Ontdek alle musea in Berlijn en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Berlijn, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Berlijn bekijk je onze lijst van beste musea in Berlijn.

Berlijn is de hoofdstad en de grootste stad van Duitsland. In de 18e eeuw was het een klein dorp, maar Berlijn groeide uit tot een belangrijke en grote stad in de jaren 20. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verloor de stad helaas veel historische gebouwen. Na de oorlog was de stad verdeeld; Oost-Berlijn was de hoofdstad van Oost-Duitsland, terwijl West-Berlijn een West-Duitse exclave werd, omringd door de Berlijnse Muur van 1961 tot 1989.

Heden ten dage is het een bruisende stad als de kosmopolitische hoofdstad van Duitsland, met vooral jonge mensen, studenten en een creatieve bohème. De architectuur van Berlijn is zeer gevarieerd, met architecturaal erfgoed van het Pruisische monarchisme, het nazisme, het Oost-Duitse communisme en de Potsdamer Platz, met glazen paleizen uit de jaren 90 en 2000. De stad is de thuisbasis van bekende universiteiten, orkesten, musea en uitgaansgelegenheden. Musea bestrijken bijna alle onderwerpen, van kunst over de geschiedenis van Duitsland en Berlijn tot verschillende takken van technologie en wetenschap.

Lees meer…

Musea in Berlijn

Dit overzicht bevat alle musea in Berlijn.
Benieuwd naar welke musea er in Berlijn zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Berlijn

Tentoonstellingen in Berlijn

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Berlijn. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Berlijn? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Berlijn.

Alle tentoonstellingen in Berlijn

Berlijn kortingen en kortingskaarten & -passen

Er zijn op dit moment geen kortingskaarten in Berlijn bekend.