Snijders&Rockoxhuis en de collectie

Snijders&Rockoxhuis
Bron

Het Snijders&Rockoxhuis is een vroeg-17e-eeuws historisch gebouw. Nicolaas Rockox (1560 - 1640) kocht het pand in 1603. De gelijkvloerse verdieping van zijn woning is als museum opengesteld en is een goed voorbeeld van 17e-eeuwse Vlaamse wooncultuur. De collectie bestaat onder meer uit meubelen, beeldhouwwerk, porselein, aardewerk en schilderijen van onder andere Peter Paul Rubens, Jacob Jordaens, Antoon Van Dyck en Pieter Brueghel de Jonge.

NLRockoxhuis

Kunst & Design  Kunst & Design Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Historisch huis Renaissancekunst & Vroegmoderne kunst Toegepaste kunst

Snijders&Rockoxhuis
Keizerstraat 12

Bezoekersinformatie Snijders&Rockoxhuis

Openingstijden

We hebben geen informatie over de openingstijden van Snijders&Rockoxhuis.

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel

Locatie & Kaart

Keizerstraat 12, Antwerpen

Ontdek alle musea in Antwerpen

Recensies van Snijders&Rockoxhuis

Er zijn 2 beoordelingen van Snijders&Rockoxhuis.

  • H
    Heleen • 7 aug. 2018

    Het Rockoxhuis ligt in het historische centrum van Antwerpen en is gesitueerd in een mooi pand. Hier wordt de prachtige collectie tentoongesteld. Via de tablet krijg je gedetailleerde infomatie van de stukken. Via deze educatieve manier van informeren krijg je een mooie inkijk in de schilderijen, het leven en het gedachtengoed van in de tijd rond Breughel.

  • Geaggregeerde beoordeling

    Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Snijders&Rockoxhuis bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Snijders&Rockoxhuis te beoordelen.