De beste musea in Texas in oktober 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Texas, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Texas, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Texas.

Op zoek naar de beste musea in Texas? Dit zijn de beste:

 1. Space Center Houston1

  Space Center Houston

  Houston, TX
  Space Center Houston is een wetenschapsmuseum dat dienst doet als het officiële bezoekerscentrum van NASA Johnson Space Center in Houston. Het heeft een plaats verdiend als een Smithsonian Affiliate museum in 2014. De organisatie is eigendom van NASA en wordt onder een contract geëxploiteerd door de
 2. Online korting!San Antonio Zoo and Aquarium2

  San Antonio Zoo and Aquarium

  San Antonio, TX
  De San Antonio Zoo, gelegen in de stad San Antonio, Texas, is lid van de Association of Zoos and Aquariums (AZA). Dit lidmaatschap geeft aan dat de dierentuin voldoet aan de hoogste normen van dierenverzorging en zich inzet voor natuurbehoud, educatie, wetenschap en recreatieve uitmuntendheid.
 3. Houston Museum of Natural Science3

  Houston Museum of Natural Science

  Houston, TX
  Het Houston Museum of Natural Science (afgekort als HMNS ) is een natuurhistorisch museum gelegen aan de noordelijke grens van Hermann Park in Houston , Texas , Verenigde Staten. Het museum werd in 1909 opgericht door de Houston Museum and Scientific Society, een organisatie die zich ten doel stelde
 4. Austin Aquarium4

  Austin Aquarium

  Austin, TX
  Het Austin Aquarium, een winstgevende instelling, is gevestigd in Austin, Texas, Verenigde Staten. Het werd officieel geopend voor het publiek op 12 december 2013. Het aquarium biedt bezoekers een unieke kans om een ​​diverse reeks van het aquatische leven te verkennen.
 5. The Alamo5

  The Alamo

  San Antonio, TX
  Het Alamo, gelegen in San Antonio, Texas, is een fort dat oorspronkelijk een missiestation was. Het werd beroemd door de Slag om Alamo die plaatsvond tijdens de Texaanse Onafhankelijkheidsoorlog in 1835/1836. Deze historische gebeurtenis is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis en is een belangrijke attractie voor diegenen die meer willen leren over het verleden.
 6. The Sixth Floor Museum At Dealey Plaza6

  The Sixth Floor Museum At Dealey Plaza

  Dallas, TX
  Het Sixth Floor Museum at Dealey Plaza bevindt zich in het hart van het centrum van Dallas, Texas. Het is gehuisvest op de zesde verdieping van het Dallas County Administration Building, dat vroeger bekend stond als het Texas School Book Depository. Het museum kijkt uit over Dealey Plaza, gelegen op het kruispunt van Elm en Houston Streets. Deze locatie is belangrijk omdat het een direct uitzicht biedt op de plek waar president John F. Kennedy werd vermoord.
 7. 7

  Rainbow Vomit

  Dallas, TX
 8. Downtown Aquarium8

  Downtown Aquarium

  Houston, TX
  Het Downtown Aquarium in Houston, Texas, is een unieke combinatie van een openbaar aquarium en restaurant, ontwikkeld uit twee historische bezienswaardigheden van de stad: Brandweerkazerne No. 1 en het Central Waterworks Building. Deze instelling biedt een unieke mix van geschiedenis, dineren en aquatische verkenning, waardoor het een fascinerende bestemming is voor toeristen.
 9. 9

  San Antonio Aquarium

  San Antonio, TX
  Het San Antonio Aquarium, gelegen in San Antonio, Texas, is een winstgevend etablissement. Het wordt beheerd en geëxploiteerd door Crysty Covino. Het aquarium biedt een verscheidenheid aan interactieve tentoonstellingen waar bezoekers de dieren mogen aanraken, wat een unieke en boeiende ervaring biedt.
 10. Perot Museum of Nature and Science10

  Perot Museum of Nature and Science

  Dallas, TX
  Het Perot Museum of Nature and Science, gelegen in Dallas, Texas, is een museum gewijd aan natuurgeschiedenis en wetenschap. Het is vernoemd naar Margot en Ross Perot, die aanzienlijke bijdragen hebben geleverd aan het museum. Het museum biedt een verscheidenheid aan tentoonstellingen en educatieve programma's, waardoor het een geweldige bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in wetenschap en natuur.
 11. The Dallas Contemporary11

  The Dallas Contemporary

  Dallas, TX
  Dallas Contemporary is een hedendaags kunstmuseum gelegen in de Design District van Dallas, Texas. Opgericht in 1978, is het museum al meer dan vier decennia een belangrijk onderdeel van het culturele landschap van de stad. Het is een niet-verzamelende instelling, gericht op het presenteren van nieuwe en uitdagende ideeën van regionale, nationale en internationale kunstenaars.
 12. Buckhorn Saloon and Museum12

  Buckhorn Saloon and Museum

  San Antonio, TX
  Deze plek combineert amusement, museum, drinken en dineren - tja, het is tenslotte een saloon!
 13. Houston Zoo13

  Houston Zoo

  Houston, TX
  De Houston Zoo, een 55 hectare grote dierentuin, is gelegen in Hermann Park in Houston, Texas. Deze uitgestrekte dierentuin herbergt een diverse reeks dieren en biedt een unieke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.
 14. Nasher Sculpture Center14

