De beste musea in Illinois in september 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Illinois, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Illinois, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Illinois.

Op zoek naar de beste musea in Illinois? Dit zijn de beste:

 1. The Art Institute of Chicago1

  The Art Institute of Chicago

  Chicago, IL
  Het Art Institute of Chicago (AIC) is een museum voor beeldende kunsten gelegen op 111 South Michigan Avenue in Grant Park, Chicago. Het is een van de grootste musea in de Verenigde Staten, op de tweede plaats na het Metropolitan Museum of Art in New York. Het museum is verbonden aan de School of the Art Institute of Chicago en werd opgericht in 1879 als de Chicago Academy of Fine Arts.
 2. Shedd Aquarium2

  Shedd Aquarium

  Chicago, IL
  Het Shedd Aquarium is een openbaar aquarium gelegen in Chicago. Het maakt deel uit van een museumcampus net ten zuiden van Grant Park, waar ook een natuurwetenschappelijk museum en een planetarium te vinden zijn. Deze campus is een van de belangrijkste toeristische attracties in Chicago en biedt een verscheidenheid aan ervaringen voor bezoekers.
 3. Field Museum3

  Field Museum

  Chicago, IL
  Het Field Museum of Natural History, ook bekend als FMNH, is een gerenommeerd natuurhistorisch museum gelegen in Chicago. Het wordt erkend als een van de meest bezochte culturele instellingen in de Verenigde Staten, en trekt elk jaar een groot aantal bezoekers vanwege zijn uitgebreide collecties en tentoonstellingen.
 4. Museum of Contemporary Art4

  Museum of Contemporary Art

  Chicago, IL
  Het Museum of Contemporary Art (MCA) in Chicago, opgericht in 1967, is een van de grootste musea voor moderne en hedendaagse kunst in de Verenigde Staten. Het biedt een uitgebreid overzicht van kunst sinds 1945 en de collectie sluit grotendeels chronologisch aan op de collectie van het Art Institute of Chicago.
 5. Chicago Cultural Center5

  Chicago Cultural Center

  Chicago, IL
  Het Chicago Cultural Center, dat zijn deuren opende in 1897, is een belangrijk monument in de stad. Het wordt beheerd door het Department of Cultural Affairs and Special Events van Chicago. Het centrum fungeert als de officiële ontvangstlocatie van de stad, waar de burgemeester van Chicago opmerkelijke figuren zoals presidenten, royalty's, diplomaten en gemeenschapsleiders heeft verwelkomd.
 6. Adler Planetarium6

  Adler Planetarium

  Chicago, IL
  Het Adler Planetarium en Astronomiemuseum, gelegen in Chicago, Illinois, wordt erkend als een van de grootste attracties van de stad. Deze instelling, die in 1930 werd gebouwd met de steun van zakenman Max Adler, is een van de oudste planetaria in Noord-Amerika. Het biedt bezoekers een unieke kans om de wonderen van het universum te verkennen en te leren over de geschiedenis en het huidige onderzoek van ruimte en planetenstelsels.
 7. International Museum of Surgical Science7

  International Museum of Surgical Science

  Chicago, IL
  Het International Museum of Surgical Science bevindt zich in de wijk Gold Coast in Chicago, Illinois. Het museum wordt beheerd door The International College of Surgeons, een prestigieuze organisatie die zich inzet voor de bevordering van chirurgische normen en patiëntenzorg wereldwijd. Deze locatie biedt een unieke mix van geschiedenis, wetenschap en kunst, waardoor het een interessante bestemming is voor een breed scala aan bezoekers.
 8. Museum of Science and Industry8

  Museum of Science and Industry

  Chicago, IL
  Het Museum of Science and Industry is een gerenommeerd wetenschapscentrum gelegen in Jackson Park, net ten zuiden van het centrum van Chicago. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken. Het museum biedt een unieke mix van wetenschap en industrie tentoonstellingen, waardoor het een fascinerende bestemming is voor mensen van alle leeftijden.
 9. Lincoln Park Conservatory9

  Lincoln Park Conservatory

  Chicago, IL
 10. Lincoln Park Zoo10

  Lincoln Park Zoo

  Chicago, IL
  De Lincoln Park Zoo bevindt zich in de wijk Lincoln Park in Chicago, in de noordoostelijke staat Illinois, VS. Het is genesteld in Lincoln Park, het grootste openbare stadspark in de stad Chicago en een van de belangrijkste in de Verenigde Staten. De dierentuin is een van de vier in de grootstedelijke regio van Chicago, met de andere drie zijn Brookfield Zoo, Phillips Park Zoo en Indian Boundary Park Zoo. Lincoln Park Zoo is echter de enige dierentuin die zich binnen de stad Chicago zelf bevindt.
 11. The Museum of Contemporary Photography11

  The Museum of Contemporary Photography

  Chicago, IL
  Het Museum of Contemporary Photography bevindt zich in de wijk Near South Side aan de Michigan Avenue in Chicago, Illinois. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere culturele en historische bezienswaardigheden, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 12. Chicago History Museum12

  Chicago History Museum

  Chicago, IL
  Het is altijd leuk om meer te leren over de stad waar je verblijft. Dit museum is een begrijpelijke showcase van Chicago met tal van tentoonstellingen om te bezoeken. Ontdek de geschiedenis van deze geweldige stad met de History Highlights Gallery Tour en dwaal daarna op uw eigen tempo door de tento
 13. Oriental Institute13

