplaats van president Woodrow Wilson, bekend als de Manse, een museum gewijd aan het verkennen van het leven en de tijden van Woodrow Wilson, een onderzoeksbibliotheek van 6.800 vierkante voet, een cadeauwinkel en verschillende andere gebouwen. Houd er rekening mee dat sommige gebouwen binnen het complex niet open zijn voor het publiek.
 29. Frontier Culture Museum29

  Frontier Culture Museum

  Staunton, VA
  Het Frontier Culture Museum, gelegen in Staunton, Virginia, is het grootste openluchtmuseum in de Shenandoah Valley. Het beslaat een uitgestrekt gebied van 200 hectare, waardoor bezoekers volop de ruimte hebben om de rijke geschiedenis en cultuur van de regio te verkennen en zich erin onder te dompelen.
 30. Grand Caverns30

  Grand Caverns

  Grottoes, VA
  Interessant grottencomplex, geruchten zeggen dat Thomas Jefferson zelf ze beklom. Informatieve rondleidingen beschikbaar.
 31. Branch Museum of Architecture and Design31

  Branch Museum of Architecture and Design

  Richmond, VA
  Het Branch House, gelegen in Richmond, Virginia, werd ontworpen in 1916 door het gerenommeerde bureau van John Russell Pope. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een privéwoning voor financier John Kerr Branch en zijn vrouw, Beulah Gould Branch. Dit historische gebouw biedt een blik op de architectuurstijl van het begin van de 20e eeuw en de levensstijl van de welgestelde familie Branch.
 32. Black History Museum and Cultural Center of Virginia32

  Black History Museum and Cultural Center of Virginia

  Richmond, VA
  Een museum ter herdenking van de geschiedenis van de zwarten en de Afro-Amerikanen, met vele interessante tentoonstellingen.
 33. 33

  Natural Bridge Zoo

  Natural Bridge, VA
 34. United States Army Transportation Museum34

  United States Army Transportation Museum

  Newport News, VA
  Het U.S. Army Transportation Museum, gelegen op het terrein van Fort Eustis in Newport News, Virginia, is een unieke bestemming die een verscheidenheid aan voertuigen en andere transportgerelateerde uitrusting en memorabilia tentoonstelt. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van het Amerikaanse leger, met name het Transportation Corps, met een collectie die bijna 100 militaire voertuigen omvat, zoals vliegtuigen, wielvoertuigen, vaartuigen en rollend materieel.
 35. Uss Monitor Center35

  Uss Monitor Center

  Newport News, VA
  Verbluffend museum over het bestaan en de technologie van de USS Monitor. Zeer geschikt voor fans van het thema!
 36. Anne Spencer House36

  Anne Spencer House

  Lynchburg, VA
  Het Anne Spencer House, gelegen in Lynchburg, Virginia, diende als de residentie van Anne Spencer, een gerenommeerde dichteres van de Harlem Renaissance, van 1903 tot 1975. Dit historische huis biedt een blik op het leven en de tijden van Anne Spencer en biedt bezoekers een unieke kans om het huis van een van de sleutelfiguren van de Harlem Renaissance te verkennen.
 37. Hugh Mercer Apothecary Shop37

  Hugh Mercer Apothecary Shop

  Fredericksburg, VA
  Het gebouw dat ooit de Hugh Mercer Apothecary Shop huisvestte, is zorgvuldig gerestaureerd door Preservation Virginia. De restauratie heeft als doel de medische behandelingen van de 18e eeuw te demonstreren. Bezoekers van de site kunnen inzicht krijgen in de medische praktijken en behandelingen die in deze periode werden gebruikt.
 38. The Rising Sun Tavern38

  The Rising Sun Tavern

  Fredericksburg, VA
  De Rising Sun Tavern is een belangrijke historische locatie in Fredericksburg, Virginia. Het werd rond het jaar 1760 gebouwd door Charles Washington, de jongste broer van George Washington. Deze connectie met een van de meest invloedrijke figuren in de Amerikaanse geschiedenis maakt de taverne een fascinerende bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verleden van het land.
 39. Taubmann Museum of Art39