  Nasher Sculpture Center

  Dallas, TX
  Het Nasher Sculpture Center, gelegen in Dallas, Texas, is een kunstmuseum dat ongeveer 300 werken van moderne en hedendaagse beeldhouwkunst huisvest. Deze collectie biedt bezoekers een unieke kans om een breed scala aan artistieke stijlen en periodes te verkennen, allemaal onder één dak.
 15. Dr Pepper Museum15

  Dr Pepper Museum

  Waco, TX
  Dr Pepper, het oudste Amerikaanse frisdrankmerk, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in een apotheek in Waco, Texas. De frisdrank werd handgemaakt door Charles Alderton, die dankzij zijn baas zijn uitvinding kon produceren en verkopen. Deze historische verbinding met Waco maakt het Dr Pepper Museum een belangrijke locatie voor het begrijpen van de oorsprong van deze populaire drank.
 16. The Old Red Museum of Dallas County History16

  The Old Red Museum of Dallas County History

  Dallas, TX
  Het Dallas County Courthouse, ook bekend als het Old Red Courthouse, is een historisch overheidsgebouw dat dateert uit 1892. Het is gebouwd van rode zandsteen met geaccentueerde marmeren accenten, wat het een uniek en opvallend uiterlijk geeft. Dit gebouw is niet alleen een stuk architectuur, maar een stuk geschiedenis dat de tand des tijds heeft doorstaan.
 17. Blue Star Contemporary Art Center17

  Blue Star Contemporary Art Center

  San Antonio, TX
  Blue Star Contemporary is een non-profit hedendaagse kunstinstelling gevestigd in San Antonio, Texas. De instelling werd opgericht door een groep kunstenaars in 1986, na het succes van de Blue Star Exhibition. Deze geschiedenis biedt een rijke achtergrond voor de instelling en haar toewijding aan hedendaagse kunst.
 18. Natural Bridge Wildlife Ranch18

  Natural Bridge Wildlife Ranch

  San Antonio, TX
  Natural Bridge Wildlife Ranch is een unieke bestemming in Texas, die zowel als ranch als wildreservaat fungeert. Deze combinatie biedt bezoekers de kans om de natuurlijke schoonheid van Texas te ervaren en tegelijkertijd van dichtbij kennis te maken met een verscheidenheid aan diersoorten.
 19. Hope Outdoor Gallery19

  Hope Outdoor Gallery

  Austin, TX
  Deze verlaten constructie van drie verdiepingen werd omgetoverd tot een prachtig kunstproject. Graffitikunstenaars mogen hun werken hier legaal tentoonstellen.
 20. Dallas World Aquarium20

  Dallas World Aquarium

  Dallas, TX
  Het Dallas World Aquarium is een unieke combinatie van een aquarium en een dierentuin, gelegen in het historische West End District van Dallas, Texas. Deze winstgevende instelling is niet alleen een plek om een breed scala aan aquatische en terrestrische dieren te observeren, maar speelt ook een belangrijke rol in dierenbehoud en -educatie.
 21. Devil's Rope Museum21

  Devil's Rope Museum

  Mclean, TX
  Het Devils Rope Barbed Wire Museum is een museum in McLean , Texas , Verenigde Staten. Het museum werd officieel geopend in 1991 en richt zich op prikkeldraad en de geschiedenis ervan. Men denkt dat het museum de grootste collectie gepubliceerd materiaal over prikkeldraad heeft. Het Devil's Rope Mu
 22. Elisabet Ney Museum22

  Elisabet Ney Museum

  Austin, TX
  Het Elisabet Ney Museum, gelegen in Austin, Texas, is een toegewijde ruimte die het leven en de werken van de gerenommeerde beeldhouwer Elisabet Ney tentoonstelt. Het museum is gehuisvest in Ney's voormalige studio, waardoor bezoekers een intieme blik krijgen op de creatieve omgeving van de kunstenaar. De missie van het museum is om Ney's artistieke nalatenschap te bewaren en te promoten, en biedt een uniek inzicht in haar leven en carrière.
 23. Fort Worth Botanic Garden23

  Fort Worth Botanic Garden

  Fort Worth, TX
  De Fort Worth Botanic Garden is een uitgestrekte botanische tuin van 109 hectare gelegen in Fort Worth, Texas. Deze uitgestrekte groene ruimte biedt een rustige ontsnapping aan de drukte van de stad, en geeft bezoekers de kans om een diverse reeks plantensoorten en thematuinen te verkennen.
 24. 24

  Boyhood Home - Lyndon B Johnson

  Johnson City, TX
 25. Deaf Smith County Historical Museum25

  Deaf Smith County Historical Museum

  Hereford, TX
  Deze historische site, gevestigd in een voormalig schoolgebouw, is gewijd aan het behoud van het erfgoed van de pioniers, indianen en cowboys.
 26. Log Cabin Village26

  Log Cabin Village

  Fort Worth, TX
  Het Log Cabin Village in Fort Worth is een unieke historische locatie die een kijkje biedt in het leven in Texas in de 19e eeuw. Dit gereconstrueerde dorp beschikt over een verzameling hutten die dateren uit het midden van de 1800s, en biedt een authentieke weergave van de leefomstandigheden en levensstijl tijdens die periode. Bezoekers kunnen het dorp verkennen en een dieper inzicht krijgen in de geschiedenis van Texas.
 27. Washington-on-the-Brazos State Historic Site27