  Oriental Institute

  Chicago, IL
  Het museum in het Oriental Institute herbergt een uitgebreide collectie artefacten die zijn opgegraven bij verschillende archeologische opgravingen in Egypte, Israël, Syrië, Turkije, Irak en Iran. Deze artefacten bieden een uniek inzicht in de oude beschavingen van het Nabije Oosten en zijn een must-see voor elke geschiedenisliefhebber die Chicago bezoekt.
 14. Jane Addams Hull-house Museum14

  Jane Addams Hull-house Museum

  Chicago, IL
  Het Hull House, gelegen in Chicago, was een sociaal werkcentrum dat in 1889 werd opgericht door Jane Addams en Ellen Gates Starr. Deze iconische instelling diende als woonplaats voor sociale hervormers en bood een breed scala aan culturele, sociale en educatieve diensten aan de achtergestelde bevolking van de buurt, waaronder veel immigranten uit Europa.
 15. Frank Lloyd Wright Home and Studio15

  Frank Lloyd Wright Home and Studio

  Oak Park, IL
  Het Frank Lloyd Wright Home and Studio is een belangrijk stuk architectuurgeschiedenis, ontworpen door de gerenommeerde architect zelf. Het is zorgvuldig gerestaureerd door de Frank Lloyd Wright Preservation Trust om de staat uit 1909 te weerspiegelen, het jaar waarin Wright en zijn gezin er woonden. Dit biedt bezoekers een unieke kans om terug in de tijd te stappen en de leef- en werkomgeving van een van Amerika's meest invloedrijke architecten te ervaren.
 16. Chicago Fed's Money Museum16

  Chicago Fed's Money Museum

  Chicago, IL
  De Federal Reserve Bank of Chicago (informeel de Chicago Fed ) is een van de twaalf regionale Reserve Banken die, samen met de Federal Reserve Board of Governors , de centrale bank van de Verenigde Staten vormen. De Chicago Reserve Bank bedient het Seventh Federal Reserve District, dat de noordelijk
 17. The Peggy Notebaert Nature Museum17

  The Peggy Notebaert Nature Museum

  Chicago, IL
  Het Peggy Notebaert Natuurmuseum, gelegen in Chicago, Illinois, is een natuurhistorisch museum dat wordt beheerd door de Chicago Academy of Sciences. Het museum is vernoemd naar zijn weldoener, Peggy Notebaert, en werd geopend in 1999. Het bevindt zich op het kruispunt van Fullerton Parkway en Cannon Drive in Lincoln Park.
 18. Ernest Hemingway Birthplace Museum18

  Ernest Hemingway Birthplace Museum

  Oak Park, IL
  Geen enkele fan van de legendarische schrijver mag dit museum in zijn geboorteplaats missen. Memorabilia, brieven en geschriften worden tentoongesteld.
 19. Chicago Botanic Gardens19

  Chicago Botanic Gardens

  Glencoe, IL
  De botanische tuin van Chicago is een levend plantenmuseum van 156 hectare, gelegen op negen eilanden in de Cook County Forest Preserves. Het heeft 27 tuinen in vier natuurlijke habitats: McDonald Woods, Dixon Prairie, Skokie River Corridor en Lakes and Shores. De tuin is elke dag van het jaar geope
 20. Chicago Botanic Gardens20

  Chicago Botanic Gardens

  Glencoe, IL
  De Chicago Botanic Garden is een uitgestrekte botanische tuin en arboretum van 156 hectare (385 acres). Het ligt genesteld in het Cook County Forest Preserve District, een groene gordel die meer dan 68.000 acres (275 km²) aan open ruimtes omvat. Deze groene gordel omsluit de stad Chicago, Illinois, en biedt een serene en natuurlijke ontsnapping aan het drukke stadsleven.
 21. Dusable Museum of African-american History21

  Dusable Museum of African-american History

  Chicago, IL
  Het DuSable Museum of African American History, gelegen in Washington Park in Chicago, is een belangrijke instelling omdat het het oudste museum is dat gewijd is aan de studie en conservering van Afro-Amerikaanse geschiedenis, cultuur en kunst. Opgericht in 1961 door een groep kunstenaars en opvoeders, is het sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke bewaarplaats van Afro-Amerikaanse erfgoed.
 22. Chicago Children's Museum22

  Chicago Children's Museum

  Chicago, IL
  Het Chicago Children's Museum, gelegen aan de Navy Pier in Chicago, Illinois, is een gerenommeerde instelling die in 1982 werd opgericht. De Junior League van Chicago richtte het museum op als reactie op bezuinigingen op de programmering in de openbare scholen van Chicago. Sindsdien is het uitgegroeid tot een belangrijke educatieve en recreatieve bron voor kinderen en gezinnen in de regio.
 23. Abraham Lincoln Presidential Museum23

  Abraham Lincoln Presidential Museum

  Springfield, IL
  Het Abraham Lincoln Presidential Museum is een unieke instelling die uitgebreide informatie biedt over het leven en de tijden van de zestiende president van de Verenigde Staten, Abraham Lincoln. Het museum biedt ook inzicht in het verloop van de Amerikaanse Burgeroorlog, waardoor het een waardevolle bestemming is voor geschiedenisliefhebbers.
 24. Glessner House Museum24

  Glessner House Museum

  Chicago, IL
  Het Glessner House, gelegen op 1800 S. Prairie Avenue in Chicago, Illinois, is een belangrijk architectonisch monument uit de 19e eeuw. Het huis werd ontworpen door de gerenommeerde architect Henry Hobson Richardson tussen 1885 en 1886, en werd voltooid in eind 1887. Deze historische residentie is een getuigenis van Richardson's architecturale bekwaamheid en de ontwerptrends van die tijd.
 25. Mccormick Bridgehouse & Chicago River Museum25