  Taubmann Museum of Art

  Roanoke, VA
  Het Taubman Museum of Art, voorheen bekend als het Art Museum of Western Virginia, is een belangrijke culturele instelling gelegen in het centrum van Roanoke, Virginia. De opvallende architectuur van het museum, ontworpen door Randall Stout, is een opmerkelijk kenmerk van de skyline van de stad.
 40. O. Winston Link Museum40

  O. Winston Link Museum

  Roanoke, VA
  Het O. Winston Link Museum is een unieke instelling gewijd aan het werk van O. Winston Link, een gerenommeerde spoorwegfotograaf uit de 20e eeuw. Links werk wordt gevierd om zijn kenmerkende juxtapositie van stoomspoorwegen en plattelandscultuur, en biedt een uniek perspectief op een vervlogen tijdperk. Bezoekers van het museum kunnen zich onderdompelen in Links wereld, en de kruising van industriële vooruitgang en het plattelandsleven verkennen door zijn suggestieve fotografie.
 41. Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum41

  Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum

  Williamsburg, VA
  Het Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum (AARFAM) heeft de onderscheiding het eerste museum in de Verenigde Staten en het oudste ter wereld te zijn dat continu heeft gewerkt aan de conservering, verzameling en tentoonstelling van Amerikaanse volkskunst. Dit maakt het een unieke bestemming voor degenen die geïnteresseerd zijn in dit specifieke genre van kunst.
 42. University Chapel & Galleries42

  University Chapel & Galleries

  Lexington, VA
  De Lee Chapel is een belangrijk monument gelegen op de campus van Washington en Lee University in Lexington, Virginia. Het is een plaats van historisch belang en biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van de universiteit en de regio.
 43. Virginia Beach Surf & Rescue Museum43

  Virginia Beach Surf & Rescue Museum

  Virginia Beach, VA
  Het Virginia Beach Surf & Rescue Museum is een belangrijke instelling die de rijke maritieme erfgoed van Virginia, haar kustgemeenschappen en de geschiedenis van de United States Lifesaving Service en de United States Coast Guard langs de Atlantische kust eert en bewaart. Het museum biedt een diepe duik in het verleden, met een showcase van de evolutie van deze diensten en hun cruciale rol in de geschiedenis van de natie.
 44. Lightship Portsmouth Museum44

  Lightship Portsmouth Museum

  Portsmouth, VA
  Het United States Lightship 101, nu bekend als Portsmouth (LV-101), is een museumschip dat voor het eerst werd gestationeerd bij Cape Charles in Virginia. Vandaag de dag is het een belangrijk onderdeel van het Portsmouth Naval Shipyard Museum in Portsmouth, Virginia. Dit historische schip biedt een uniek inzicht in de maritieme geschiedenis van de regio en is een fascinerende attractie voor bezoekers.
 45. Meadow Farm Museum45

  Meadow Farm Museum

  Glen Allen, VA
  Meadow Farm, gelegen in Henrico County, Virginia, is een historische boerderij en landgoed dat een belangrijke rol speelde in de Gabriel's Revolutie. Deze site biedt een blik in het verleden, waardoor bezoekers de historische gebeurtenissen die hier plaatsvonden, kunnen begrijpen.
 46. National Firearms Museum46

  National Firearms Museum

  Fair Oaks, VA
  Het NRA National Firearms Museum, gelegen in het hoofdkantoor van de NRA in Fairfax County, Virginia, herbergt een indrukwekkende collectie van ongeveer 2.500 wapens. Deze worden tentoongesteld over een ruim oppervlak van 15.000 vierkante voet. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van vuurwapens, waardoor het een interessante bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en ontwikkeling van wapens.
 47. Bedford Museum & Genealogical Library47

  Bedford Museum & Genealogical Library

  Bedford, VA
  Het Bedford Museum & Genealogical Library, opgericht in 1932, fungeert als het provinciemuseum en genealogische bibliotheek voor Bedford County, Virginia. Het museum vond zijn vaste locatie in 1979 toen het verhuisde naar de voormalige Masonic Hall voor Liberty Lodge #95. Dit historische gebouw draagt bij aan de charme en aantrekkingskracht van het museum, waardoor het een belangrijk punt van interesse is voor bezoekers.
 48. American Civil War Museum48

