Ontdek alle musea in Antwerpen en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Antwerpen, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Antwerpen bekijk je onze lijst van beste musea in Antwerpen.

Antwerpen is de tweede stad van België en de grootste stad van het Vlaams Gewest. Het is de hoofdstad van de provincie Antwerpen en van het gelijknamige arrondissement.

Antwerpen heeft een oude stadskern. De stad ligt voor een groot gedeelte op de rechteroever van de Schelde en heeft een groot havengebied. Na de nederlandse stad Rotterdam is het de tweede haven van Europa. Daarnaast staat de stad bekend om de diamanthandel —meer dan 70% van alle diamanten ter wereld wordt er verhandeld.

Thema’s die in musea in Antwerpen worden belicht zijn onder andere kunst uit vervlogen tijden, moderne kunst, scheepvaart, mode en diamanten.

Lees meer…

Musea in Antwerpen

Dit overzicht bevat alle musea in Antwerpen.
Benieuwd naar welke musea er in Antwerpen zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Antwerpen

Tentoonstellingen in Antwerpen

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Antwerpen. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Antwerpen? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Antwerpen.

Alle tentoonstellingen in Antwerpen