  Mccormick Bridgehouse & Chicago River Museum

  Chicago, IL
  De Michigan Avenue Bridge, een basculebrug over de Chicago River, is een belangrijk herkenningspunt in Downtown Chicago. Het dient als grens tussen de gemeenschapssectoren van de Loop en Near North Side. De brug wordt gekruist door Michigan Avenue, een van de belangrijkste verkeersaders van de stad, en wordt onderhouden door het Chicago Department of Transportation (CDOT).
 26. Arts Club of Chicago26

  Arts Club of Chicago

  Chicago, IL
  De Arts Club of Chicago is een unieke combinatie van een privéclub en een openbare tentoonstellingsruimte. Het bevindt zich in de Near North Side gemeenschap van Chicago, slechts een blok ten oosten van de Magnificent Mile. De club staat bekend om zijn tentoonstellingen van internationale hedendaagse kunst, waardoor het een fascinerende bestemming is voor kunstliefhebbers.
 27. Brookfield Zoo27

  Brookfield Zoo

  Brookfield, IL
  De Brookfield Zoo, gelegen in de voorstad van Chicago, Brookfield, beslaat een indrukwekkend gebied van 57,4 hectare. Deze uitgestrekte ruimte is de thuisbasis van een diverse reeks dieren en biedt bezoekers een unieke kans om verschillende soorten te verkennen en te leren kennen in een ruime en natuurlijke omgeving.
 28. Illinois Railway Museum28

  Illinois Railway Museum

  Union, IL
  Het Illinois Railway Museum, gelegen in Union, Illinois, staat bekend als het grootste spoorwegmuseum in de Verenigde Staten. Het ligt 55 mijl ten noordwesten van het centrum van Chicago, waardoor het een handige bestemming is voor degenen die het grootstedelijk gebied van Chicago bezoeken. Het museum biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis van de spoorwegen in het land te verkennen.
 29. National Museum of Mexican Art29

  National Museum of Mexican Art

  Chicago, IL
  Het National Museum of Mexican Art, voorheen bekend als het Mexican Fine Arts Center Museum, is een culturele instelling die Mexicaanse, Latino en Chicano kunst en cultuur tentoonstelt. Het bevindt zich in Harrison Park, in de wijk Pilsen in Chicago, Illinois. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke culturele ervaring voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in Mexicaanse en Latino kunst en cultuur.
 30. National Hellenic Museum30

  National Hellenic Museum

  Chicago, IL
  Het National Hellenic Museum, gelegen in Greektown in Chicago, is de op één na oudste Amerikaanse instelling die gewijd is aan het tonen van de culturele bijdragen van Grieken en Grieks-Amerikanen. Het museum heeft als doel het bevorderen van het begrip van de rijke culturele tradities van het oude en hedendaagse Griekenland, evenals de ervaring van Grieks-Amerikaanse immigranten.
 31. General Grant's Home31

  General Grant's Home

  Galena, IL
  Het Ulysses S. Grant Home in Galena, Illinois, is een belangrijke historische locatie omdat het de residentie was van Ulysses S. Grant, een opmerkelijke generaal uit de Burgeroorlog en de 18e president van de Verenigde Staten. Dit huis biedt een kijkje in het leven en de tijden van deze invloedrijke figuur en biedt bezoekers een unieke kans om meer te leren over de Amerikaanse geschiedenis.
 32. Apple River Fort State Historic Site32

  Apple River Fort State Historic Site

  Elizabeth, IL
  De Apple River Fort State Historic Site, gelegen in Elizabeth, Illinois, is een belangrijk monument uit de Black Hawk-oorlog van 1832. Het fort werd in minder dan een week gebouwd door kolonisten als reactie op het uitbreken van de oorlog. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van de veerkracht en vastberadenheid van die vroege kolonisten.
 33. Chinese American Museum of Chicago33

  Chinese American Museum of Chicago

  Chicago, IL
  Het Chinese American Museum of Chicago (CAMOC) is een culturele instelling die tot doel heeft het begrip en de waardering van de Chinese Amerikaanse cultuur te vergroten. Dit doet het door middel van verschillende tentoonstellingen, educatieve programma's en onderzoeksinitiatieven. Bezoekers van het museum kunnen verwachten een dieper inzicht te krijgen in de rijke geschiedenis en het erfgoed van Chinese Amerikanen, voornamelijk die in het Amerikaanse Midwesten.
 34. Polish Museum of America34

  Polish Museum of America

  Chicago, IL
  Het Pools Museum van Amerika is gelegen in het West Town gebied van Chicago, dat historisch bekend stond als de Poolse Downtown buurt. Deze locatie is belangrijk omdat het de rijke Poolse erfgoed van de stad weerspiegelt en een culturele context biedt voor de collecties van het museum.
 35. Smart Museum of Art35

  Smart Museum of Art

  Chicago, IL
  Het David en Alfred Smart Museum of Art, gelegen op de campus van de Universiteit van Chicago, herbergt een permanente collectie van meer dan 15.000 objecten. Het museum is open voor het publiek en er wordt geen toegangsprijs gevraagd.
 36. American Writers Museum36

  American Writers Museum

  Chicago, IL
  Het American Writers Museum, dat in mei 2017 in Chicago werd geopend, is een speciale ruimte voor de viering en verkenning van de Amerikaanse literatuur en schrijfkunst. Het museum biedt een unieke kans om de rijke literaire erfgoed van de Verenigde Staten te ontdekken, met een showcase van de evolutie en bloei van het Amerikaanse schrijven.
 37. Ukrainian National Museum37

