M - Museum Leuven en de collectie

M - Museum Leuven
Bron

M – Museum Leuven is gevestigd in een door de Belgische architect Stéphane Beel ontworpen museumgebouw waar historische panden met eigentijdse architectuur worden gecombineerd. Het museum presenteert combinaties van oude en hedendaagse kunst. Naast een historische collectie toont het tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars. Het toont onder meer schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, video en film en design en architectuur. De vaste museumcollectie heeft twee ankerpunten: de late gotiek – met een 15e-eeuwse en vroeg-16e-eeuwse schilderijen- en beeldencollectie – en de 19e eeuw met werken van onder meer Constantin Meunier, Jef Lambeaux en Georges Minne.

Kunst & Design  Kunst & Design Moderne kunst Hedendaagse kunst Renaissancekunst & Vroegmoderne kunst Toegepaste kunst

M - Museum Leuven
Leopold Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Advertentie

Bezoekersinformatie M - Museum Leuven

Openingstijden

We hebben geen informatie over de openingstijden van M - Museum Leuven.

Toegangsprijzen

OKV-kaartGeldig
museumPASSmuséesGeldig

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Koffie

Locatie & Kaart

Leopold Vanderkelenstraat 28, Leuven

Ontdek alle musea in Leuven

Recensies van M - Museum Leuven

Er zijn 2 beoordelingen van M - Museum Leuven.

  • J
    Jaap • 31 dec. 2021

    Helemaal verrast door dit prachtige museum in het hart van Leuven. Kende ik de locatie op zich wel, was ik toch na een afwezigheid van zeker 30 jaar, helemaal enthousiast dat Leuven museaal op de kaart is gezet. De aanleiding? Een geweldige tentoonstelling over het Arenberg geslacht, dat ook zulke boeiende relaties heeft met de Nederlandse geschiedenis, meer bepaald de provincie Groningen. Wel een stukje rijden natuurlijk maar zeer de moeite waard. Helaas is de Jan Borremans tentoonstelling aan mijn aandacht ontsnapt, maar terugkomen doen we zeker.

  • Geaggregeerde beoordeling

    Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je M - Museum Leuven bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om M - Museum Leuven te beoordelen.