Ontdek alle musea in Brussel en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Brussel, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Brussel bekijk je onze lijst van beste musea in Brussel.

Brussel is de hoofdstad van België, van de Vlaamse Gemeenschap en van de Franse Gemeenschap en de facto van de Europese Unie. Brussel staat bekend om de Grote Markt met daarbij in de buurt het standbeeldje Manneken Pis.

Brussel is rond de 11e eeuw ontstaan rond een burcht op een eiland in de Zenne. De stad hoort cultureel en historisch bij Vlaanderen, maar is in de 19e en begin 20e eeuw erg verfranst. Hierdoor behoort Brussel tot het Vlaamse cultuurgebied, maar is Frans de dominante voertaal. Maar door de vestiging van Europese en internationale instellingen heeft Brussel een sterk internationale uitstraling.

Lees meer…

Musea in Brussel

Dit overzicht bevat alle musea in Brussel.
Benieuwd naar welke musea er in Brussel zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Brussel

Tentoonstellingen in Brussel

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Brussel. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Brussel? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Brussel.

Alle tentoonstellingen in Brussel