  Ukrainian National Museum

  Chicago, IL
  Het Oekraïense Nationaal Museum (UNM) is gelegen in de historische Oekraïense wijk in Chicago, Verenigde Staten. Deze locatie is niet alleen belangrijk vanwege de historische waarde, maar ook vanwege de culturele relevantie voor de Oekraïense gemeenschap. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de rijke Oekraïense cultuur en geschiedenis terwijl ze de buurt verkennen.
 38. Dana Thomas House38

  Dana Thomas House

  Springfield, IL
  Het Dana–Thomas House, ook bekend als het Susan Lawrence Dana House en Dana House, is een uniek architectonisch meesterwerk ontworpen door de beroemde architect Frank Lloyd Wright. Het huis, gebouwd in de Prairie School-stijl, is een getuigenis van Wright's innovatieve ontwerpprincipes en zijn vermogen om architectuur naadloos te laten samenvloeien met de natuurlijke omgeving. Het huis is gelegen aan de East Lawrence Avenue in Springfield, Illinois, en is een must-visit voor architectuurliefhebbers en geschiedenisfanaten.
 39. Henson Robinson Zoo39

  Henson Robinson Zoo

  Springfield, IL
  De Henson Robinson Zoo, gelegen aan de oostelijke oever van Lake Springfield, is een particuliere non-profit dierentuin die eigendom is van en wordt beheerd door het Springfield Park District. De dierentuin werd gebouwd tussen 1968 en 1970 en opende officieel zijn deuren voor het publiek in 1970.
 40. Oak Park Conservatory40

  Oak Park Conservatory

  Oak Park, IL
  De Oak Park Conservatory is een serre en botanische tuin gelegen op 615 Garfield Street in de buitenwijk Oak Park, Illinois, Verenigde Staten. Het is een plek waar bezoekers een verscheidenheid aan plantensoorten kunnen verkennen in een serene omgeving. De serre is gemakkelijk toegankelijk en biedt een unieke kans om te leren over verschillende soorten planten en hun leefgebieden.
 41. David Davis Mansion41

  David Davis Mansion

  Bloomington, IL
  Het David Davis Mansion, ook bekend als Clover Lawn, is een historisch huis uit de Gilded Age gelegen in Bloomington, Illinois. Dit landhuis was de residentie van David Davis, die diende als opperrechter van 1862 tot 1877 en als senator van Illinois. Deze historische site biedt een kijkje in het leven en de tijden van een van de invloedrijke figuren in de Amerikaanse geschiedenis.
 42. Elihu Benjamin Washburne House42

  Elihu Benjamin Washburne House

  Galena, IL
  Het Elihu Benjamin Washburne House, ook bekend als het Washburne-Sheehan House, is een belangrijke historische locatie gelegen op 908 Third Street in Galena, Illinois. Dit 1 + 1 ⁄ 2 -verdiepingen tellende Griekse Revival-huis werd gebouwd in 1844-45 en is een uitstekend voorbeeld van late Griekse Revival-architectuur. Het huis is gebouwd in de stijl van Griekse tempels en heeft een veranda van twee verdiepingen met vier gefluteerde Dorische zuilen.
 43. Volo Museum43

  Volo Museum

  Volo, IL
  Het Volo Museum, oorspronkelijk bekend als het Volo Auto Museum, werd opgericht in 1960 door de familie Grams. Het bevindt zich in de buitenwijk van Chicago, Volo, Illinois, en fungeert zowel als automuseum als verzamelaar van autodealers. Deze unieke combinatie stelt bezoekers in staat om niet alleen de schoonheid en geschiedenis van de tentoongestelde voertuigen te waarderen, maar ook de mogelijkheid om een stukje autogeschiedenis te kopen.
 44. Museum of Broadcast Communications44

  Museum of Broadcast Communications

  Chicago, IL
  Het Museum of Broadcast Communications is een unieke instelling in het hart van Chicago, Illinois. Het is gewijd aan het verzamelen, bewaren en presenteren van historische en hedendaagse inhoud gerelateerd aan radio- en televisie-uitzendingen. Dit museum biedt bezoekers een unieke kans om de rijke geschiedenis van de uitzendmedia in de Verenigde Staten te verkennen.
 45. Pritzker Military Museum & Library45

  Pritzker Military Museum & Library

  Chicago, IL
  Het Pritzker Military Museum & Library (voorheen Pritzker Military Library ) is een non-profit museum en een onderzoeksbibliotheek voor de studie van militaire geschiedenis aan Michigan Avenue in Chicago, Illinois . De instelling werd opgericht in 2003, en haar gespecialiseerde collecties omvatten m
 46. Norwood Park Historical Society Museum46

  Norwood Park Historical Society Museum

  Chicago, IL
  Het Noble–Seymour–Crippen House, gelegen op 5624 North Newark Avenue in de gemeenschap van Norwood Park in Chicago, is een belangrijke historische locatie. De zuidelijke vleugel van het herenhuis, gebouwd in 1833, wordt erkend als het oudste bestaande gebouw in Chicago. Dit maakt het een unieke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de architecturale geschiedenis van de stad.
 47. Bronzeville Children's Museum47

  Bronzeville Children's Museum

  Chicago, IL
  Het Bronzeville Children's Museum bevindt zich in het gemeenschapsgebied Calumet Heights aan de zuidkant van Chicago. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke culturele ervaring voor bezoekers. De locatie van het museum weerspiegelt ook zijn toewijding aan het dienen van de lokale gemeenschap en het bevorderen van de Afrikaans-Amerikaanse cultuur en geschiedenis.
 48. 48

