De beste musea in Massachusetts in december 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Massachusetts, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Massachusetts, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Massachusetts.

Op zoek naar de beste musea in Massachusetts? Dit zijn de beste:

 1. Fruitlands Museum - The Trustees of Reservations1

  Fruitlands Museum - The Trustees of Reservations

  Harvard, MA
  Het Fruitlands Museum, gelegen in Harvard, Massachusetts, is een unieke instelling die verschillende perspectieven op Amerika onderzoekt. Het bevindt zich op het terrein van de voormalige utopische gemeenschap bekend als Fruitlands. Deze gemeenschap, hoewel van korte duur, liet een significant merkteken achter op het gebied en zijn geschiedenis. Het museum biedt de mogelijkheid om deze fascinerende periode van de Amerikaanse geschiedenis te verkennen.
 2. Boston Tea Party - Ships and Museum2

  Boston Tea Party - Ships and Museum

  Boston, MA
  De Boston Tea Party was een belangrijke gebeurtenis in de Amerikaanse geschiedenis en markeerde een keerpunt in de relatie tussen de Amerikaanse kolonisten en de Britse regering. Op 16 december 1773 voerden de kolonisten in Boston een protest uit tegen de Britse regering, dat nu bekend staat als de Boston Tea Party. Deze gebeurtenis wordt beschouwd als een van de sleutelmomenten in de vorming van de Verenigde Staten en speelde een centrale rol in de Amerikaanse Revolutie.
 3. Museum of Science3

  Museum of Science

  Boston, MA
  Het Museum of Science bevindt zich in de stad Boston, Massachusetts, in het noordoostelijke deel van de Verenigde Staten. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad of de regio bezoeken. De locatie van het museum biedt ook een unieke culturele en historische context, aangezien Boston een van de oudste steden in de Verenigde Staten is en rijk is aan geschiedenis en cultuur.
 4. Paul Revere House4

  Paul Revere House

  Boston, MA
  Het Paul Revere House, gebouwd rond 1680, diende als de woning van de Amerikaanse patriot Paul Revere tijdens de Amerikaanse Revolutie. Dit historische huis, gelegen op 19 North Square, Boston, Massachusetts, is het oudste huis in het centrum van Boston. Het is sinds 1961 een Nationaal Historisch Monument en wordt nu beheerd als een non-profit museum door de Paul Revere Memorial Association.
 5. Online korting!New England Aquarium5

  New England Aquarium

  Boston, MA
  Het New England Aquarium, gelegen in Boston, Massachusetts, is een uitgebreide maritieme tentoonstelling die niet alleen een verscheidenheid aan waterleven huisvest, maar ook het Simons IMAX Theatre en de New England Aquarium Whale Watch omvat. De Whale Watch is geopend van april tot november en biedt bezoekers de unieke kans om deze majestueuze wezens in hun natuurlijke habitat te observeren.
 6. Bunker Hill Monument6

  Bunker Hill Monument

  Boston, MA
  Het Bunker Hill Monument is een belangrijke historische locatie gelegen op Breed's Hill, in de stad Charlestown, nu een wijk van Boston, Massachusetts. Deze 67 meter hoge obelisk herdenkt de Slag bij Bunker Hill, een cruciaal evenement in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Ondanks de naam vond het merendeel van de strijd plaats op Breed's Hill, niet op Bunker Hill.
 7. New England Holocaust Memorial7

  New England Holocaust Memorial

  Boston, MA
  Het New England Holocaust Memorial, gelegen in Boston, Massachusetts, is een aangrijpend eerbetoon aan de Joodse slachtoffers van de Holocaust gepleegd door nazi-Duitsland. Het monument, opgericht door Stephan Ross, een overlevende van de Holocaust, werd opgericht in 1995 en dient als een plechtige herinnering aan de gruweldaden die tijdens deze donkere periode in de geschiedenis zijn begaan.
 8. Old State House Museum8

  Old State House Museum

  Boston, MA
  Het Oude Staatshuis is een belangrijk historisch gebouw gelegen op de kruising van Washington en State straten in Boston, Massachusetts. Deze locatie in het noordoosten van de Verenigde Staten is gemakkelijk bereikbaar en biedt een blik op de rijke geschiedenis van de regio.
 9. The Institute of Contemporary Art9

  The Institute of Contemporary Art

  Boston, MA
  Het Institute of Contemporary Art in Boston, VS, is een gerenommeerde tentoonstellingslocatie. Het is een cultureel centrum dat een verscheidenheid aan hedendaagse kunstwerken van verschillende kunstenaars tentoonstelt. Het museum is gelegen in het hart van Boston, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen.
 10. Old South Meeting House10

  Old South Meeting House

  Boston, MA
  Het Old South Meeting House, een historisch Congregational kerkgebouw, is gelegen op de kruising van Milk en Washington Streets in het Downtown Crossing gebied van Boston, Massachusetts. Dit belangrijke bouwwerk werd gebouwd in 1729 en is sindsdien een opmerkelijk onderdeel van de geschiedenis van Boston.
 11. USS Constitution11

  USS Constitution

  Boston, MA
  Sinds 1997 ligt de USS Constitution afgemeerd in de haven van Boston, specifiek in de wijk Charlestown. Dit historische schip is het hele jaar door geopend voor bezoekers, en biedt een unieke kans om een stukje Amerikaanse maritieme geschiedenis te verkennen. Het schip wordt onderhouden door 60 officieren en matrozen, die allemaal in actieve dienst zijn bij de United States Navy. Ze geven rondleidingen, onderhouden het schip, geven lezingen voor studenten en nemen deel aan officiële ceremonies.
 12. Museum of Fine Arts12

