Ontdek alle musea in Duitsland en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Duitsland, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Duitsland bekijk je onze lijst van beste musea in Duitsland.

Duitsland is een land gelegen in het midden van Europa. De hoofdstad is Berlijn en het land telt in totaal meer dan 80 miljoen inwoners. Het is daarmee één van de grootste landen van Europa en ook één van de grootste economieën ter wereld. Het land heeft een grote rol gespeeld in de Europese geschiedenis met grote verantwoordelijk in het veroorzaken van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In de jaren 40 werd het land gespitst in twee delen en pas in 1990 werden deze weer verenigd.

Het land is erg bekend vanwege haar muziek. Veel befaamde componisten komen uit Duitsland, zoals Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Robert Schumann en Felix Mendelssohn Bartholdy. Ook de literatuur is belangrijk geweest in het land, met de jaren rond 1800 geldend als de klassieke tijd van de Duitse literatuur met Johann Wolfgang von Goethe en Friedrich Schiller en iets later ook de gebroeders Grimm.

Duitsland is in de top te vinden van landen met de meeste plaatsen op de Werelderfgoedlijst met 41 plaatsen. De Dom van Keulen de populairste bezienswaardigheid van Duitsland. Op plaats twee en drie staan slot Neuschwanstein en de Frauenkirche te Dresden, beide niet op de Werelderfgoedlijst.

Lees meer…

Musea in Duitsland

Dit overzicht bevat alle musea in Duitsland.
Benieuwd naar welke musea er in Duitsland zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Duitsland

Steden in Duitsland

Vind de mooiste musea in steden in Duitsland.

Meer populaire steden in Duitsland

Duitsland kortingen en kortingskaarten & -passen

Er zijn op dit moment geen kortingskaarten in Duitsland bekend.