  Busy Beaver Button Museum

  Chicago, IL
  Busy Beaver Button Museum biedt een andere kijk op de geschiedenis via een verzameling knopen die in de loop van de voorbije eeuw werden verzameld. Historische momenten, levens en ervaringen van de eigenaars van de knopen illustreren mooi een hele eeuw sinds 1896 toen de pinbackknopen gepatenteerd w
 49. Old State Capitol49

  Old State Capitol

  Springfield, IL
  De Old State Capitol State Historic Site is een belangrijk monument in Springfield, Illinois. Dit gebouw in Griekse Revival-stijl, dat diende als het staatsgebouw van 1840 tot 1876, is het vijfde kapitoolgebouw dat voor de staat Illinois is gebouwd. Het werd gebouwd tussen 1837 en 1840, wat een belangrijke periode in de geschiedenis van de staat markeert.
 50. Burpee Museum of Natural History50

  Burpee Museum of Natural History

  Rockford, IL
  Het Burpee Museum of Natural History bevindt zich in het hart van het centrum van Rockford, Illinois, op 737 North Main Street. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken. De centrale ligging van het museum is ideaal voor degenen die de rijke geschiedenis en cultuur van de stad willen verkennen.
 51. Metamora Courthouse State Historic Site51

  Metamora Courthouse State Historic Site

  Metamora, IL
  De Metamora Courthouse State Historic Site is een belangrijk historisch monument gelegen in Metamora, Illinois. Het werd gebouwd in 1845 en diende als het overheidscentrum voor Woodford County en als circuitrechtbank voor het voormalige Illinois Eighth Circuit. Dit gerechtsgebouw heeft een speciale plaats in de Amerikaanse geschiedenis, waardoor het een punt van interesse is voor bezoekers.
 52. Black Hawk State Historic Site52

  Black Hawk State Historic Site

  Rock Island, IL
  De Black Hawk State Historic Site is een belangrijke locatie in Rock Island, Illinois. Het ligt naast de historische site van het dorp Saukenuk, dat ooit het thuis was van een band van Native Americans van de Sauk-natie. Deze site biedt een unieke kans om de geschiedenis en cultuur van de Sauk-natie te verkennen, waardoor een dieper begrip van het Native American-erfgoed in deze regio wordt geboden.
 53. Medieval Torture Museum53

  Medieval Torture Museum

  Chicago, IL
  Wij zijn het grootste interactieve historische museum in de VS, met een oppervlakte van meer dan 6.000 vierkante meter en meer dan 100 unieke instrumenten en apparaten. Kruip in de huid van fanatici, gekken en moordenaars en ontdek 's werelds meest gedetailleerde collectie van opsluitings- en martel
 54. The Renaissance Society54

  The Renaissance Society

  Chicago, IL
  De Renaissance Society, opgericht in 1915, is een museum voor hedendaagse kunst gevestigd in Chicago. Het is uitsluitend gewijd aan de promotie en tentoonstelling van hedendaagse kunst, waardoor het een unieke bestemming is voor kunstliefhebbers. Door de jaren heen heeft het baanbrekende tentoonstellingen georganiseerd van gerenommeerde schilders en beeldhouwers zoals Georges Braque, Hans Arp, Constantin Brâncuși, Joan Miró, Pablo Picasso, Isamu Noguchi, Wassily Kandinsky en Piet Mondrian.
 55. 55

  Route 66 Association of Illinois

  Pontiac, IL
  Gevestigd in een oude brandweerkazerne, met interessante displays. Vergeet niet het Route 66 schild in de achterkant van het gebouw te bekijken!
 56. Phillips Park Zoo56

  Phillips Park Zoo

  Aurora, IL
  Phillips Park Zoo, gelegen in Aurora, Illinois, Verenigde Staten, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1915. De dierentuin is het hele jaar geopend en er wordt geen toegangsprijs gevraagd, waardoor het een toegankelijke bestemming is voor alle bezoekers. In de loop der jaren is de dierentuin geëvolueerd van het huisvesten van exotische dieren naar het focussen op inheemse soorten, wat de veranderende trends in dierenbehoud en publieke interesse weerspiegelt.
 57. Pettengill Morron House57

  Pettengill Morron House

  Peoria, IL
  Het Pettengill–Morron House, ook bekend als Morron House, is een historisch herenhuis gelegen in de stad Peoria, Illinois. Het huis werd oorspronkelijk gebouwd in 1868 voor Moses Pettengill, een eigenaar van een ijzerwarenwinkel die in 1833 naar Peoria verhuisde vanuit New Hampshire. Dit herenhuis staat als een getuigenis van de rijke geschiedenis van de stad en het leven van haar vroege kolonisten.
 58. John C. Flanagan House Museum58

  John C. Flanagan House Museum

  Peoria, IL
 59. Richard H. Driehaus Museum59

  Richard H. Driehaus Museum

  Chicago, IL
 60. Krannert Art Museum60

  Krannert Art Museum

  Champaign, IL
  Het Krannert Art Museum (KAM) is een museum voor schone kunsten aan de Universiteit van Illinois Urbana-Champaign in Champaign, Illinois, Verenigde Staten. Het heeft een oppervlakte van 4.500 m die gewijd is aan alle kunstperiodes, van het oude Egypte tot de hedendaagse fotografie. De collectie van
 61. Spurlock Museum61