  Washington-on-the-Brazos State Historic Site

  Navasota, TX
  Washington-on-the-Brazos is een niet opgenomen gemeenschap langs de Brazos rivier in Washington County, Texas , Verenigde Staten. De stad is vooral bekend vanwege de Conventie van 1836 en de ondertekening van de Texas Onafhankelijkheidsverklaring. In 2009 werd het aantal inwoners geschat op 265. De
 28. Bob Bullock Texas State History Museum28

  Bob Bullock Texas State History Museum

  Austin, TX
  Het Bullock Texas State History Museum (vaak het Bob Bullock Texas State History Museum of Bullock Museum genoemd) is een historisch museum in Austin, Texas . Het museum, gelegen een paar blokken ten noorden van het Texas State Capitol op 1800 North Congress Avenue in Austin, Texas, is gewijd aan he
 29. 29

  Ice Cream Museum Austin

  Austin, TX
 30. Menil Collection30

  Menil Collection

  Houston, TX
  De Menil Collection is een museum gelegen in het Houston Museum District, in Houston, Texas. Dit museum maakt deel uit van een groter complex dat meerdere gebouwen en paviljoens omvat, elk met verschillende delen van de uitgebreide kunstcollectie.
 31. Spanish Governor's Palace31

  Spanish Governor's Palace

  San Antonio, TX
  Het Spaanse Gouverneurspaleis, gelegen in het centrum van San Antonio, is een historisch adobe uit de Spaanse Texas-periode. Dit monument is het laatste zichtbare spoor van het 18e-eeuwse koloniale Presidio San Antonio de Béxar-complex en is het enige overgebleven voorbeeld in Texas van een aristocratische 18e-eeuwse Spaanse koloniale residentie in de stad.
 32. Umlauf Sculpture Garden and Museum32

  Umlauf Sculpture Garden and Museum

  Austin, TX
  De Umlauf Sculpture Garden & Museum, vaak aangeduid als de UMLAUF, is een unieke combinatie van een museum en een openlucht beeldentuin. De hoofdfocus van het museum ligt op de artistieke creaties van de gerenommeerde Amerikaanse beeldhouwer Charles Umlauf. Het museum is een getuigenis van Umlauf's artistieke vaardigheden en biedt bezoekers de kans om zijn diverse reeks werken te verkennen.
 33. The Contemporary Austin - Jones Center33

  The Contemporary Austin - Jones Center

  Austin, TX
  The Contemporary Austin , oorspronkelijk bekend als het Austin Museum of Art, is het belangrijkste museum voor hedendaagse kunst in Austin, Texas, en bestaat uit twee locaties en een kunstacademie. The Contemporary Austin weerspiegelt het spectrum van de hedendaagse kunst door middel van tentoonstel
 34. Dallas Museum of Art34

  Dallas Museum of Art

  Dallas, TX
  Het Dallas Museum of Art, de belangrijkste culturele instelling van de stad, werd 80 jaar geleden opgericht en verhuisde in 1984 naar het hart van Dallas. Deze verhuizing markeerde een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het museum, waardoor het toegankelijker werd voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het gebouw dat de collectie van het museum huisvest, werd ontworpen en gecreëerd door Edward Larrabee Barnes, een gerenommeerde architect die in 2007 de AIA Gouden Medaille won.
 35. Kimbell Art Museum35

  Kimbell Art Museum

  Fort Worth, TX
  Het Kimbell Art Museum, gelegen in Fort Worth, Texas, is een particuliere, non-profit organisatie. Het werd opgericht in 1972 en is sindsdien een belangrijke culturele instelling in de regio. Het museum herbergt een verscheidenheid aan kunstcollecties, waardoor het een waardevolle bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen.
 36. Beer Can House36

  Beer Can House

  Houston, TX
  Het Beer Can House, gelegen in Rice Military, Houston, Texas, is een uniek volkskunsthuis versierd met bierblikjes, flessen en andere biergerelateerde items. Dit onderscheidende huis staat als een getuigenis van de creatieve geest van zijn schepper, de Houstonian John Milkovisch, die de late jaren 1960 doorbracht met het transformeren van zijn huis in dit iconische stuk volkskunst.
 37. Cameron Park Zoo37

  Cameron Park Zoo

  Waco, TX
  Cameron Park Zoo, gelegen in Waco, Texas, is een 52-acre natuurlijke habitat dierentuin genesteld in het schilderachtige Cameron Park en grenzend aan de Brazos River. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om een diverse verzameling wilde dieren te verkennen in een natuurlijke omgeving, waardoor hun algehele dierentuinervaring wordt verbeterd.
 38. Casa Navarro State Historical Site38

  Casa Navarro State Historical Site

  San Antonio, TX
  Casa Navarro is een belangrijke historische locatie in San Antonio, Texas. Het was oorspronkelijk de residentie van José Antonio Navarro, een Texas patriot, rancher, koopman, en een vooraanstaand voorvechter van Tejano rechten. Navarro was een van de slechts twee in Texas geboren Texanen die de Texas Declaration of Independence ondertekenden. Deze locatie biedt een uniek inzicht in het leven en de tijden van een van de meest invloedrijke figuren van Texas.
 39. 1940 Air Terminal Museum39