  Museum of Fine Arts

  Boston, MA
  Het Museum of Fine Arts, gelegen in Boston, Massachusetts, wordt erkend als een van de grootste musea in de Verenigde Staten. Opgericht in 1870 en geopend in 1876, is het museum uitgegroeid tot een belangrijke culturele instelling met een diverse reeks collecties.
 13. The Witch House13

  The Witch House

  Salem, MA
  Het Heksenhuis, ook bekend als het Jonathan Corwin Huis, is een geschiedenismuseum gelegen op 310 Essex Street in Salem, Massachusetts. Deze historische site is de enige overgebleven structuur met directe banden met de heksenprocessen van Salem in 1692. Het huis werd waarschijnlijk gebouwd tussen 1620 en 1642 en was het huis van rechter Jonathan Corwin, die betrokken was bij de heksenprocessen. Vandaag de dag biedt het Heksenhuis bezoekers een kijkje in de geschiedenis van de heksenprocessen van Salem en het leven van rechter Corwin.
 14. Salem Witch Museum14

  Salem Witch Museum

  Salem, MA
  Een museum gewijd aan de beroemde drijfjachten in 1692 Salem.
 15. Harvard Museum of Natural History15

  Harvard Museum of Natural History

  Cambridge, MA
  Het Harvard Museum of Natural History (HMNH) is een prominent natuurhistorisch museum gelegen op de campus van de gerenommeerde Harvard University in Cambridge, Massachusetts. Deze locatie biedt bezoekers de mogelijkheid om de rijke geschiedenis en diverse collecties van het museum te verkennen, terwijl ze ook de levendige academische sfeer van een van 's werelds toonaangevende universiteiten ervaren.
 16. Isabella Stewart Gardner Museum16

  Isabella Stewart Gardner Museum

  Boston, MA
  Het Isabella Stewart Gardner Museum, gelegen in Boston, Massachusetts, is een unieke instelling gewijd aan de bewaring en tentoonstelling van Europese en Amerikaanse kunst. Het museum werd opgericht in 1903 door Isabella Stewart Gardner, een prominente kunstverzamelaar en filantroop. De collectie van het museum, die verschillende periodes en stijlen beslaat, is een getuigenis van Gardner's passie voor kunst en haar toewijding om deze met het publiek te delen.
 17. John F. Kennedy Presidential Library and Museum17

  John F. Kennedy Presidential Library and Museum

  Boston, MA
  De John F. Kennedy Presidential Library and Museum is een bewaarplaats van officiële documenten en correspondentie van John F. Kennedy, die van 1961 tot 1963 president van de Verenigde Staten was. Deze documenten geven een uitgebreid inzicht in zijn presidentschap en het politieke klimaat van die tijd.
 18. The Collection of Historical Scientific Instruments18

  The Collection of Historical Scientific Instruments

  Cambridge, MA
 19. Charlestown Navy Yard19

  Charlestown Navy Yard

  Boston, MA
  Na de sluiting werd de scheepswerf omgevormd tot een park en is nu de ligplaats van twee historische marineschepen. De fregat USS Constitution uit de 18e eeuw, ook bekend als 'Old Ironsides', en de destroyer USS Cassin Young uit de Tweede Wereldoorlog liggen hier beide aangemeerd. Bezoekers kunnen deze schepen verkennen en meer te weten komen over hun belangrijke rollen in de Amerikaanse maritieme geschiedenis.
 20. Plimoth Patuxet20

  Plimoth Patuxet

  Plymouth, MA
  Plimoth Patuxet, voorheen bekend als Plimoth Plantation, is een complex van levende geschiedenismusea gelegen in Plymouth, Massachusetts. Opgericht in 1947, streeft het museumcomplex ernaar om de oorspronkelijke nederzetting van de Plymouth Colony na te bootsen die in de 17e eeuw werd opgericht door Engelse kolonisten, ook bekend als de Pelgrims. Het museumcomplex biedt bezoekers een unieke kans om terug in de tijd te stappen en het leven en de cultuur van de Pelgrims en de Patuxet mensen, op wiens land de Pelgrims zich vestigden, te ervaren.
 21. Highland Light21

  Highland Light

  Truro, MA
  De Highland Light, ook bekend als Cape Cod Light, is een actieve vuurtoren gelegen op de Cape Cod National Seashore in North Truro, Massachusetts. De huidige toren, die in 1857 werd opgericht, verving twee eerdere torens die in 1797 en 1831 werden gebouwd. Dit maakt het de oudste en hoogste vuurtoren op Cape Cod.
 22. Semitic Museum22

  Semitic Museum

  Cambridge, MA
  Het Harvard Museum of the Ancient Near East, voorheen bekend als het Harvard Semitisch Museum, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1889. Het verhuisde naar zijn huidige locatie op 6 Divinity Avenue in Cambridge, Massachusetts, in 1903. Dit museum is een belangrijk onderdeel van het culturele landschap van de stad en biedt een unieke kans om de geschiedenis en cultuur van het oude Nabije Oosten te verkennen.
 23. Boston Children's Museum23

  Boston Children's Museum

  Boston, MA
  Het Boston Children's Museum, gelegen op 300 Congress Street in South Boston, is een bestemming die een verscheidenheid aan leuke en educatieve activiteiten voor kinderen biedt. Het museum is ontworpen om kinderen te betrekken in een speelse leeromgeving, waardoor het een ideale plek is voor gezinnen met jonge kinderen.
 24. 24

