Missiemuseum Steyl en de collectie

Missiemuseum Steyl
Bron

Missiemuseum Steyl toont voorwerpen uit verschillende delen van de wereld die in het verleden meegenomen zijn door missionarissen. Het museum is ingedeeld in een volkenkundige afdeling en een natuurhistorische afdeling. In de volkenkundige afdeling worden voornamelijk kunst- en gebruiksobjecten uit landen als Ghana, Japan, China en Paraguay getoond. De natuurhistorische afdeling bestaat uit een insectenkabinet en een zoölogisch gedeelte. Tevens toont het museum de Schmutzer Collectie, de eerste kerkelijke beelden buiten Europa uitgevoerd in de eigen beeldtaal van de inheemse cultuur.

Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Natuur & Natuurlijke historie  Natuur & Natuurlijke historie Dieren Volkenkunde

Missiemuseum Steyl
St. Michaëlstraat 7
5935 BL Steyl
Advertentie

Bezoekersinformatie Missiemuseum Steyl

Openingstijden

1 januari(Nieuwjaarsdag)
Gesloten
Goede vrijdag
Gesloten
25 december(1e Kerstdag)
Gesloten
Feestdagen
13:00 - 17:00

21 maart - oktober:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00 - 17:00
Woensdag: 11:00 - 17:00
Donderdag: 11:00 - 17:00
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 13:00 - 17:00
Opmerking:

November - 20 maart:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 13:00 - 17:00
Woensdag: 13:00 - 17:00
Donderdag: 13:00 - 17:00
Vrijdag: 13:00 - 17:00
Zaterdag: 13:00 - 17:00
Zondag: 13:00 - 17:00
Opmerking:

Toegangsprijzen

4 – 17€ 2,50
18+€ 5,00
MuseumkaartGeldig

Faciliteiten

Museum­winkel
Parkeer­plaats

Locatie & Kaart

St. Michaëlstraat 7, Steyl

Ontdek alle musea in Steyl

Recensies van Missiemuseum Steyl

Er zijn 4 beoordelingen van Missiemuseum Steyl.

 • Karel
  Karel • 14 okt. 2021

  Vandaag bezocht ik het missiemuseum in Steyl. Onderdeel van het kloostercomplex van de missiebroeders van pater Arnold Janssen. Het museum is in 1931 geopend en herbergt allerlei artefacten uit het verre oosten (China, India, Filipijnen, Japan en enkele Afrikaanse landen) alsmede een indrukwekkende collectie opgezette dieren. Die stuurden de missiepaters naar hun broederhuis in Steyl vanuit de verre oorden waar zij hun missie volbrachten. Het resultaat is een collectie die zijn weerga niet kent. Een collectie ook die zelf een museumstuk geworden is. Je ziet talloze dieren uit alle delen van de wereld, waarvan ik soms het bestaan niet kende. Vermoedelijk zijn er zelfs dieren bij die nu niet meer bestaan. Aan hoe ze zijn opgezet zie je dat het in die tijd qua techniek nog wat pionieren was waardoor sommige beesten hele vreemde gezichtsuitdrukkingen of een vreemde anatomie hebben. Het ruikt ook echt oud in het museum. Toch is het alleszins de moeite waard, juist omdat de collectie en hoe het is opgesteld feitelijk niet meer van deze tijd is. Juist daarom moeten ze het absoluut niet moderniseren. De zekere oubolligheid die het nu heeft maakt het museum nou net zo charmant.

  Bezocht op 14 okt. 2021

 • Peter
  Peter • 24 dec. 2016

  Hier dacht ik het antwoord te vinden op de vraag wat de paters vroeger toch deden met het verzamelde zilverpapier, dat bestemd was voor de missie. Dit is niet gelukt. Wel een overweldigende collectie opgezette dieren, die door de paters uit verre landen zijn meegebracht! Echt de moeite waard om dit te aanschouwen.

  Bezocht op 8 dec. 2016

 • K
  Kaz • 12 dec. 2016

  Dit museum is een erg bijzondere verrassing. We werden zeer vriendelijk onthaald, waarna we een video te zien kregen over de geschiedenis van het kloosterdorp Steyl. Vervolgens liepen we nietsvermoedend naar de tentoonstellingsruimtes, waar ons een prachtige collectie van opgezette dieren en volkenkundige objecten te wachten stond. Nog nooit heb ik zoveel opgezette beesten bij elkaar gezien. Van enorme dieren (giraffe, buffalo, leeuw etc.) tot de allerkleinste (een prachtige vlindercollectie). Dit alles is tentoongesteld zoals dat bij de opening in 1931 al gebeurde: er is sinds die tijd niets veranderd waardoor dit echt een museum in een museum is. Aanrader!

  Bezocht op 8 dec. 2016

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Missiemuseum Steyl bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Missiemuseum Steyl te beoordelen.