Lehmbruck Museum en de collectie

Lehmbruck Museum
Bron

Het Lehmbruck Museum (Stiftung-Wilhelm-Lehmbruck-Museum - Zentrum Internationaler Skulptur) is een museum voor moderne kunst in Duisburg in Duitsland. Het museum richt zich op moderne beeldhouwkunst en is genoemd naar de beeldhouwer Wilhelm Lehmbruck, die in 1881 in Duisburg werd geboren. De collectie van het Lehmbruck Museum bestaat voornamelijk uit werken van de beeldhouwer Wilhelm Lehmbruck en beeldhouwwerken van andere Duitse en internationale kunstenaars uit de twintigste eeuw. De vertegenwoordigde kunstenaars vertegenwoordigen bijna alle kunststromingen van de 20e en 21e eeuw. Het museum bezit ook een collectie Duitse schilderijen uit de late 19de en 20ste eeuw.

Kunst & Design  Kunst & Design

Lehmbruck Museum
Düsseldorfer Straße 51
47051 Duisburg
Advertentie

Bezoekersinformatie Lehmbruck Museum

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
12:00 – 17:00
Woensdag
12:00 – 17:00
Donderdag
12:00 – 17:00
Vrijdag
12:00 – 17:00
Zaterdag
11:00 – 17:00
Zondag
11:00 – 17:00

Toegangsprijzen

0 – 14Gratis
Gereduceerd tarief€ 5,00
Familie€ 15,00
Normaal tarief€ 9,00

Faciliteiten

We hebben geen informatie over de faciliteiten van Lehmbruck Museum.

Locatie & Kaart

Düsseldorfer Straße 51, Duisburg

Ontdek alle musea in Duisburg

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in Lehmbruck Museum gevonden.

Recensies van Lehmbruck Museum

Er zijn 2 beoordelingen van Lehmbruck Museum.

  • Karel
    Karel • 18 mrt. 2021

    Sinds 10 maart mogen in Duitsland musea weer open mits het R-getal onder een bepaalde waarde is. Ik mocht mijn cultuurhonger stillen. Het werd het Wilhelm Lehmbruckmuseum in Duisburg omdat daar een mooie overzichtsexpositie loopt van Stephan Balkenhol. Fascinerend hoe Balkenhol uit een boomstam een sculptuur haalt. In feite doet hij wat Michelangelo zei over een blok marmer ‘het beeld zit er al in, ik hoef het er alleen maar uit te halen’. Dat doet Stephan met een boomstam. Hij zaagt en schuurt net zo lang totdat er een figuur uit de kern tevoorschijn komt. Dieren, maar zeer zeker ook mensen, die staan centraal in zijn werk. Soms en verhulde maatschappelijke boodschap zoals zijn piëta van wee mannen. Die trouwens niet in Duisburg te zien was. Wel veel ander werk., waaronder mensfiguren met een dierenkop zoals een muizenechtpaar in pak en jurk. Het werkt vervreemdend en sprookjesachtig. Zijn beelden zijn veelal verstild, een beetje geheimzinnig en vaak ontdaan van emoties. Hoewel ik in de blik van zijn luipaardsculptuur een zekere droefheid zag, alsof het beest treurt om de ondergang van de jungle. Het is uiteindelijk de schijnbare onaantastbaarheid in Balkenhols beelden die blijft je fascineren. Het museum bewaart ook de nalatenschap van Wilhelm lehmbruck naast een aantal andere beroemde werken in de vaste collectie zoals Käthe Kollwitz, hans Arp, Alexander Calder om maar wat te noemen. Dus al met al genoeg reden het museum te bezoeken. (Balkenhol is nog te zien tot 24 mei, tijdslot reserveren is verplicht).

    Bezocht op 18 mrt. 2021

  • Geaggregeerde beoordeling

    Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Lehmbruck Museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Lehmbruck Museum te beoordelen.