  Witch Dungeon Museum

  Salem, MA
  Als je nog niet genoeg heksen en heksenprocessen monumenten hebt, er is altijd meer in Salem! De moeite waard om even langs te gaan.
 25. Uss Cassin Young25

  Uss Cassin Young

  Boston, MA
 26. MIT Museum26

  MIT Museum

  Cambridge, MA
  Het MIT Museum, opgericht in 1971, is gevestigd aan het Massachusetts Institute of Technology in Cambridge, Massachusetts. Het museum herbergt een diverse reeks collecties, waaronder holografie, technologiegerelateerde kunstwerken, kunstmatige intelligentie, architectuur, robotica, maritieme geschiedenis en de geschiedenis van MIT. Deze collecties bieden een uniek inzicht in de innovatieve en technologische vooruitgang die bij MIT is geboekt, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in technologie en geschiedenis.
 27. Harvard University Herbaria27

  Harvard University Herbaria

  Cambridge, MA
  De Harvard University Herbaria en het Botanical Museum bevinden zich op het terrein van Harvard University, specifiek op 22 Divinity Avenue in Cambridge, Massachusetts. Deze locatie is gemakkelijk toegankelijk en biedt bezoekers de mogelijkheid om de rijke botanische collecties en tentoonstellingen in deze instellingen te verkennen.
 28. Mayflower II28

  Mayflower II

  Plymouth, MA
  De Mayflower II is een getrouwe replica van het 17e-eeuwse koopvaardijschip, de Mayflower, dat bekend staat om het vervoer van de Pilgrim Fathers naar de Nieuwe Wereld in 1620. Dit historische schip biedt een tastbare verbinding met het verleden, waardoor bezoekers terug in de tijd kunnen stappen en een stukje geschiedenis kunnen ervaren.
 29. Franklin Park Zoo29

  Franklin Park Zoo

  Boston, MA
  De Franklin Park Zoo, gelegen in de stad Boston, Massachusetts, is een trotse lid van de Association of Zoos and Aquariums (AZA). Dit lidmaatschap geeft aan dat de dierentuin zich inzet voor de hoogste normen op het gebied van dierenverzorging en -welzijn, behoud, educatie en gastervaring. Bezoekers kunnen een goed onderhouden en professioneel gerunde faciliteit verwachten die de welzijn van haar dieren voorop stelt.
 30. The House of the Seven Gables30

  The House of the Seven Gables

  Salem, MA
  Het Huis van de Zeven Gevels, ook bekend als het Turner Huis of de Turner-Ingersoll Mansion, is een belangrijke historische locatie in Salem, Massachusetts. Gebouwd in 1668, is het een van de oudste herenhuizen in Noord-Amerika die nog steeds overeind staan. Het herenhuis heeft 17 kamers en beslaat meer dan 700 vierkante meter, waardoor bezoekers een kijkje in het verleden krijgen.
 31. Warren Anatomical Museum31

  Warren Anatomical Museum

  Boston, MA
  Het Warren Anatomical Museum heeft een collectie van 15.000 items. Onder deze zijn objecten van aanzienlijke medische geschiedenis. Zo herbergt het museum de inhalator die werd gebruikt tijdens de eerste openbare demonstratie van ether-geassisteerde chirurgie in 1846. Een ander opmerkelijk item is de schedel van Phineas Gage, een man die een groot ijzeren staaf door zijn hersenen overleefde.
 32. Sandwich Glass Museum32

  Sandwich Glass Museum

  Sandwich, MA
  Het Sandwich Glass Museum, gelegen in Sandwich, Massachusetts, is een uniek museum dat een uitgebreide collectie zeldzaam glas tentoonstelt. Dit omvat stukken van de lokale Boston & Sandwich Glass Factory, die in 1825 in Sandwich werd opgericht door Deming Jarves. Het museum biedt de mogelijkheid om de rijke geschiedenis en vakmanschap van glasblazen in de regio te verkennen.
 33. Jabez Howland House33

  Jabez Howland House

  Plymouth, MA
  Het Jabez Howland House, gelegen op 33 Sandwich Street in Plymouth, Massachusetts, is een historische locatie met een rijke geschiedenis. Dit huis, gebouwd in de 17e eeuw, biedt een blik op het verleden en het leven van de oorspronkelijke Pelgrims.
 34. Herman Melville House34

  Herman Melville House

  Pittsfield, MA
  Het Herman Melville House, ook bekend als Arrowhead, is een historisch belangrijk gebouw gelegen in Pittsfield, Berkshire County, Massachusetts. Dit monument is doordrenkt van geschiedenis en biedt een uniek inzicht in het leven en werk van Herman Melville, een van Amerika's meest gerenommeerde auteurs.
 35. Peabody Museum of Archaeology and Ethnology35

  Peabody Museum of Archaeology and Ethnology

  Cambridge, MA
  Het Peabody Museum of Archaeology and Ethnology is een gerenommeerde instelling gevestigd in Cambridge, Massachusetts. Het is verbonden met de prestigieuze Harvard University, waardoor het een belangrijk onderdeel is van het academische en culturele landschap van het gebied.
 36. Arthur M. Sackler Museum36

  Arthur M. Sackler Museum

  Cambridge, MA
  Het museum bestaat uit het Fogg Museum, het Busch-Reisinger Museum en het Arthur M. Sackler Museum. Het toont een breed scala aan kunst waaronder Amerikaanse en Europese schilderijen, naoorlogse hedendaagse kunst uit Duitstalig Europa, Griekse en Romeinse beeldhouwwerken en nog veel meer.
 37. List Visual Arts Center37

