Ontdek alle musea in België en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in België, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in België bekijk je onze lijst van beste musea in België.

België is een land aan de Noordzeekust, centraal gelegen in Europa. De hoofdstad van België is Brussel, waar zowel instellingen van de Europese Unie als de NAVO (NATO) gevestigd zijn.

Brussel, maar ook andere kunststeden als Antwerpen, Brugge, Gent en Mechelen zijn erg in trek bij toeristen door hun historische gebouwen, begijnhoven, musea en architectuur. Vooral de Art nouveau van onder meer Horta is speciaal.

België kent een rijke traditie op gebied van schilderkunst. Deze begon rond de 15e eeuw met de Vlaamse Primitieven met o.a. van Eyck en Memling en kwam in de renaissance- en barokperiode verder tot bloei met o.a. Matsijs, Bruegel de Oude, Rubens, Jordaens en van Dyck. Bekende namen uit de 20e eeuw zijn Permeke, Magritte, Delvaux en Ensor.

Lees meer…

Musea in België

Dit overzicht bevat alle musea in België.
Benieuwd naar welke musea er in België zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in België

Steden in België

Vind de mooiste musea in steden in België.

Meer populaire steden in België

Tentoonstellingen in België

Dit is een selectie van tentoonstellingen in België. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in België? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in België.

Alle tentoonstellingen in België