  American Civil War Museum

  Richmond, VA
  Het American Civil War Museum is een uitgebreide historische site met drie verschillende complexen. Deze omvatten het Museum en het Witte Huis van de Confederatie, het American Civil War Center in het historische Tredegar in Richmond, en het Confederatie Museum-Appomattox. Elk van deze locaties biedt een uniek perspectief op de Burgeroorlog, waardoor bezoekers een breed begrip krijgen van het conflict en de impact ervan op de natie.
 49. Virginia War Museum49

  Virginia War Museum

  Newport News, VA
  Het Virginia War Museum, gelegen in Huntington Park aan Warwick Blvd., Newport News, Virginia, is een bewaarplaats van de Amerikaanse militaire geschiedenis. De tentoonstellingen van het museum beslaan de periode van 1775 tot heden en bieden een uitgebreid overzicht van het militaire verleden van de natie. Bezoekers kunnen een breed scala aan artefacten en displays verkennen die licht werpen op verschillende perioden en aspecten van de Amerikaanse oorlogsvoering.
 50. Virginia Zoological Park50

  Virginia Zoological Park

  Norfolk, VA
  Het Virginia Zoological Park, gelegen naast Lafayette Park in Norfolk, Virginia, beslaat 53 hectare. Deze uitgestrekte ruimte biedt voldoende plaats voor een verscheidenheid aan dierenexposities en attracties.
 51. Lee Hall Mansion51

  Lee Hall Mansion

  Newport News, VA
  Lee Hall Mansion, een historisch bakstenen plantagehuis, werd gebouwd in de periode van 1848 tot 1859. Het is gelegen nabij de kruising van U.S. 60 en VA 238, in Newport News, Virginia. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een blik in het verleden, waardoor het een belangrijk punt van interesse is voor toeristen.
 52. Endview Plantation52

  Endview Plantation

  Newport News, VA
  Endview Plantation, oorspronkelijk bekend als Harwood Plantation, is een historische locatie die teruggaat tot de 18e eeuw. Het is gelegen aan de Virginia State Route 238 in de gemeenschap van Lee Hall, binnen de onafhankelijke stad Newport News, Virginia. Dit plantagehuis werd gebouwd in 1769 door William Harwood langs de Great Warwick Road, een belangrijke route die de koloniale hoofdstad Williamsburg verbond met de stad Hampton aan de haven van Hampton Roads.
 53. Newsome House Museum & Cultural Center53

  Newsome House Museum & Cultural Center

  Newport News, VA
  Het J. Thomas Newsome House, gelegen in Newport News, Virginia, is een historisch huis dat dateert uit 1898. Het is gebouwd in de Queen Anne-stijl, die wordt gekenmerkt door zijn asymmetrische ontwerp, steil hellend onregelmatig samengesteld dak, driezijdige erker, voorste Palladiaanse raam en hoektoren. Deze architectuurstijl is een belangrijk onderdeel van de charme en aantrekkingskracht van het huis.
 54. Virginia Museum of History and Culture54

  Virginia Museum of History and Culture

  Richmond, VA
  Het Virginia Museum of History and Culture biedt tentoonstellingen en programmering geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. Het museum beschikt over meer dan 2.300 vierkante meter tentoonstellingsruimte en heeft de grootste permanente tentoonstelling van Virginia-artefacten. Dit maakt het het enige museum met de volledige geschiedenis van Virginia onder één dak, waarbij alle eeuwen, regio's en onderwerpen worden behandeld.
 55. Virginia Holocaust Museum55

  Virginia Holocaust Museum

  Richmond, VA
  Het Virginia Holocaust Museum, gelegen in Richmond, Virginia, is een openbaar geschiedenismuseum dat zich toelegt op het uitbeelden van de Holocaust door de persoonlijke verhalen van zijn slachtoffers. Dit museum biedt een uniek perspectief op de Holocaust, met de nadruk op de individuele ervaringen van degenen die hebben geleden tijdens deze tragische periode in de geschiedenis.
 56. Maggie Walker National Historic Site56

  Maggie Walker National Historic Site

  Richmond, VA
  De Maggie L. Walker National Historic Site is een erkend National Historic Landmark in de Verenigde Staten. Het bevindt zich op 110½ E. Leigh Street in de wijk Jackson Ward in Richmond, Virginia. Deze site is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het land en is een punt van interesse voor degenen die historische bezienswaardigheden waarderen.
 57. The Hermitage Museum & Gardens57