  Spurlock Museum

  Urbana, IL
  Het Spurlock Museum, gelegen aan de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign, is een etnografisch museum. Het herbergt een uitgebreide collectie culturele artefacten uit verschillende delen van de wereld, waardoor het een belangrijke bestemming is voor mensen die geïnteresseerd zijn in wereldculturen en geschiedenis.
 62. Allerton – Park & Retreat Center62

  Allerton – Park & Retreat Center

  Monticello, IL
  Robert Allerton Park, gelegen in Willow Branch Township, Illinois, vlakbij Monticello, is een unieke combinatie van een botanische tuin, arboretum, beschermd natuurgebied en conferentiecentrum. Dit uitgestrekte park werd ontworpen en gebouwd door industrieel erfgenaam, kunstenaar, kunstverzamelaar en tuinontwerper Robert Allerton en zijn geadopteerde zoon John Gregg Allerton. Het park werd in 1946 geschonken aan de Universiteit van Illinois en is sindsdien een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en kunstliefhebbers.
 63. First Division Museum63

  First Division Museum

  Winfield, IL
  Een militair historisch museum met vele voorwerpen die verband houden met de dienst van de Eerste Divisie in de Eerste en Tweede Wereldoorlog.
 64. National Museum of the American Sailor64

  National Museum of the American Sailor

  North Chicago, IL
  Het National Museum of the American Sailor herbergt meer dan 40.000 artefacten en documenten, die een onschatbaar verslag vormen van de Amerikaanse marine. De collectie omvat marine-uniformen en accessoires vanaf het begin van de 20e eeuw tot nu, en het grootste archief van het land met foto's gerelateerd aan de bootcamp, die het verhaal vertellen van de Amerikaanse zeeman in de Amerikaanse marine.
 65. Bishop Hill State Historic Site65

  Bishop Hill State Historic Site

  Bishop Hill, IL
  De Bishop Hill State Historic Site is een openluchtmuseum gelegen in Henry County, Illinois. Het ligt gunstig ongeveer 2 mijl ten noorden van de U.S. Route 34 in het stadje Bishop Hill. Deze locatie maakt het gemakkelijk bereikbaar voor toeristen die over de weg reizen.
 66. Batavia Historical Society66

  Batavia Historical Society

  Batavia, IL
  Het Batavia Depot Museum, gelegen in Batavia, Illinois, heeft een belangrijke plaats in de geschiedenis van de stad omdat het ooit het belangrijkste treinstation was. Het was het eerste van vele depots gebouwd door de Chicago, Burlington en Quincy Railroad, een groot spoorwegbedrijf opgericht in de jaren 1850. Deze historische betekenis voegt een laag diepte toe aan de aantrekkingskracht van het museum, en biedt bezoekers een blik op het verleden van de stad en de verbinding met het bredere spoorwegnetwerk in de regio.
 67. Clarke House Museum67

  Clarke House Museum

  Chicago, IL
  Het Clarke-Ford House, ook bekend als het Henry B. en Caroline Clarke/Bishop Louis Henry en Margaret Ford House, is een huis in Griekse Revival-stijl dat nu dienst doet als huis-museum in Chicago, Illinois. Dit historische gebouw biedt bezoekers een blik in het verleden, toont de architectuurstijl van de periode en biedt een uniek perspectief op de geschiedenis van de stad.
 68. 68

  Peoria Zoo At Glen Oak Park

  Peoria, IL
  De Peoria Zoo, gelegen in Peoria, Illinois, is een bekende attractie die wordt beheerd door het Peoria Park District. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om een verscheidenheid aan diersoorten te verkennen in een goed onderhouden omgeving.
 69. Miller Park Zoo69

  Miller Park Zoo

  Bloomington, IL
  Miller Park Zoo bevindt zich in het hart van Bloomington, Illinois, binnen de grenzen van Miller Park. De dierentuin wordt beheerd door de Parks and Recreation Department van de stad Bloomington, wat ervoor zorgt dat het goed onderhouden en veilig is voor alle bezoekers. Het is een geweldige plek voor gezinnen en individuen die geïnteresseerd zijn in dieren in het wild en de natuur.
 70. Cosley Zoo70

  Cosley Zoo

  Wheaton, IL
  Cosley Zoo, gelegen in Wheaton, Illinois, is een door AZA geaccrediteerde faciliteit die deel uitmaakt van het Wheaton Park District. Deze accreditatie zorgt ervoor dat de dierentuin voldoet aan de hoogste normen van dierenverzorging en -welzijn. De dierentuin is het hele jaar geopend, waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben om in alle seizoenen te verkennen en te leren over een verscheidenheid aan dieren.
 71. 71

  National Public Housing Museum

  Chicago, IL
 72. 72

  Loyola University Museum of Art

  Chicago, IL
  Het Loyola University Museum of Art, ook bekend als LUMA, is een onderscheidende instelling die in 2005 haar deuren opende. Het onderscheidt zich van de vele musea in Chicago door zijn unieke focus op het verkennen van de spirituele aspecten van kunst uit een breed scala aan culturen, geloven en historische perioden. Dit maakt het een fascinerende bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de kruising van kunst en spiritualiteit.
 73. 73

  Chicago Architecture Foundation

  Chicago, IL
 74. Chicago Sports Museum74

  Chicago Sports Museum

  Chicago, IL
  Het Chicago Sports Museum is een ruim museum van 23.000 vierkante voet, gelegen aan de Magnificent Mile in het Water Tower Place winkelcentrum in Chicago. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een verscheidenheid aan andere attracties en voorzieningen in de buurt, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 75. A. Philip Randolph Pullman Porter Museum75