  List Visual Arts Center

  Cambridge, MA
  Het LVAC wordt internationaal erkend voor de 6 tot 9 tijdelijke tentoonstellingen die het elk jaar presenteert in zijn galerijen van 560 vierkante meter. Deze tentoonstellingen zijn open voor het algemene publiek en de toegang is gratis. Naast de tentoonstellingen sponsort het LVAC ook de meeste evenementen, waaronder gezinsvriendelijke hands-on kunstworkshops.
 38. Norman Rockwell Museum38

  Norman Rockwell Museum

  Stockbridge, MA
  Het Norman Rockwell Museum, gelegen in Stockbridge, Massachusetts, is een kunstmuseum gewijd aan de werken van Norman Rockwell. Het is een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in Rockwell's kunst, met een uitgebreide collectie van zijn werken.
 39. Battleship Cove39

  Battleship Cove

  Fall River, MA
  Battleship Cove is een non-profit maritiem museum en oorlogsmonument gelegen in Fall River, Massachusetts, VS. Het is een belangrijke historische locatie die een uniek inzicht biedt in de maritieme geschiedenis en de oorlogsvoering op zee. Bezoekers kunnen de grootste collectie marineschepen uit de Tweede Wereldoorlog ter wereld verkennen, waaronder het zeer gedecoreerde USS Massachusetts (BB-59).
 40. Armory Museum of the Ancient and Honorable Artillery Company40

  Armory Museum of the Ancient and Honorable Artillery Company

  Boston, MA
  De Ancient and Honorable Artillery Company van Massachusetts heeft een belangrijke plaats in de geschiedenis als de oudste militaire organisatie in Noord-Amerika en de negentiende oudste ter wereld. Dit maakt het een unieke bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in militaire geschiedenis en de vroege geschiedenis van de Verenigde Staten.
 41. Nichols House Museum41

  Nichols House Museum

  Boston, MA
  Het Nichols House Museum bevindt zich op 55 Mount Vernon Street op Beacon Hill in Boston, Massachusetts. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een kijkje in de rijke geschiedenis van het gebied. Het museum is gevestigd in een gebouw dat is ontworpen door de architect Charles Bulfinch en gebouwd door Jonathan Mason, een politicus, in 1804.
 42. William Hickling Prescott House42

  William Hickling Prescott House

  Boston, MA
  Het William Hickling Prescott House, ook bekend als het Headquarters House, is een historisch huis museum gelegen op 55 Beacon Street op Beacon Hill in Boston, Massachusetts. Deze locatie is belangrijk omdat het het huis was van een van de eerste historici van de natie, William Hickling Prescott. Vandaag de dag dient het als een museum, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het leven en de tijden van Prescott.
 43. Heritage Museums & Gardens43

  Heritage Museums & Gardens

  Sandwich, MA
  Heritage Museums en Tuinen, voorheen bekend als de Heritage Plantation of Sandwich, bevindt zich op 67 Grove Street, Sandwich, Massachusetts. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid en historische betekenis. Het museum en de tuinen zijn een getuigenis van de rijke geschiedenis en cultuur van het gebied en bieden bezoekers de mogelijkheid om te verkennen en te leren in een serene en pittoreske omgeving.
 44. Adams National Historical Park44

  Adams National Historical Park

  Quincy, MA
  Adams National Historical Park, gelegen in Quincy, Massachusetts, is een belangrijke locatie die het huis bewaart van twee Amerikaanse presidenten, John Adams en John Quincy Adams. Het diende ook als de residentie van de Amerikaanse gezant Charles Francis Adams, en opmerkelijke schrijvers en historici Henry Adams en Brooks Adams. Het park biedt een unieke kans om het leven en de bijdragen van deze invloedrijke figuren te verkennen.
 45. The Mount45

  The Mount

  Lenox, MA
  The Mount, gelegen in Lenox, Massachusetts, is een landhuis dat ooit het huis was van de gerenommeerde Amerikaanse auteur Edith Wharton. Opmerkelijk is dat Wharton zelf het huis en de omliggende gronden heeft ontworpen, waardoor het een unieke weerspiegeling is van haar persoonlijke smaak en stijl.
 46. Custom House Maritime Museum46

  Custom House Maritime Museum

  Newburyport, MA
  Het Custom House Maritime Museum, voorheen bekend als het United States Customhouse, is gelegen op 25 Water Street in Newburyport, Massachusetts. Dit historische gebouw, dat in 1834 werd gebouwd, dient nu als een museum dat het maritieme erfgoed van de Merrimack Valley tentoonstelt.
 47. The Plimoth Grist Mill47

  The Plimoth Grist Mill

  Plymouth, MA
 48. Pilgrim Hall Museum48

  Pilgrim Hall Museum

  Plymouth, MA
  Het Pilgrim Hall Museum, gelegen in Plymouth, Massachusetts, is een museum gewijd aan de Pilgrim Fathers. Deze Engelse puriteinse vluchtelingen vertrokken in 1620 vanuit Leiden, Nederland om de oversteek naar de Nieuwe Wereld te maken met de Mayflower. Het museum biedt een rijke historische context voor het begrijpen van de reis en ervaringen van deze vroege kolonisten.
 49. Longfellow House - Washington's Headquarters49

