Zoek je een hotel in de buurt van Louis Armstrong Park?
Boek nu!

Louis Armstrong Park en de collectie

Louis Armstrong Park
Bron

Louis Armstrong Park is een 32-acre (130.000 m ) park gelegen in de Tremé buurt van New Orleans , Louisiana , net tegenover Rampart Street van de French Quarter . In de jaren 1960 werd door een omstreden stadsvernieuwingsproject een aanzienlijk deel van de wijk Tremé, grenzend aan Congo Square, met de grond gelijk gemaakt. Na een decennium van discussie legde de stad op die grond het huidige park aan. Dit park werd ontworpen door de New Orleans architect Robin Riley en werd genoemd naar de in New Orleans geboren jazzlegende Louis Armstrong. Op de grond van het huidige park bevinden zich het New Orleans Municipal Auditorium , het Mahalia Jackson Theater voor uitvoerende kunsten en verschillende gebouwen die eigendom zijn van het New Orleans Jazz National Historical Park . Het deel van het park dat onmiddellijk voor het New Orleans Municipal Auditorium ligt, is de plaats van Congo Square , vroeger bekend als Beauregard Square, beroemd om zijn rol in de geschiedenis van de Afro-Amerikaanse muziek en spirituele praktijk. Sommige elementen van het ontwerp van het park zijn in de loop der jaren aan kritiek onderhevig geweest. Bewoners van de aangrenzende wijken Tremé en French Quarter hebben gepleit voor het verwijderen van het grote hek dat het park scheidt van de omliggende gebieden en voor het opnemen van de grote betonnen parkeerterreinen aan de achterzijde van het park in de groene ruimte van het park. De aanwezigheid van deze parkeerterreinen wordt vaak toegeschreven aan de vele verzakkingen en overstromingen langs N. Villere Street . Louis Armstrong Park was in 1970 de thuisbasis van het eerste New Orleans Jazz & Heritage Festival. Terwijl dat festival is verhuisd naar de grotere ruimte van New Orleans Fairgrounds , Armstrong Park is meer recent de thuisbasis van vele andere evenementen, waaronder de "Jazz in the Park" gratis concertreeks, de Treme Creole Gumbo Fest, en de Louisiana Cajun & Zydeco Festival. Monumenten omvatten een 12-voet standbeeld van Louis Armstrong. door Elizabeth Catlett , een buste van Sidney Bechet , en een afbeelding van Buddy Bolden .

Vertaalde tekst

ENLouis Armstrong Park (New Orleans)

Gespecialiseerd & Alternatief  Gespecialiseerd & Alternatief Natuur & Natuurlijke historie  Natuur & Natuurlijke historie

Louis Armstrong Park
701 N Rampart St
LA 70116 New Orleans
Louisiana
Advertentie

Bezoekersinformatie Louis Armstrong Park

Openingstijden

Maandag
8:00 – 18:00
Dinsdag
8:00 – 18:00
Woensdag
8:00 – 18:00
Donderdag
8:00 – 18:00
Vrijdag
8:00 – 18:00
Zaterdag
8:00 – 18:00
Zondag
8:00 – 18:00

Toegangsprijzen

0+Gratis

Faciliteiten

We hebben geen informatie over de faciliteiten van Louis Armstrong Park.

Advertentie

Locatie & Kaart

701 N Rampart St, New Orleans

Ontdek alle musea in New Orleans

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in Louis Armstrong Park gevonden.

Advertentie

Recensies van Louis Armstrong Park

Er is 1 beoordeling van Louis Armstrong Park.

  • Geaggregeerde beoordeling

    Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Louis Armstrong Park bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Louis Armstrong Park te beoordelen.