Ontdek alle musea in Gent en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Gent, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Gent bekijk je onze lijst van beste musea in Gent.

Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Gent is ontstaan uit Keltische nederzettingen gelegen in moerassig gebied, op de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Gent is een sfeervolle stad waar de vroegere rijkdom nog steeds duidelijk zichtbaar is in de binnenstad. De stad biedt een ruim aanbod van musea die diverse onderwerpen behandelen, waaronder klassieke kunst, moderne kunst, design, het Gent van vroeger en de bloeiende textielindustrie in de regio.Het toeristische stadscentrum, en zeker de historische kern, is niet zo groot. De voornaamste bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van elkaar.

Lees meer…

Musea in Gent

Dit overzicht bevat alle musea in Gent.
Benieuwd naar welke musea er in Gent zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Gent

Tentoonstellingen in Gent

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Gent. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Gent? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Gent.

Alle tentoonstellingen in Gent