  The Hermitage Museum & Gardens

  Norfolk, VA
 58. Hampton Roads Naval Museum58

  Hampton Roads Naval Museum

  Norfolk, VA
  Het Hampton Roads Naval Museum, gelegen in het centrum van Norfolk, Virginia, is een van de tien marine musea die worden beheerd door het Naval History & Heritage Command. Dit museum viert de lange geschiedenis van de Amerikaanse marine in de regio Hampton Roads in Virginia. Het is samen gevestigd met Nauticus, een maritiem wetenschapscentrum en museum.
 59. The Macarthur Memorial Museum59

  The Macarthur Memorial Museum

  Norfolk, VA
  Het MacArthur Memorial dient als een gedenkteken, museum en onderzoekscentrum gewijd aan het leven van generaal Douglas MacArthur. Bezoekers kunnen het leven en de prestaties van deze prominente figuur verkennen door middel van verschillende tentoonstellingen en collecties.
 60. Patrick Henry's Red Hill60

  Patrick Henry's Red Hill

  Brookneal, VA
  Red Hill Patrick Henry National Memorial, ook bekend als Patrick Henry's Red Hill, bevindt zich in Charlotte County, Virginia, in de buurt van de stad Brookneal. Deze historische locatie is het laatste huis en de begraafplaats van Founding Father Patrick Henry, een prominente wetgever en redenaar van de Amerikaanse Revolutie. Bezoekers kunnen het terrein verkennen waar deze invloedrijke figuur ooit woonde en hun respect betuigen op zijn laatste rustplaats.
 61. 61

  Leesburg animal park

  Leesburg, VA
 62. Shenandoah Valley Civil War Museum62

  Shenandoah Valley Civil War Museum

  Winchester, VA
  Het Frederick County Courthouse, gelegen in Winchester, Frederick County, Virginia, is een historisch gerechtsgebouw dat werd gebouwd in 1840. Dit tweelaagse, rechthoekige, bakstenen gebouw staat op een stenen fundering en gedeeltelijke kelder, en toont de Griekse Revival-stijl. Het meet 50 voet bij 90 voet en heeft een portiek in Dorische orde met een fronton en een zadeldak bekroond door een koepel.
 63. Children's Museum of Virginia63

  Children's Museum of Virginia

  Portsmouth, VA
  Het Children's Museum of Virginia, gelegen in Olde Town Portsmouth op 221 High Street, wordt erkend als het grootste kindermuseum in de staat. Deze locatie is niet alleen belangrijk vanwege zijn grootte, maar ook vanwege zijn historische en culturele relevantie, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 64. National Inventors Hall of Fame Museum64

  National Inventors Hall of Fame Museum

  Alexandria, VA
  Naast het erkennen van uitvinders, exploiteert de NIHF ook een museum in Alexandria, Virginia. Dit museum toont het werk van de inductees en geeft inzicht in hun uitvindingen. De NIHF sponsort ook educatieve programma's en een collegiale competitie, waardoor de geest van uitvinding en innovatie verder wordt bevorderd.
 65. Mill Mountain Zoo65

  Mill Mountain Zoo

  Roanoke, VA
  De Mill Mountain Zoo is een diverse habitat voor 85 dieren van 35 soorten. Opmerkelijk is dat het een veilige haven biedt voor twee bedreigde soorten, de rode panda en de sneeuwluipaard. De dierentuin zet zich in voor de bescherming van deze soorten en biedt bezoekers een unieke kans om deze zeldzame dieren in een gecontroleerde omgeving te observeren.
 66. Historic Farmers Bank66

  Historic Farmers Bank

  Petersburg, VA
  Farmers' Bank heeft een unieke positie als het eerste bankmuseum in zijn soort in Virginia. Het werd opgericht in het jaar 1812 en opende zijn deuren voor het publiek in Petersburg, Virginia in 1817. Deze historische instelling biedt een blik op de bankgeschiedenis van de regio en het land.
 67. Dewitt Wallace Decorative Arts Museum67