  Longfellow House - Washington's Headquarters

  Cambridge, MA
 50. Lizzie Borden House50

  Lizzie Borden House

  Fall River, MA
 51. Decordova Museum and Sculpture Park51

  Decordova Museum and Sculpture Park

  Lincoln, MA
  Het DeCordova Sculpture Park and Museum is een unieke bestemming gelegen in Lincoln, Massachusetts. Het is gespecialiseerd in Amerikaanse kunst en biedt een rijke collectie werken die de diverse en dynamische aard van de artistieke productie van het land weerspiegelen. Of je nu een kunstliefhebber bent of een casual bezoeker, het museum biedt een boeiende en verhelderende ervaring.
 52. The Edward Gorey House52

  The Edward Gorey House

  Yarmouth Port, MA
  Het Edward Gorey House, ook bekend als het Elephant House, bevindt zich op Cape Cod. Dit was het huis waar Edward Gorey, een gerenommeerde auteur, illustrator, poppenspeler en toneelschrijver, woonde en werkte van 1986 tot zijn dood in 2000. Het huis dient nu als museum, ter ere van het leven en werk van Edward Gorey.
 53. Witch History Museum53

  Witch History Museum

  Salem, MA
  Het Witch History Museum, gelegen in Salem, Massachusetts, biedt een unieke ervaring aan zijn bezoekers door middel van diorama's en eerste persoon vertellingen. Deze kenmerken bieden een meeslepende en interactieve manier om te leren over de geschiedenis van heksenprocessen.
 54. Chesterwood54

  Chesterwood

  Stockbridge, MA
  Chesterwood, voorheen bekend als het Daniel Chester French Home and Studio, was de woning en werkruimte van de gerenommeerde Amerikaanse beeldhouwer Daniel Chester French. Deze historische locatie, gelegen in Stockbridge, Massachusetts, diende als de residentie van French van 1896 tot zijn dood in 1931. Vandaag de dag is het eigendom van de National Trust for Historic Preservation en staat het vermeld in het National Register of Historic Places.
 55. The Mary Baker Eddy Library For the Betterment of Humanity55

  The Mary Baker Eddy Library For the Betterment of Humanity

  Boston, MA
  De Mary Baker Eddy Library, gelegen aan de Massachusetts Avenue in Boston, fungeert als onderzoeksbibliotheek, museum en bewaarplaats voor de documenten van Mary Baker Eddy, de oprichtster van Christian Science. De bibliotheek is gehuisvest in een deel van een 11 verdiepingen tellend gebouw dat oorspronkelijk werd gebouwd voor de Christian Science Publishing Society. Deze locatie biedt een unieke combinatie van historische en architectonische interesse.
 56. Sports Museum of New England56

  Sports Museum of New England

  Boston, MA
  TD Garden, in de volksmond bekend als 'The Garden' of 'Boston Garden', is een sportarena gelegen in de wijk North End in Boston, Massachusetts. Het is een belangrijke locatie voor verschillende sportevenementen en is de thuisbasis geweest voor de Boston Celtics van de NBA, de Boston Bruins van de NHL en een nieuwe franchise van de NLL lacrosse league sinds 2008.
 57. Peabody Essex Museum57

  Peabody Essex Museum

  Salem, MA
  Het Peabody Essex Museum is een gerenommeerd museum gelegen in de stad Salem, Massachusetts, in de Verenigde Staten. Het is een belangrijke culturele instelling die een breed scala aan collecties en tentoonstellingen biedt voor bezoekers om te verkennen. De locatie van het museum in Salem, een stad bekend om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, draagt bij aan de aantrekkingskracht voor toeristen.
 58. Museum of African American History58

  Museum of African American History

  Boston, MA
  Het African Meeting House, dat nu het Museum van Afro-Amerikaanse Geschiedenis is, bevindt zich in de wijk Beacon Hill in Boston, Massachusetts. Dit historische gebouw maakt sinds 1966 deel uit van het historische district Beacon Hill en werd in 1971 toegevoegd aan het National Register of Historic Places. In 1974 werd het aangewezen als National Historic Landmark. Het gebouw werd in 1806 volledig door zwarte arbeiders gebouwd en behoudt nog steeds zijn 19e-eeuwse karakter met zijn rode bakstenen in Vlaamse verband.
 59. Harrison Gray Otis House59

  Harrison Gray Otis House

  Boston, MA
  Het Harrison Gray Otis House in Boston, Massachusetts, is niet slechts één, maar drie verschillende huizen. Al deze huizen zijn ontworpen en gebouwd door de gerenommeerde Amerikaanse architect Charles Bulfinch voor dezelfde persoon, Harrison Gray Otis, een Federalistische advocaat en politicus. Elk huis toont de architectonische vaardigheden van Bulfinch en biedt een kijkje in het leven en de tijden van Otis.
 60. Carpenter Center For the Visual Arts60

  Carpenter Center For the Visual Arts

  Cambridge, MA
  Het Carpenter Center for the Visual Arts is een belangrijk architectonisch monument in Cambridge, Massachusetts. Het is ontworpen door de beroemde architect Le Corbusier en voltooid in 1963. Het gebouw bevindt zich op de campus van Harvard University en is het enige gebouw van Le Corbusier in de Verenigde Staten. Dit maakt het een unieke bestemming voor liefhebbers van architectuur en beeldende kunst.
 61. Fogg Museum61

  Fogg Museum

  Cambridge, MA
  De Harvard Art Museums, die deel uitmaken van Harvard University, omvatten drie musea: het Fogg Museum, het Busch-Reisinger Museum en het Arthur M. Sackler Museum. Het Fogg Museum, opgericht in 1895, is het oudste van de drie en heeft een rijke geschiedenis. Het Busch-Reisinger Museum, opgericht in 1903, en het Arthur M. Sackler Museum, opgericht in 1985, dragen ook bij aan de diverse collectie van de Harvard Art Museums.
 62. Harvard Museum of Comparative Zoology62