  A. Philip Randolph Pullman Porter Museum

  Chicago, IL
  Het A. Philip Randolph Pullman Porter Museum biedt een historisch inzicht in het leven van wagonassistenten, die mannen waren die passagiers in slaapwagons hielpen. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog liet George Pullman voormalige slaven in zijn slaapwagons werken, wat een belangrijk hoofdstuk in de Amerikaanse geschiedenis markeert. Bezoekers van het museum kunnen leren over dit unieke aspect van de spoorwegindustrie en de impact ervan op het leven van voormalige slaven.
 76. National Museum of Puerto Rican Arts & Culture76

  National Museum of Puerto Rican Arts & Culture

  Chicago, IL
  Het National Museum of Puerto Rican Arts and Culture, gelegen in Chicago, is een unieke instelling gewijd aan de interpretatie en viering van de kunsten en cultuur van het Puerto Ricaanse volk, evenals de Puerto Ricaanse gemeenschap in Chicago. Het museum biedt een rijk inzicht in de levendige Puerto Ricaanse cultuur, waardoor het een waardevol bezoek is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in culturele verkenning.
 77. Pullman National Historical Park Visitors Center77

  Pullman National Historical Park Visitors Center

  Chicago, IL
  Het Pullman National Historical Park, gelegen in Chicago, is een belangrijke locatie in de Amerikaanse geschiedenis. Het werd op 19 februari 2015 door president Barack Obama aangewezen als nationaal monument en later in januari 2023 omgevormd tot een Nationaal Historisch Park. Deze locatie is een getuigenis van het industriële verleden van het land en biedt een uniek inzicht in de evolutie van de Amerikaanse industrie en arbeidsverhoudingen.
 78. Elijah Iles House78

  Elijah Iles House

  Springfield, IL
  Het Elijah Iles House, gelegen op 628 S. 7th Street in Springfield, Illinois, is een historisch gebouw dat de tand des tijds heeft doorstaan. Gebouwd rond 1837, is het huis grotendeels intact gebleven voor meer dan 182 jaar, waardoor het het oudste van zijn soort is in Springfield.
 79. Lincoln Herndon Law Office79

  Lincoln Herndon Law Office

  Springfield, IL
  De Lincoln-Herndon Law Offices State Historic Site is een belangrijk monument in Springfield, Illinois. Dit historische bakstenen gebouw, gebouwd in 1841, staat als een getuigenis van de rijke geschiedenis van het gebied. Het was hier dat Abraham Lincoln en zijn partner Stephen T. Logan hun advocatenkantoor verhuisden in 1843. Het gebouw is zorgvuldig gerestaureerd en wordt nu beheerd door de Illinois Historic Preservation Agency als een staats historische site.
 80. William Tanner House Museum80

  William Tanner House Museum

  Aurora, IL
  Het William Tanner House Museum, gelegen in Aurora, Illinois, is een historische residentie die in 1857 werd gebouwd. Het werd geconstrueerd voor William A. Tanner, die een ijzerwarenhandelaar was. Dit museum biedt een blik op het verleden, met een showcase van de levensstijl en architectuur van de Victoriaanse periode.
 81. Rockford Art Museum81

  Rockford Art Museum

  Rockford, IL
 82. Prairie Aviation Museum82

  Prairie Aviation Museum

  Bloomington, IL
  Ze houden de geschiedenis van de luchtvaart levend. Bekijk de vliegtuigen en helikopter!
 83. Dowling House83

  Dowling House

  Galena, IL
  Het Dowling House is het oudste gebouw in Galena, Illinois , Verenigde Staten , nu een historisch huismuseum .
 84. Belvedere Mansion and Gardens84

  Belvedere Mansion and Gardens

  Galena, IL
  Een 22-kamer residentie en Italianate herenhuis dat u terugvoert naar de tijd van de Burgeroorlog.
 85. Quad City Botanical Center85

  Quad City Botanical Center

  Rock Island, IL
  Het Quad City Botanical Center is een botanische tuin en een kas van 599 m² gelegen nabij de Mississippi-rivier in Rock Island, Illinois. Deze locatie biedt een unieke kans om een verscheidenheid aan plantensoorten te verkennen in een gecontroleerde omgeving, terwijl je ook geniet van het schilderachtige uitzicht op de nabijgelegen rivier. Het centrum is gemakkelijk toegankelijk en biedt een rustige omgeving voor bezoekers om van te genieten.
 86. Wilder Park Conservatory86

  Wilder Park Conservatory

  Elmhurst, IL
  De Wilder Park Conservatory is een conservatorium en botanische tuin in Wilder Park aan 225 Prospect Avenue in Elmhurst, Illinois. De serre ligt op een terrein van 24.000 m (6 acre) en deelt het terrein met drie kassen (niet toegankelijk voor het publiek), de Elizabeth Gardens in openlucht en het Wi
 87. 87

  Peoria Riverfront Museum

  Peoria, IL
  Het Peoria Riverfront Museum is een particulier instituut dat een breed scala aan tentoonstellingen toont, van kunst en wetenschap tot geschiedenis en prestatie. Het is gunstig gelegen aan de rivier in het centrum van Peoria, Illinois. Het gebouw dat het museum huisvest, is eigendom van de provincie Peoria, wat een extra laag van lokale betekenis aan de instelling toevoegt.
 88. Wonder Works Children's Museum88

  Wonder Works Children's Museum

  Oak Park, IL
  Wonder Works is een kindermuseum gelegen in het dorp Oak Park, Illinois. Het werd opgericht in 2002 als een non-profit organisatie. Het museum is de opvolger van het Children's Museum of Oak Park, dat werd opgericht in 1993.
 89. Kohl Childrens Museum89