  Dewitt Wallace Decorative Arts Museum

  Williamsburg, VA
  Het DeWitt Wallace Decorative Arts Museum (DWDAM) in Williamsburg, Virginia, is een unieke instelling gewijd aan het tentoonstellen van Britse en Amerikaanse schone en decoratieve kunsten uit de periode van 1670-1840. De collectie van het museum omvat een breed scala aan artefacten, van meubels en schilderijen tot zilver, keramiek, textiel en meer. Dit museum biedt een fascinerend inzicht in de artistieke en culturele geschiedenis van de periode, waardoor het een waardevolle bestemming is voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, geschiedenis of cultuur.
 68. Riddick's Folly House Museum68

  Riddick's Folly House Museum

  Suffolk, VA
  Historisch herenhuis van een van de rijkste families van het midden van de Verenigde Staten van Amerika. Bezienswaardig.
 69. Riddick's Folly House Museum69

  Riddick's Folly House Museum

  Suffolk, VA
  Riddick House, ook bekend als Riddicks Folly, is een historisch huis gelegen in Suffolk, Virginia. Deze historische locatie biedt een blik op het verleden, met een showcase van de architecturale stijl en geschiedenis van de regio. Het is een ideale bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur.
 70. The Morven Park Mansion70

  The Morven Park Mansion

  Leesburg, VA
  Morven Park is een historisch landgoed en paardenpark gelegen in Leesburg, Virginia. Het park, dat zich uitstrekt over meer dan 1.000 hectare, biedt een unieke mix van geschiedenis, paardensportactiviteiten en natuurlijke schoonheid. Bezoekers kunnen het terrein verkennen, dat onder andere bestaat uit het Morven Park Mansion, het Winmill Carriage Museum, formele buxustuinen en kilometers aan wandel- en ruiterpaden.
 71. The Fralin Museum of Art at the University of Virginia71

  The Fralin Museum of Art at the University of Virginia

  University of Virginia, VA
  Het Fralin Museum of Art bevindt zich aan de Universiteit van Virginia, gehuisvest in het historische Thomas H. Bayly Building aan Rugby Road in Charlottesville, Virginia. Dit museum is een belangrijk onderdeel van het culturele landschap van de universiteit en biedt een diverse collectie kunstwerken uit verschillende perioden en regio's.
 72. Cyrus Mccormick Museum72

  Cyrus Mccormick Museum

  Raphine, VA
  De Cyrus McCormick Farm en Workshop, ook bekend als Walnut Grove, bevindt zich in de buurt van Steele's Tavern en Raphine, dicht bij de noordelijke grens van de provincies Rockbridge en Augusta in Virginia. Deze historische locatie was de familieboerderij van uitvinder Cyrus Hall McCormick, die de mechanische maaimachine verbeterde en patenteerde, een belangrijke uitvinding die leidde tot de creatie van de combine.
 73. Virginia Museum of Natural History73

  Virginia Museum of Natural History

  Martinsville, VA
  Het Virginia Museum of Natural History, opgericht in 1984, is het natuurhistorisch museum van de staat, gelegen in Martinsville, Virginia. Het is een belangrijke instelling die een schat aan kennis en inzicht biedt in de natuurlijke geschiedenis van de staat en daarbuiten.
 74. James Monroe Museum and Memorial Library74

  James Monroe Museum and Memorial Library

  Fredericksburg, VA
  Het James Monroe Museum en Memorial Library is een historische locatie gelegen op 908 Charles Street in Fredericksburg, Virginia. Het is een belangrijk monument dat ooit het advocatenkantoor was van de toekomstige president van de Verenigde Staten, James Monroe, van 1786 tot 1789. Het museum is nu eigendom van het Gemenebest van Virginia en wordt beheerd door de University of Mary Washington.
 75. Fredericksburg Area Museum75

  Fredericksburg Area Museum

  Fredericksburg, VA
 76. The Exchange Hotel Civil War Museum76

  The Exchange Hotel Civil War Museum

  Gordonsville, VA
  Het Exchange Hotel, gelegen in Gordonsville, Virginia, is een historische locatie die teruggaat tot 1860. Het werd gebouwd naast een belangrijk spoorwegknooppunt, waardoor het een cruciale stop was voor passagiers op de Virginia Central Railroad. Vandaag kunnen bezoekers dit historische gebouw verkennen en meer te weten komen over de rol ervan in de transportgeschiedenis van de regio.
 77. Metro Richmond Zoo77