  1940 Air Terminal Museum

  Houston, TX
  Het 1940 Air Terminal Museum bevindt zich in Houston, Texas, op het terrein van William P. Hobby Airport. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen en luchtvaartenthousiasten. Het museum is een belangrijk onderdeel van de burgerluchtvaartgeschiedenis van Houston en biedt een uniek inzicht in de evolutie van het vliegverkeer.
 40. Neil Cochran House40

  Neil Cochran House

  Austin, TX
  Het Neill-Cochran House Museum is een historisch huis in noord-centraal Austin, Texas . Bouwmeester Abner Cook ontwierp en bouwde het huis in 1855 als een buitenwijk, vele jaren voordat het omliggende gebied werd bewoond door andere huizen en bedrijven. Het twee verdiepingen tellende huis in Griekse
 41. George Washington Carver Museum41

  George Washington Carver Museum

  Austin, TX
  Het George Washington Carver Museum is een museum in Tuskegee , Alabama , Verenigde Staten. Het maakt deel uit van het Tuskegee Institute National Historic Site . Het museum, gelegen op de campus van Tuskegee University , wordt beheerd door de US National Park Service , met rondleidingen met eigen g
 42. 42

  Aggieland Wild Animal Safari

  Bryan, TX
 43. USS Texas (BB-35)43

  USS Texas (BB-35)

  Houston, TX
  De USS Texas werd gebouwd op 18 mei 1912 en werd op 12 maart 1914 in dienst gesteld. Vandaag de dag wordt het bewaard als een museumschip, waardoor bezoekers de historische dekken kunnen verkennen en meer te weten kunnen komen over het roemruchte verleden. Het schip biedt een unieke blik op de maritieme geschiedenis en de rol die het speelde in twee wereldoorlogen.
 44. Waco Mammoth National Monument44

  Waco Mammoth National Monument

  Waco, TX
  Het Waco Mammoth National Monument is een belangrijke locatie in de stad Waco, Texas. Het ligt in een park dat zich uitstrekt over meer dan 100 hectare langs de Bosque River. Deze locatie biedt bezoekers de kans om de natuurlijke schoonheid van het gebied te verkennen terwijl ze leren over het historische belang van het monument.
 45. The Admiral Nimitz Gallery - National Museum of the Pacific War45

  The Admiral Nimitz Gallery - National Museum of the Pacific War

  Fredericksburg, TX
 46. 1st Armored Division and Fort Bliss Museum46

  1st Armored Division and Fort Bliss Museum

  Fort Bliss, TX
  Fort Bliss is een basis van het Amerikaanse leger, gelegen in het uiterste westen van Texas, vlakbij de Mexicaanse grens. Vernoemd naar luitenant-kolonel William Wallace Smith Bliss, maakt de basis deel uit van het U.S. Army Training and Doctrine Command (TRADOC). Het beslaat ongeveer 4.500 km aan terrein dat zich uitstrekt over Texas en New Mexico, een grootte vergelijkbaar met Rhode Island.
 47. Mayborn Museum Complex47

  Mayborn Museum Complex

  Waco, TX
  Het Sue & Frank Mayborn Natural Science and Cultural History Museum Complex, ook bekend als MMC, is een groot complex gelegen aan de Baylor University in Waco, Texas. Het werd geopend in mei 2004 en beslaat een indrukwekkende 142.000 vierkante voet. Dit museumcomplex is een belangrijk onderdeel van de universiteit en biedt een breed scala aan tentoonstellingen en ervaringen voor bezoekers.
 48. San Antonio Museum of Art48

  San Antonio Museum of Art

  San Antonio, TX
  Het San Antonio Museum of Art, ook bekend als SAMA, bevindt zich in het centrum van San Antonio, Texas. Het museum is gehuisvest in de historische voormalige Lone Star Brewery, een belangrijk herkenningspunt in de stad. Deze locatie voegt een unieke charme toe aan het museum, waar geschiedenis en kunst samenkomen in één ruimte.
 49. Bayou Bend Collection and Gardens - Museum of Fine Arts49

  Bayou Bend Collection and Gardens - Museum of Fine Arts

  Houston, TX
  De Bayou Bend Collection and Gardens is een onderdeel van het Museum of Fine Arts, Houston. Gelegen in de gemeenschap van River Oaks, is deze faciliteit van 14 hectare de thuisbasis van een uitgebreide collectie decoratieve kunst, schilderijen en meubels. Dit unieke museum biedt een mix van kunst en natuur, en biedt een unieke ervaring voor zijn bezoekers.
 50. C.r. Smith Aviation Museum50

  C.r. Smith Aviation Museum

  Fort Worth, TX
  Het American Airlines C.R. Smith Museum, ook bekend als CRSM, is gunstig gelegen op de campus van de American Airlines Flight Academy. Het bevindt zich aan het zuidelijke einde van DFW Airport, binnen de stadsgrenzen van Fort Worth, Texas. Het museum ligt in de buurt van het wereldhoofdkantoor van American Airlines, waardoor het een ideale locatie is voor luchtvaartenthousiasten en toeristen.
 51. Rothko Chapel51