  Kohl Childrens Museum

  Glenview, IL
  Het Kohl Children’s Museum of Greater Chicago, gelegen in Glenview, Illinois, is een unieke leeromgeving voor kinderen van geboorte tot 8 jaar oud. Het museum biedt een hands-on leerlaboratorium waar kinderen kunnen deelnemen aan interactieve tentoonstellingen en activiteiten. Deze benadering van leren stelt kinderen in staat om de wereld om hen heen te verkennen en te begrijpen op een leuke en boeiende manier.
 90. James Millikin Homestead90

  James Millikin Homestead

  Decatur, IL
  Het James Millikin House, een historisch monument, is gelegen op 125 N. Pine St. in Decatur, Illinois. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een blik in het verleden, waardoor het een waardevolle stop is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur.
 91. John Deere Historic Site91

  John Deere Historic Site

  Grand Detour, IL
  Het John Deere House en Shop, gelegen in het dorp Grand Detour, Illinois, is een belangrijke locatie in de geschiedenis van de Amerikaanse landbouw. Het was hier dat John Deere in 1837 de eerste stalen ploeg uitvond, een ontwikkeling die de landbouwpraktijken revolutioneerde. Bezoekers van de site kunnen het huis van Deere, een replica van zijn oorspronkelijke smederij, en een archeologische tentoonstelling bekijken die de opgravingslocatie van zijn oorspronkelijke smederij toont.
 92. Lincoln's New Salem State Historic Site92

  Lincoln's New Salem State Historic Site

  Petersburg, IL
  Lincoln’s New Salem is een openluchtmuseum gelegen in Menard County, Illinois. Deze historische site is gewijd aan de herinnering aan Abraham Lincoln, de 16e president van de Verenigde Staten. Het museum werd opgericht in de jaren '30 als een reconstructie van het verlaten prairiestadje New Salem, waar Lincoln zijn vroege volwassen jaren doorbracht. Het biedt bezoekers een unieke kans om terug in de tijd te stappen en de omgeving te ervaren die een van de meest invloedrijke figuren in de Amerikaanse geschiedenis vormde.
 93. Rock Island Arsenal Museum93

  Rock Island Arsenal Museum

  Rock Island, IL
  Het Rock Island Arsenal is een belangrijke historische en militaire locatie gelegen op Arsenal Island, oorspronkelijk bekend als Rock Island. Het beslaat 946 hectare en ligt aan de Mississippi-rivier tussen de steden Davenport, Iowa, en Rock Island, Illinois. Het Arsenal bevindt zich in de staat Illinois, en biedt bezoekers de unieke kans om een sleutellocatie in de Amerikaanse militaire geschiedenis te verkennen.
 94. Naper Settlement94

  Naper Settlement

  Naperville, IL
  Naper Settlement is een openluchtmuseum voor geschiedenis dat in 1969 werd opgericht. Het is geaccrediteerd door de American Alliance of Museums en beslaat 12 hectare. Het museum bestaat uit een verzameling van dertig historische gebouwen en structuren die afkomstig zijn uit het gebied van Naperville, Illinois.
 95. Leather Archives and Museum95

  Leather Archives and Museum

  Chicago, IL
  Het Leather Archives & Museum (LA&M) is een unieke culturele instelling gelegen in de wijk Rogers Park in Chicago. Opgericht in 1991 door Chuck Renslow en Tony DeBlase, is het museum gewijd aan de bewaring en studie van leer, kink, seksueel fetisjisme en BDSM-cultuur en geschiedenis.
 96. Aurora Regional Fire Museum96

  Aurora Regional Fire Museum

  Aurora, IL
  Het Aurora Regional Fire Museum is een educatieve instelling gelegen in Aurora, Illinois, VS. Het is een plek waar bezoekers kunnen leren over de geschiedenis van de brandweerkorpsen in de regio en het belang van brandveiligheid en preventie.
 97. Illinois Holocaust Museum - Chicagoland Museum97

  Illinois Holocaust Museum - Chicagoland Museum

  Skokie, IL
  Het Illinois Holocaust Museum en Education Center bevindt zich in Skokie, Illinois, vlakbij Chicago. De primaire missie van het museum is om de herinneringen aan de slachtoffers van de Holocaust te eren en hun nalatenschap te bewaren. Het streeft er ook naar om bezoekers te onderwijzen over de Holocaust, met als doel haat, vooroordelen en onverschilligheid te bestrijden.
 98. 98

  Litchfield Museum and Route 66 Welcome Center

  Litchfield, IL
 99. Tinker Swiss Cottage Museum & Gardens99

  Tinker Swiss Cottage Museum & Gardens

  Rockford, IL
  Het Tinker Swiss Cottage is een historisch huis museum en park gelegen in Rockford, Illinois, Verenigde Staten. Deze unieke bestemming werd oorspronkelijk gebouwd als een persoonlijke residentie door Robert Hall Tinker tussen de jaren 1865 en 1870. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van de architectonische en historische betekenis van de periode.
 100. McLean County Museum of History100

  McLean County Museum of History

  Bloomington, IL
  Het McLean County Museum of History, gelegen in Bloomington, Illinois, is een instelling die is geaccrediteerd door de American Alliance of Museums (AAM). Het museum werd opgericht in 1892 door de McLean County Historical Society met als voornaamste doel het bestuderen en bewaren van de lokale geschiedenis. In de loop der jaren is het museum uitgegroeid tot een belangrijk bezit van de samenleving, waarin de rijke geschiedenis en cultuur van McLean County wordt getoond.

Alle musea in Illinois