  Metro Richmond Zoo

  Winterpock, VA
  De Metro Richmond Zoo is een particuliere dierentuin gelegen in Chesterfield County, Virginia. Het ligt ongeveer 32 kilometer ten zuidwesten van Richmond, waardoor het een handige bestemming is voor zowel lokale bewoners als toeristen. De dierentuin herbergt een diverse reeks dieren en biedt een verscheidenheid aan ervaringen voor bezoekers van alle leeftijden.
 78. Atlantic Wildfowl Heritage Museum78

  Atlantic Wildfowl Heritage Museum

  Virginia Beach, VA
  Het De Witt Cottage, ook bekend als Holland Cottage en Wittenzand, is een historisch huis gelegen in Virginia Beach, Virginia. Dit tweeverdiepingen, 'L' vormige strandhuisje van baksteen werd gebouwd in 1895 en is aan drie zijden omgeven door een veranda van één verdieping. Het heeft decoratieve details in de stijl van Queen Anne, een volledige kelder en een schilddak met dakkapellen.
 79. Glen Burnie Historic House and Gardens79

  Glen Burnie Historic House and Gardens

  Winchester, VA
  Interessant historisch herenhuis en prachtige tuinen, allemaal netjes op één terrein. Ga het bekijken als je van geschiedenis houdt.
 80. Abram's Delight80

  Abram's Delight

  Winchester, VA
  Abram's Delight is een historisch huis gelegen in Winchester, Virginia. Gebouwd in 1754, heeft het de onderscheiding van het oudste huis in de stad. Dit huis, dat de tand des tijds heeft doorstaan, biedt een unieke blik op het verleden en geeft bezoekers een tastbare verbinding met de geschiedenis van de stad.
 81. Shenandoah Valley Discovery Museum81

  Shenandoah Valley Discovery Museum

  Winchester, VA
 82. George Washington's Office Museum82

  George Washington's Office Museum

  Winchester, VA
 83. Stonewall Jackson's Headquarters Museum83

  Stonewall Jackson's Headquarters Museum

  Winchester, VA
  Het Stonewall Jackson's Headquarters Museum is een historisch huis gelegen op 415 North Braddock Street in het historische district van Winchester, Virginia. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis en biedt een uniek inzicht in het leven en de tijden van majoor-generaal Thomas J. 'Stonewall' Jackson. Het museum is gevestigd in een huis in gotische revivalstijl, dat in 1854 werd gebouwd en diende als hoofdkwartier van Jackson tijdens de Burgeroorlog.
 84. Portsmouth Naval Shipyard Museum84

  Portsmouth Naval Shipyard Museum

  Portsmouth, VA
  Het Portsmouth Naval Shipyard Museum, samen met het bijbehorende Lightship Museum, is gelegen aan de binnenstad waterkant van Portsmouth, Virginia, in de Verenigde Staten. Deze musea bieden een uniek inzicht in de rijke maritieme geschiedenis van de regio en zijn gemakkelijk toegankelijk vanwege hun centrale locatie.
 85. Museum of the Shenandoah Valley85

  Museum of the Shenandoah Valley

  Winchester, VA
  Het Museum van de Shenandoah Valley, gelegen op 901 Amherst Street, Winchester, Virginia, is een cultureel centrum dat zich inzet voor het behoud en de verrijking van het culturele erfgoed van de Valley. Het dient als een getuigenis van de geschiedenis van de regio en biedt een uniek inzicht in het verleden.
 86. The Richmond Railroad Museum86

  The Richmond Railroad Museum

  Richmond, VA
  Het Richmond Railroad Museum bevindt zich op de locatie van het historische Hull Street Station. Dit station was een belangrijk spoorwegstation in de stad Richmond, Virginia. Het werd gebouwd door de Southern Railway als vervanging voor het Mill Street Station. De geschiedenis van het station voegt een laag van historische betekenis toe aan het museum, waardoor het een interessante plek is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de evolutie van het spoorvervoer in de regio.
 87. Friendship Firehouse Museum87

  Friendship Firehouse Museum

  Alexandria, VA
 88. Alexandria History Museum at the Lyceum88

  Alexandria History Museum at the Lyceum

  Alexandria, VA
  Het Lyceum, gelegen in Alexandria, Virginia, is een historisch museum en evenementenruimte. Het werd gebouwd in 1839 door Benjamin Hallowell, een Quaker schoolmeester. Dit gebouw, dat sinds 1969 op de Nationale Register van Historische Plaatsen staat, is een getuigenis van de rijke geschiedenis en cultureel erfgoed van de stad.
 89. Virginia Museum of Transportation89