  Harvard Museum of Comparative Zoology

  Cambridge, MA
  Het Museum van Vergelijkende Zoölogie, vaak afgekort tot MCZ, is een zoölogisch museum gelegen binnen de terreinen van Harvard University in Cambridge, Massachusetts. Het is een van de drie natuurhistorische onderzoeksmusea van Harvard, waardoor het een belangrijk onderdeel is van de wetenschappelijke gemeenschap van de universiteit.
 63. Cyrus Dallin Art Museum63

  Cyrus Dallin Art Museum

  Arlington, MA
  Het Cyrus Dallin Art Museum (CDAM) in Arlington, Massachusetts , Verenigde Staten is gewijd aan het tentoonstellen van de kunstwerken en documentatie van de Amerikaanse beeldhouwer, onderwijzer en inheemse rechtenactivist Cyrus Dallin , die meer dan 40 jaar in de stad woonde en werkte. Hij is vooral
 64. Concord Museum64

  Concord Museum

  Concord, MA
  Het Concord Museum is een lokaal geschiedenismuseum gelegen op 200 Lexington Road, in Concord, Massachusetts, USA. Het is een plek waar bezoekers meer kunnen leren over de rijke geschiedenis van het gebied en de opmerkelijke inwoners. Het museum is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om in het verleden te duiken.
 65. Friendship of Salem65

  Friendship of Salem

  Salem, MA
  De Friendship of Salem is een getrouwe reproductie van het Indiaman-schip Friendship uit 1797. Dit vierkant getuigde driemaster werd gebouwd in 1995-96 op de scheepswerf van de Scarano Brothers in Albany, New York. De replica behoudt het uiterlijk van het originele schip uit de 18e eeuw, waardoor bezoekers een kijkje krijgen in de maritieme geschiedenis van die periode.
 66. Williams College Museum of Art66

  Williams College Museum of Art

  Williamstown, MA
  Het Williams College Museum of Art (WCMA) is een kunstmuseum dat verbonden is aan het college, gelegen in Williamstown, Massachusetts. Het bevindt zich op de campus van het Williams College, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers. Het museum biedt een unieke combinatie van academische en artistieke ervaringen, waardoor het een waardevolle bestemming is voor zowel kunstliefhebbers als geleerden.
 67. Shirley-Eustis House67

  Shirley-Eustis House

  Boston, MA
 68. Worcester Art Museum68

  Worcester Art Museum

  Worcester, MA
  Het Worcester Art Museum, ook bekend onder de afkorting WAM, is een museum voor schone kunsten gelegen in de stad Worcester, VS. Het museum werd officieel geopend in 1898 en is sindsdien een belangrijk cultureel herkenningspunt in de regio geworden.
 69. Maria Mitchell Association Natural Science Museum69

  Maria Mitchell Association Natural Science Museum

  Nantucket, MA
 70. Chatham Railroad Museum70

  Chatham Railroad Museum

  Chatham, MA
  Het Chatham Railroad Depot is een historisch treinstation gelegen in Chatham, Massachusetts. Het wordt erkend om zijn historische betekenis en staat vermeld in het National Register of Historic Places. Deze erkenning draagt bij aan de culturele en historische waarde van de site, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur.
 71. United States Naval Shipbuilding Museum71

  United States Naval Shipbuilding Museum

  Quincy, MA
  Het United States Naval Shipbuilding Museum, gelegen in Quincy, Massachusetts, is een particuliere non-profit instelling. De belangrijkste attractie van het museum is de USS Salem (CA-139), een zware kruiser die aangemeerd ligt bij de voormalige scheepswerf Fore River, de plek waar het in 1945 werd gebouwd.
 72. Jason Russell House72

  Jason Russell House

  Arlington, MA
  Het Jason Russell House, gelegen in Arlington, Massachusetts, is een belangrijke historische locatie die is overgegaan van een woonhuis naar een museum. Het speelde een cruciale rol tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, waardoor het een plaats van interesse is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de geschiedenis van de Verenigde Staten.
 73. Mineralogical & Geological Museum - Harvard University73

  Mineralogical & Geological Museum - Harvard University

  Somerville, MA
  Het Mineralogisch en Geologisch Museum van Harvard, ook bekend als het Harvard Mineralogisch Museum, maakt deel uit van de campus van de Harvard University in Cambridge, Massachusetts. Dit museum is een van de drie onderzoeksmusea die de collectie van het Harvard Museum of Natural History vormen.
 74. Hancock Shaker Village74

  Hancock Shaker Village

  Hancock, MA
  Hancock Shaker Village, gelegen in de stadsgebieden van Hancock en Pittsfield in Massachusetts, is een voormalige Shaker-nederzetting uit de 18e eeuw van 400 hectare. Tegenwoordig wordt het als openluchtmuseum geëxploiteerd door een non-profitorganisatie. Deze historische site biedt bezoekers een kijkje in het leven en de cultuur van de Shaker-gemeenschap.
 75. 75

  Golden Ball Tavern Museum

  Weston, MA
 76. Paul S. Russell, MD Museum of Medical History and Innovation - Ether Dome76