  Rothko Chapel

  Houston, TX
  De Rothko Chapel, gelegen in Houston, Texas, is een unieke instelling die individuen van alle overtuigingen en religies verwelkomt. Opgericht in 1971 door John en Dominique de Menil, dient de kapel als een spiritueel heiligdom en een ruimte voor meditatie. Het is een getuigenis van de visie van de oprichters en hun toewijding aan het creëren van een ruimte die spirituele groei en contemplatie bevordert.
 52. The Mexic Arte Museum52

  The Mexic Arte Museum

  Austin, TX
  Het Mexic-Arte Museum, gelegen in Austin, Texas, is een beeldende kunstinstelling die zich richt op het tentoonstellen en promoten van zowel traditionele als hedendaagse Mexicaanse, Latino en Latino kunst en cultuur. Dit museum is een platform voor deze culturen, en biedt een ruimte waar hun kunst kan worden gewaardeerd en begrepen door een breder publiek.
 53. Dallas Holocaust and Human Rights Museum53

  Dallas Holocaust and Human Rights Museum

  Dallas, TX
  Het Dallas Holocaust en Human Rights Museum bevindt zich in het West End Historic District op de zuidoostelijke hoek van N. Houston Street en Ross Avenue in Dallas, Texas. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en maakt deel uit van het historische district van de stad, waardoor het een belangrijke plek is voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en mensenrechtsonderwijs.
 54. The Orange Show Center for Visionary Art54

  The Orange Show Center for Visionary Art

  Houston, TX
 55. The Crow Collection of Asian Art55

  The Crow Collection of Asian Art

  Dallas, TX
  Het Crow Museum of Asian Art, gelegen in Dallas, Texas, is een gerenommeerd kunstmuseum dat meer dan 4.000 werken van Aziatische kunst huisvest. Deze uitgebreide collectie biedt een uitgebreid overzicht van Aziatische kunst en cultuur, waardoor het een belangrijke bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen.
 56. Fort Sam Houston56

  Fort Sam Houston

  San Antonio, TX
  Fort Sam Houston is een belangrijke basis van het Amerikaanse leger gelegen in San Antonio, Texas. De basis is vernoemd naar Sam Houston, die de eerste president was van de Republiek Texas. Deze historische connectie voegt een laag van culturele betekenis toe aan de basis, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in zowel militaire als Texaanse geschiedenis.
 57. USS Lexington57

  USS Lexington

  Corpus Christi, TX
  Vandaag de dag dient de USS Lexington als museumschip in Corpus Christi, Texas. Bezoekers kunnen het schip verkennen en meer te weten komen over de rijke geschiedenis, van de bouw en dienst tijdens de Tweede Wereldoorlog tot de buitenbedrijfstelling. Het museum biedt een verscheidenheid aan tentoonstellingen en displays die een uitgebreid overzicht geven van de geschiedenis van het schip en de rol die het speelde in de oorlog.
 58. Hall of State58

  Hall of State

  Dallas, TX
  De Hall of State, oorspronkelijk bekend als het State of Texas Building, is een belangrijk gebouw gelegen in Fair Park in Dallas. Het is een monument dat de geschiedenis van de Amerikaanse staat Texas viert. Het gebouw wordt erkend als een van de beste voorbeelden van Art Deco-architectuur in de staat, waardoor het een interessant punt is voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis.
 59. Children's Museum of Houston59

  Children's Museum of Houston

  Houston, TX
  Het Children's Museum of Houston ( CMH ) is een kindermuseum in het Museum District in Houston, Texas . Opgericht in 1980 en gehuisvest in een gebouw ontworpen door Robert Venturi, biedt het een veelheid aan innovatieve tentoonstellingen en tweetalige leerprogramma's voor kinderen in de leeftijd van
 60. Ripley's Believe It Or Not!60

  Ripley's Believe It Or Not!

  San Antonio, TX
 61. Centennial Museum and Chihuahuan Desert Gardens61

  Centennial Museum and Chihuahuan Desert Gardens

  El Paso, TX
  Het Centennial Museum en de Chihuahuan Desert Gardens is een cultureel en natuurhistorisch museum gelegen op de campus van de University of Texas in El Paso. Het is het oudste museum in El Paso, gebouwd in 1936 ter herdenking van de honderdjarige onafhankelijkheid van Texas. Het museum richt zich voornamelijk op de natuurlijke en culturele geschiedenis van de Chihuahuan Desert, en bevordert en deelt kennis en begrip van de natuurlijke diversiteit van de regio en haar mensen.
 62. The Samurai Collection62

  The Samurai Collection

  Dallas, TX
 63. International Bowling Museum & Hall of Fame63

  International Bowling Museum & Hall of Fame

  Arlington, TX
  Het International Bowling Museum, gelegen binnen de International Bowling Campus in Arlington, Texas, is een belangrijke bestemming voor bowlingliefhebbers en geschiedenisliefhebbers. Het heropende op deze locatie op 26 januari 2010 en biedt bezoekers een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en evolutie van bowling. De locatie van het museum binnen de International Bowling Campus draagt bij aan de authenticiteit en relevantie, waardoor het een bezoek waard is voor degenen die geïnteresseerd zijn in de sport.
 64. Modern Art Museum of Fort Worth64

  Modern Art Museum of Fort Worth

  Fort Worth, TX
  Het Modern Art Museum of Fort Worth, vaak aangeduid als The Modern, is een museum gewijd aan kunst na de Tweede Wereldoorlog. Gelegen in Fort Worth, Texas, beschikt het over een collectie van internationale moderne en hedendaagse kunst. De collectie van het museum beslaat verschillende bewegingen, thema's en stijlen, waardoor het een diverse en uitgebreide representatie van moderne kunst is.
 65. Babe Didrikson Zaharias Museum65