  Virginia Museum of Transportation

  Roanoke, VA
  Het Virginia Museum of Transportation (VMT) is een uniek museum gelegen in Downtown Roanoke, Virginia, VS. Het is gewijd aan het onderwerp transport, en biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en evolutie van verschillende vormen van vervoer. Het museum biedt een boeiende en educatieve ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.
 90. Online korting!
  90

  SeaQuest Lynchburg

  Lynchburg, VA
 91. Fort Monroe Casemate Museum91

  Fort Monroe Casemate Museum

  Hampton, VA
  Fort Monroe, ook bekend als het Nationaal Monument Fort Monroe, is een historische locatie gelegen in Hampton, Virginia. Deze voormalige militaire faciliteit bevindt zich op Old Point Comfort, het zuidelijkste punt van het schiereiland Virginia. Het fort, dat nu gesloten is, biedt een unieke blik op de militaire geschiedenis van de Verenigde Staten.
 92. Yorktown Battlefield Visitor Center92

  Yorktown Battlefield Visitor Center

  Yorktown, VA
 93. Car and Carriage Caravan Museum93

  Car and Carriage Caravan Museum

  Luray, VA
 94. Toy Town Junction94

  Toy Town Junction

  Luray, VA
 95. Luray Valley Museum & Shenandoah Heritage Village95

  Luray Valley Museum & Shenandoah Heritage Village

  Luray, VA
 96. The Exchange Building and Petersburg Visitors Center96

  The Exchange Building and Petersburg Visitors Center

  Petersburg, VA
  Het Exchange Building, ook bekend als het Merchant's Exchange Building of The Exchange, is een historisch commercieel gebouw gelegen op 15-19 West Bank Street in Petersburg, Virginia. Dit gebouw is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad en is een must-visit voor diegenen die geïnteresseerd zijn in architectuur en geschiedenis.
 97. Danville Museum of Fine Arts and History97

  Danville Museum of Fine Arts and History

  Danville, VA
  Het Danville Museum of Fine Arts and History, ook bekend als het William T. Sutherlin Mansion en het Confederate Memorial, is een belangrijke historische locatie en museum gelegen in Danville, Virginia. Dit museum is niet alleen een plek om kunst en geschiedenis te bekijken, maar het is zelf een stuk geschiedenis, zijnde een historisch huis gebouwd in het midden van de 19e eeuw.
 98. Muscarelle Museum of Art98

  Muscarelle Museum of Art

  Williamsburg, VA
  Het Muscarelle Museum of Art is een universiteitsmuseum gelegen in Williamsburg, Virginia. Het is verbonden aan het College of William & Mary, een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten in de Verenigde Staten. Het museum is een belangrijk onderdeel van het culturele en educatieve aanbod van de universiteit en biedt bezoekers de unieke kans om een diverse collectie kunstwerken te verkennen.
 99. Colvin Run Mill99

  Colvin Run Mill

  Great Falls, VA
  Gelegen in Great Falls, Virginia, is de Colvin Run Mill een historische site die dateert uit ongeveer 1811. Deze molen is de enige operationele watermolen uit de 19e eeuw in het grootstedelijk gebied van Washington, D.C. Het gerestaureerde mechanisme is een nationaal significant voorbeeld van geautomatiseerde technologieën die werden geïntroduceerd in de maalindustrie en later overgenomen in de Amerikaanse industrie.
 100. George Washington's Distillery & Gristmill100

  George Washington's Distillery & Gristmill

  Mount Vernon, VA
  De Gristmill van George Washington, onderdeel van de oorspronkelijke plantage Mount Vernon, biedt een kijkje in het leven en de tijden van de eerste president van de Verenigde Staten. Hoewel de oorspronkelijke structuur rond 1850 werd vernietigd, is deze getrouw gereconstrueerd door de Commonwealth of Virginia en de Mount Vernon Ladies Association. De gereconstrueerde gebouwen bevinden zich op hun oorspronkelijke locatie, drie mijl ten westen van het landhuis Mount Vernon, in de buurt van Woodlawn Plantation in het gebied Mont Vernon van Fairfax County.

Alle musea in Virginia