  Paul S. Russell, MD Museum of Medical History and Innovation - Ether Dome

  Boston, MA
 77. Commonwealth Museum77

  Commonwealth Museum

  Boston, MA
  Het Massachusetts Archief herbergt een uitgebreide collectie historische documenten en artefacten. Deze omvatten de eigen kopieën van de staat van de Onafhankelijkheidsverklaring en de Bill of Rights, de Massachusetts Grondwet van 1780 en het handvest van Massachusetts Bay uit 1629. Het archief bevat ook revolutionaire en burgeroorlogsverslagen, documenten ondertekend door George Washington, John Adams en John Hancock, verdragen gesloten met inheemse Amerikaanse stammen, en slaven- en hekserijverslagen. Deze uitgebreide collectie biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van Massachusetts en de Verenigde Staten.
 78. Cooper-frost-austin House78

  Cooper-frost-austin House

  Cambridge, MA
  Het Cooper–Frost–Austin House, een historisch koloniaal Amerikaans huis, bevindt zich op 21 Linnaean Street, Cambridge, Massachusetts. Dit huis, gebouwd in 1681, heeft de eer het oudste bestaande huis in Cambridge te zijn. De rijke geschiedenis en architecturale betekenis maken het een punt van interesse voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de koloniale Amerikaanse geschiedenis.
 79. Springfield Science Museum79

  Springfield Science Museum

  Springfield, MA
  De Quadrangle, gelegen in Metro Center, Springfield, Massachusetts, is een knooppunt van culturele instellingen en musea. Gelegen aan Chestnut Street tussen State en Edwards Streets, biedt het een verscheidenheid aan ervaringen voor bezoekers, van kunst en geschiedenis tot wetenschap en literatuur.
 80. George Walter Vincent Smith Art Museum80

  George Walter Vincent Smith Art Museum

  Springfield, MA
  De Quadrangle, gelegen in Metro Center, Springfield, Massachusetts, is een centrum van culturele instellingen en musea. Gelegen aan Chestnut Street tussen State en Edwards Streets, biedt het een rijke mix van kunst, geschiedenis en cultuur aan zijn bezoekers.
 81. Cape Ann Museum81

  Cape Ann Museum

  Gloucester, MA
  Het Cape Ann Museum, gelegen in Gloucester, Massachusetts, is een gerenommeerde instelling die kunst en geschiedenis combineert in haar tentoonstellingen. De collecties en programma's van het museum richten zich voornamelijk op de kunstenaars en kunstkolonies van Cape Ann, waaronder de Rocky Neck Art Colony en de Folly Cove Designers. Het toont ook objecten uit de visserij- en maritieme geschiedenis van Gloucester, en de geschiedenis van granietwinning, wat een uitgebreid inzicht geeft in het rijke culturele en industriële verleden van de regio.
 82. Boott Cotton Mills Museum82

  Boott Cotton Mills Museum

  Lowell, MA
  Vandaag de dag staat het complex van de Boott Mills als het meest complete overblijfsel van de antebellum textielfabrieken die in Lowell zijn gebouwd. De originele Mill No. 6 wordt beheerd door de National Park Service en maakt deel uit van het Lowell National Historical Park. Het herbergt het Boott Cotton Mills Museum en het Tsongas Industrial History Center, dat educatieve programma's aanbiedt voor K-12 studenten.
 83. Hoxie House83

  Hoxie House

  Sandwich, MA
  Het Hoxie House, gelegen in Sandwich, Massachusetts, is een zogenaamd 'saltbox' huis dat rond 1675 werd gebouwd. Volgens de Massachusetts Historical Commission is het waarschijnlijk het oudste nog bestaande huis in het gebied. Deze historische betekenis maakt het een fascinerende bestemming voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis.
 84. Naumkeag84

  Naumkeag

  Stockbridge, MA
  Naumkeag is een belangrijke historische locatie gelegen in de Berkshire Mountains in de stad Stockbridge, Massachusetts. Dit landgoed van 19,4 hectare was ooit het zomerhuis van de New Yorkse advocaat Joseph Hodges Choate. Het eigendom biedt een unieke blik op het verleden en toont de levensstijl van de rijken tijdens de Gilded Age.
 85. Fort Taber Park85

  Fort Taber Park

  New Bedford, MA
  Het Fort Taber District, ook bekend als het Fort bij Clark's Point, is een historisch militair fort uit de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog. Het bevindt zich op Wharf Road binnen de voormalige Fort Rodman Military Reservation in New Bedford, Massachusetts. Dit fort heeft een aanzienlijke historische waarde en biedt een blik op het verleden, waardoor het een interessante plek is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en militaire architectuur.
 86. Lyman Estate Greenhouses86

  Lyman Estate Greenhouses

  Waltham, MA
  Het Lyman Estate, ook bekend als The Vale, is een historisch landhuis gelegen in Waltham, Massachusetts. Het is momenteel in het bezit van de non-profitorganisatie, Historic New England. Dit landgoed biedt een blik op het verleden en toont de grandeur van historische Amerikaanse architectuur en landschapsontwerp.
 87. Provincetown Art Association and Museum87

  Provincetown Art Association and Museum

  Provincetown, MA
  De Provincetown Art Association and Museum (PAAM), gelegen in Provincetown, Massachusetts, is een gerespecteerde instelling die is geaccrediteerd door de American Alliance of Museums. Het werd opgericht op 22 augustus 1914, met als missie het verzamelen, bewaren, tentoonstellen en mensen onderwijzen over het werk van kunstenaars uit Cape Cod. Het museum vertegenwoordigt een lidmaatschap van ongeveer 700 hedendaagse kunstenaars en herbergt een groeiende permanente collectie van meer dan 4.000 werken.
 88. Berkshire Museum88