  Babe Didrikson Zaharias Museum

  Beaumont, TX
  Het Babe Didrikson Zaharias Museum & Visitor Center, dat zijn deuren opende in 1976, is een sportmuseum dat hulde brengt aan het leven en de carrière van de gerenommeerde Amerikaanse atlete, Babe Didrikson Zaharias (1911–1956). Het museum fungeert ook als bezoekerscentrum voor de stad Beaumont en de omliggende regio in Texas, en biedt toeristen een schat aan informatie over het gebied.
 66. Texas Cowboy Hall of Fame66

  Texas Cowboy Hall of Fame

  Fort Worth, TX
  De Texas Cowboy Hall of Fame, gelegen in Fort Worth, Texas, is een historisch museum dat eer betoont aan individuen die hebben uitgeblonken in de business en ondersteuning van rodeo en de westerse levensstijl in Texas. Dit museum is een getuigenis van de rijke geschiedenis en cultuur van de cowboy levensstijl, en biedt bezoekers een uniek inzicht in dit integrale deel van het Texaanse erfgoed.
 67. W. H. Stark House67

  W. H. Stark House

  Orange, TX
  Het W.H. Stark House, gelegen in Orange, Texas, is een volledig gerestaureerd Victoriaans huis dat 1300 vierkante meter beslaat. Dit historische huis was ooit het huis van William Henry en Miriam Lutcher Stark, die bekend stonden om hun uitgebreide collectie zeldzame en unieke decoratieve objecten. Het huis is een getuigenis van het Victoriaanse tijdperk, met zijn Queen Anne architectuurstijl, hoge plafonds en ingewikkeld ontwerpwerk.
 68. San Jacinto Museum of History68

  San Jacinto Museum of History

  Houston, TX
  Het San Jacinto Monument, gelegen in Harris County, Texas, is een torenhoge kolom van 172,9 meter hoog. Bovenop dit monument staat een ster van 220 ton die de locatie van de Slag bij San Jacinto herdenkt, de beslissende slag van de Texaanse Revolutie. Dit monument is een belangrijk symbool van de geschiedenis van Texas en een getuigenis van de strijd van de staat voor onafhankelijkheid.
 69. 69

  Mexican Cultural Institute

  San Antonio, TX
  Hier wordt de Mexicaanse cultuur bevorderd en worden Amerikanen en Mexicanen met elkaar in contact gebracht. Er worden kunst, concerten, films enz. georganiseerd.
 70. McNay Art Museum70

  McNay Art Museum

  San Antonio, TX
  Het McNay Art Museum, opgericht in 1954, heeft de eer het eerste moderne kunstmuseum in Texas te zijn. Gelegen in San Antonio, is het museum een getuigenis van de rijke culturele geschiedenis van de staat en haar inzet voor het behoud en de promotie van moderne kunst.
 71. Harry Ransom Center71

  Harry Ransom Center

  Austin, TX
  Het Harry Ransom Center, gelegen aan de Universiteit van Texas in Austin, is een unieke instelling die fungeert als archief, bibliotheek en museum. Het is gespecialiseerd in de verzameling van literaire en culturele artefacten uit Amerika en Europa. Dit maakt het een fascinerende bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in literatuur, cultuur en geschiedenis.
 72. Fort Worth Zoo72

  Fort Worth Zoo

  Fort Worth, TX
  De Fort Worth Zoo is een dierentuin in Fort Worth, Texas , Verenigde Staten, die in 1909 werd opgericht met een leeuw, twee berenwelpen, een alligator, een coyote, een pauw en een paar konijnen. De dierentuin biedt nu onderdak aan 7.000 inheemse en exotische dieren en is door het tijdschrift Family
 73. George W. Bush Presidential Center73

  George W. Bush Presidential Center

  Dallas, TX
  Het George W. Bush Presidential Center is een veelzijdig complex dat de presidentiële bibliotheek van voormalig Amerikaans president George W. Bush huisvest. Dit omvat een museum, het George W. Bush Policy Institute en de kantoren van de George W. Bush Foundation. Het centrum bevindt zich op de campus van de Southern Methodist University in University Park, Texas. Het biedt een uitgebreid inzicht in het leven en het presidentschap van George W. Bush.
 74. George W. Bush Childhood Home74

  George W. Bush Childhood Home

  Midland, TX
 75. 1st Cavalry Division Museum75

  1st Cavalry Division Museum

  Fort Hood, TX
  De 1st Cavalry Division ("First Team") is een gecombineerde wapendivisie en is een van de meest gedecoreerde gevechtsdivisies van het Amerikaanse leger. Het is gestationeerd in Fort Hood , Texas. Het werd gevormd in 1921 en diende tijdens de Tweede Wereldoorlog , de Koreaanse Oorlog , de Vietnamoorl
 76. Institute of Texan Cultures76

  Institute of Texan Cultures

  San Antonio, TX
  Het Institute of Texan Cultures (ITC), beheerd door de University of Texas at San Antonio (UTSA), is een museum en bibliotheek gelegen in het Texas Pavilion in HemisFair Park in het centrum van San Antonio, Texas. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een rijke culturele ervaring voor bezoekers.
 77. John Neely Bryan Cabin77

  John Neely Bryan Cabin

  Dallas, TX
 78. Saint Arnold Brewing Company78

  Saint Arnold Brewing Company

  Houston, TX
  De Saint Arnold Brewing Company, gevestigd in Houston, Texas, is een ambachtelijke brouwerij vernoemd naar Sint Arnulf van Metz, een patroonheilige van het brouwen. Deze vestiging is niet alleen een plek om te genieten van een verscheidenheid aan ambachtelijke bieren, maar ook een locatie doordrenkt van geschiedenis en traditie, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 79. Austin Zoo79

  Austin Zoo

  Austin, TX
  Austin Zoo is een non-profit opvangdierentuin gelegen in het zuidwesten van het niet-geïncorporeerde Travis County, Texas, ten westen van Austin. Als een opvangdierentuin biedt het een veilige haven voor een verscheidenheid aan dieren, waardoor het een unieke bestemming is voor dierenliefhebbers en natuurbeschermingsenthousiastelingen.
 80. El Paso Museum of Art80

  El Paso Museum of Art

  El Paso, TX
  Het El Paso Museum of Art, opgericht in 1959, is gelegen in het hart van het centrum van El Paso, Texas. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen en locals, en biedt een culturele ervaring te midden van de bruisende activiteit van de stad.
 81. Dallas Zoo81

  Dallas Zoo

  Dallas, TX
  De Dallas Zoo, gelegen in de stad Dallas, Texas, is een erkend lid van de World Association of Zoos and Aquariums (WAZA) en de Association of Zoos and Aquariums (AZA). Deze affiliatie zorgt ervoor dat de dierentuin zich houdt aan internationale normen voor dierenverzorging en -behoud, waardoor bezoekers een ethische en educatieve ervaring krijgen.
 82. Lone Star Flight Museum82

  Lone Star Flight Museum

  Galveston, TX
  Het Lone Star Flight Museum , gevestigd in Houston, Texas , is een lucht- en ruimtevaartmuseum dat meer dan 24 historisch belangrijke vliegtuigen tentoonstelt, alsmede vele artefacten die verband houden met de geschiedenis van de vlucht. De collectie van het museum is zeldzaam omdat de meeste vliegt
 83. Corpus Christi Museum of Science and History83

  Corpus Christi Museum of Science and History

  Corpus Christi, TX
  Het Corpus Christi Museum of Science and History is een wetenschaps- en geschiedenismuseum in Corpus Christi, Texas , in de buurt van de Corpus Christi Harbor Bridge en de waterkant. Het werd opgericht in 1957. Onder de vele tentoongestelde voorwerpen die een oppervlakte van meer dan 40.000 vierkant
 84. Mcfaddin-ward House Museum84

  Mcfaddin-ward House Museum

  Beaumont, TX
  Het McFaddin-Ward House, gelegen in Beaumont, Texas, is een historisch huis gebouwd in de Beaux-Arts Colonial Revival-stijl tijdens 1905-1906. Deze architectuurstijl is een mix van klassieke en moderne ontwerpelementen, waardoor het huis een unieke representatie is van de Amerikaanse architectuur uit het begin van de 20e eeuw.
 85. Ellen Trout Zoo85

  Ellen Trout Zoo

  Lufkin, TX
  De Ellen Trout Zoo, gelegen in Lufkin, Texas, werd opgericht in 1967 door Walter Trout. Deze kleine dierentuin is sindsdien een populaire bestemming geworden voor dierenliefhebbers en gezinnen, en trekt jaarlijks ongeveer 150.000 bezoekers. De dierentuin is momenteel eigendom van en wordt beheerd door de stad Lufkin, met de Friends of Ellen Trout Zoo (F.O.E.T.Z.) die ondersteuning biedt door middel van financiering voor grote uitbreidings- en renovatieprojecten.
 86. Interurban Railway Museum86

  Interurban Railway Museum

  Plano, TX
  Het Interurban Railway Museum, voorheen bekend als het Plano Station, Texas Electric Railway, is een historisch treinstation gelegen op 901 E 15th Street in Plano, Texas. Dit museum is een getuigenis van de rijke geschiedenis van het spoorwegsysteem in Texas en biedt bezoekers een blik in het verleden. Het museum is gehuisvest in een gebouw dat ooit een functionerend treinstation was, wat bijdraagt aan de historische betekenis ervan.
 87. Texas Memorial Museum87

  Texas Memorial Museum

  Austin, TX
  Het Texas Memorial Museum , gevestigd op de campus van de Universiteit van Texas in Austin , Austin , Texas , VS , werd opgericht tijdens de voorbereidingen voor de Centennial Exposition van Texas gehouden in 1936 . De nadruk van het museum ligt op natuurlijke historie, waaronder paleontologie, geol
 88. Meadows Museum88

  Meadows Museum

  University Park, TX
  Het Meadows Museum, vaak aangeduid als het "Prado on the Prairie", is een belangrijk kunstmuseum gelegen in Dallas, Texas. Het bevindt zich op de campus van de Southern Methodist University (SMU) en beslaat twee verdiepingen, met een oppervlakte van 66.000 vierkante voet. Dit museum is een afdeling van de Meadows School of the Arts van de SMU en is een opmerkelijke bestemming voor kunstliefhebbers die de regio bezoeken.
 89. 89