  Berkshire Museum

  Pittsfield, MA
  Het Berkshire Museum, gelegen in Pittsfield, Berkshire County, Massachusetts, is een unieke mix van kunst, natuurgeschiedenis en oude beschaving. Het museum werd in 1903 opgericht door de lokale papiermagnaat Zenas Crane en liet zich inspireren door gerenommeerde instellingen zoals het American Museum of Natural History, het Smithsonian en het Metropolitan Museum of Art. De collecties van het museum zijn breed en gevarieerd, met meer dan 40.000 objecten uit vrijwel elk continent.
 89. Wistariahurst Museum89

  Wistariahurst Museum

  Holyoke, MA
  Wistariahurst is een historisch huis museum gelegen op 238 Cabot Street in Holyoke, Massachusetts. Het voormalige landgoed van de Skinner familie, het werd gebouwd in 1868 voor William Skinner, een succesvolle zijdespinnerij en textielbedrijfseigenaar. Het museum biedt een kijkje in het leven en de tijden van de Skinner familie en de geschiedenis van de zijde-industrie in de regio.
 90. West Barnstable Station90

  West Barnstable Station

  Barnstable Town, MA
  West Barnstable station, gelegen in West Barnstable, Massachusetts, is een treinstation dat momenteel dient als weekendstop voor verschillende excursietreinen. Deze treinen worden geëxploiteerd door de Cape Cod Central Railroad, wat een unieke en historische vorm van vervoer biedt voor bezoekers van het gebied.
 91. Scottish Rite Masonic Museum & Library91

  Scottish Rite Masonic Museum & Library

  Lexington, MA
  Het Schotse Rite Masonic Museum & Bibliotheek, gelegen in Lexington, Massachusetts, is een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse geschiedenis en de Vrijmetselarij. Voorheen bekend als het National Heritage Museum en het Museum of Our National Heritage, biedt het een rijke verzameling van artefacten en tentoonstellingen.
 92. Emily Dickinson Museum92

  Emily Dickinson Museum

  Amherst Center, MA
  Het Emily Dickinson Museum bevindt zich in Amherst, Massachusetts, Verenigde Staten. Het bestaat uit twee gebouwen, waarvan er één de geboorteplaats is van de dichteres Emily Dickinson, die er van 1855 tot 1886 woonde. Het museum biedt een uniek inzicht in het leven en werk van een van Amerika's meest significante dichters.
 93. Fitchburg Art Museum93

  Fitchburg Art Museum

  Fitchburg, MA
  Het Fitchburg Art Museum, ook bekend als FAM, is een regionaal kunstmuseum gevestigd in Fitchburg, Worcester County, Massachusetts, Verenigde Staten. Het dient als een cultureel centrum voor de steden Fitchburg en Leominster, evenals de omliggende gemeenschappen in Noord-Centraal Massachusetts en Zuid-New Hampshire.
 94. Dole–little House94

  Dole–little House

  Newbury, MA
  Het Dole-Little House is een historisch huis gelegen op 289 High Road, Newbury, Massachusetts. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een blik in het verleden. Het huis staat als een getuigenis van de architectuurstijl van de periode en biedt bezoekers de kans om meer te leren over de geschiedenis van het gebied.
 95. Danforth Art Museum - Framingham State University95

  Danforth Art Museum - Framingham State University

  Framingham, MA
  Het Danforth Art Museum aan de Framingham State University is niet alleen een museum, maar ook een school. Gelegen in Framingham, Massachusetts, is het een integraal onderdeel van de Framingham State University. Deze unieke combinatie van een onderwijsinstelling en een museum biedt een rijke culturele ervaring voor bezoekers.
 96. Crane Museum96

  Crane Museum

  Dalton, MA
  Het Crane Museum of Papermaking, ook bekend als de Crane and Company Old Stone Mill Rag Room, is een belangrijke historische locatie in Massachusetts. Het is een van de oudste overgebleven papiermolens van Crane & Co., een bedrijf dat sinds de 19e eeuw een grote speler is in de papierindustrie. Het museum biedt een unieke blik op de geschiedenis van de papierproductie in de Verenigde Staten, waardoor het een fascinerende bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in industriële geschiedenis.
 97. Dighton Rock State Park97

  Dighton Rock State Park

  Berkley, MA
  Dighton Rock State Park is een openbaar recreatiegebied en historisch reservaat gelegen aan de oostelijke oever van de Taunton River in de stad Berkley, Massachusetts. Deze locatie biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en historische betekenis, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 98. Addison Gallery - Phillips Academy Andover98

  Addison Gallery - Phillips Academy Andover

  Andover, MA
  De Addison Gallery of American Art, gelegen in Andover, Massachusetts, is een academisch museum dat deel uitmaakt van de Phillips Academy. De galerie is gewijd aan de verzameling van Amerikaanse kunst, met een breed scala aan werken uit verschillende perioden en stijlen. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om de rijke geschiedenis en diversiteit van de Amerikaanse kunst in een wetenschappelijke omgeving te verkennen.
 99. Southwick’s Zoo99

  Southwick’s Zoo

  Mendon, MA
  Southwick's Zoo is een groot, particulier eigendom en geëxploiteerd dierentuin gelegen in Mendon, Massachusetts. Met een oppervlakte van meer dan 300 hectare biedt de dierentuin een breed scala aan attracties en tentoonstellingen voor bezoekers van alle leeftijden. De dierentuin herbergt een diverse reeks dieren en biedt ook educatieve programma's en interactieve ervaringen.
 100. 100

  Boston Convention & Exhibition Center

  Boston, MA

Alle musea in Massachusetts