  Dallas Heritage Village

  Dallas, TX
  De rijke geschiedenis van Texas en Dallas wordt geïllustreerd door bijna veertig gerestaureerde huizen en openbare voorzieningen die worden bediend door gekostumeerde personages.
 90. National Cowgirl Museum and Hall of Fame90

  National Cowgirl Museum and Hall of Fame

  Fort Worth, TX
  Het National Cowgirl Museum en de Hall of Fame, gevestigd in Fort Worth, Texas, werd opgericht in 1975. Het is een museum gewijd aan het eren van de vrouwen van het Amerikaanse Westen die buitengewone moed en pioniersgeest hebben getoond. Het museum dient als eerbetoon aan deze vrouwen en hun bijdragen aan de geschiedenis en cultuur van het Amerikaanse Westen.
 91. Sid Richardson Museum91

  Sid Richardson Museum

  Fort Worth, TX
  Het Sid Richardson Museum, gelegen in het historische Sundance Square in Fort Worth, Texas, herbergt permanente en speciale tentoonstellingen van schilderijen. Deze werken zijn van Frederic Remington en Charles M. Russell, samen met andere kunstenaars uit de late 19e en vroege 20e eeuw die actief waren in het Amerikaanse Westen.
 92. El Paso Museum of Archaeology92

  El Paso Museum of Archaeology

  El Paso, TX
  Het El Paso Museum of Archaeology is gelegen in het schilderachtige Wilderness Park, genesteld aan de voet van de Franklin Mountains. Het ligt naast het National Border Patrol Museum en wordt omringd door het Castner Range National Monument. Deze locatie biedt niet alleen een rijke archeologische ervaring, maar biedt bezoekers ook adembenemende natuurlijke schoonheid.
 93. National Border Patrol Museum93

  National Border Patrol Museum

  El Paso, TX
  Het National Border Patrol Museum bevindt zich op 4315 Woodrow Bean Transmountain Drive, in El Paso County, Texas. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om meer te leren over de geschiedenis en operaties van de Border Patrol.
 94. Ysleta Mission94

  Ysleta Mission

  El Paso, TX
  De Ysleta-missie, gelegen in de Ysleta del Sur Pueblo binnen El Paso, Texas, heeft de onderscheiding van de oudste continu bediende parochie in Texas. Deze historische betekenis maakt het een punt van interesse voor diegenen die graag de rijke geschiedenis van de staat willen verkennen.
 95. El Paso Zoo95

  El Paso Zoo

  El Paso, TX
  De El Paso Zoo, gelegen in de stad El Paso, Texas, is een erkend lid van de Association of Zoos and Aquariums (AZA). Dit lidmaatschap geeft aan dat de dierentuin zich inzet voor de hoogste normen op het gebied van dierenverzorging, natuurbehoud en educatie. Bezoekers kunnen een goed onderhouden faciliteit verwachten met een diverse reeks dieren.
 96. National Ranching Heritage Center96

  National Ranching Heritage Center

  Lubbock, TX
  Het National Ranching Heritage Center , een museum over de geschiedenis van de ranching, is gevestigd op de campus van de Texas Tech University in Lubbock , Texas . Het NRHC beschikt over bijna vijftig authentieke ranchgebouwen die dateren van het einde van de 18e tot het midden van de 20e eeuw. Dez
 97. Silent Wings Museum97

  Silent Wings Museum

  Lubbock, TX
  Het Silent Wings Museum, gelegen in Lubbock, Texas, is een uniek museum dat is gehuisvest in de voormalige toren en terminalgebouw van de luchthaven van Lubbock uit de jaren 50 en 60. Deze locatie voegt een laag van historische betekenis toe aan het museum, omdat het getuigt van de luchtvaartgeschiedenis van de stad.
 98. Lubbock Lake Landmark98

  Lubbock Lake Landmark

  Lubbock, TX
  Het Lubbock Lake Landmark, ook bekend als Lubbock Lake Site, is een belangrijke archeologische site en natuurhistorisch reservaat gelegen in de stad Lubbock, Texas. Het reservaat beslaat een indrukwekkende 336 hectare en is beschermd als een staats- en federaal monument. Het biedt een unieke kans om de geschiedenis en natuurlijke schoonheid van de regio te verkennen.
 99. American Wind Power Center99

  American Wind Power Center

  Lubbock, TX
  Het American Wind Power Center, gelegen in Lubbock, Texas, is een museum gewijd aan windenergie. Het bevindt zich op 28 hectare stadspark ten oosten van het centrum van Lubbock. Het museum heeft een tentoonstelling van meer dan 160 Amerikaanse windmolens, waardoor het een unieke bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en technologie van windenergie.
 100. Museum of Texas Tech University100

  Museum of Texas Tech University

  Lubbock, TX
  Het Museum van Texas Tech University, gelegen in Lubbock, Texas, is een uitgebreide instelling die bestaat uit het hoofdmuseumgebouw, het Moody Planetarium, het Natuurwetenschappelijk Onderzoekslaboratorium, en de onderzoeks- en onderwijselementen van het Lubbock Lake Landmark en de onderzoekslocatie van Val Verde County. Deze diverse onderdelen bieden een breed scala aan tentoonstellingen en educatieve mogelijkheden voor bezoekers.

Alle musea in Texas