Zoek je activiteiten in de buurt van Museum Belvédère?
Vind de beste deals! 👉

Museum Belvédère en de collectie

Museum Belvédère
Bron

Museum Belvédère is een museum voor moderne en hedendaagse schilderkunst. De collectie bestaat voornamelijk uit 20e-eeuwse en eigentijdse werken van kunstenaars uit Noord-Nederland. Centraal staat de relatie van kunst met omliggende langschappelijke natuur. Tot de collectie behoort onder meer werk van de Nederlandse kunstschilders Jan Mankes, Roger Raveel en Hendrik Werkman. Circa vijf exposities worden er jaarlijks in het museum georganiseerd.

ENArt Hall KAdE

Kunst & Design  Kunst & Design Moderne kunst Hedendaagse kunst

Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12
8848 MT Oranjewoud
Advertentie

Bezoekersinformatie Museum Belvédère

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
11:00 – 17:00
Woensdag
11:00 – 17:00
Donderdag
11:00 – 17:00
Vrijdag
11:00 – 17:00
Zaterdag
11:00 – 17:00
Zondag
11:00 – 17:00

1 januari(Nieuwjaarsdag)
Gesloten
25 december(1e Kerstdag)
Gesloten

Toegangsprijzen

0 – 12Gratis
13 – 100€ 12,00
MuseumkaartGeldig
CJP-pas€ 7,20
RembrandtkaartGeldig
Groepen vanaf 10 personen€ 11,25
Rondleiding MLO/SBB€ 65,00

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Restaurant
Advertentie

Locatie & Kaart

Oranje Nassaulaan 12, Oranjewoud

Ontdek alle musea in Oranjewoud

Advertentie

Recensies van Museum Belvédère

Er zijn 4 beoordelingen van Museum Belvédère.

 • Karel
  Karel • 1 sep. 2021

  Jan Mankes en de dieren

  Deze expositie zou vorig jaar al te zien zijn geweest vanwege de honderdste sterfdag van Jan Mankes ware het niet dat COVID-19 roet in het eten gooide. Dit jaar is de expositie alsnog in Belvedère, Heerenveen te zien. De kans is aanzienlijk dat ik al (bijna) alles van Mankes gezien heb, maar ik kon deze tentoonstelling toch niet aan me voorbij laten gaan. Kijken naar het verstilde werk van Jan Mankes is namelijk nooit een straf. Dat bleek maar weer in dit museum dat zo uniek gelegen is aan de rand van Oranjewoud. Zijn geiten, kippen, parelhoenders, kraaien, uilen; ze waren er allemaal. Van een dier weet ik zeker dat ik het nog nooit gezien had, een wit konijn, alert rechtopstaand zijn omgeving afspeurend. Alleen die ene ontdekking was de reis naar Heerenveen waard. Plus die twee geitjes met hun kont parmant naar de toeschouwer gekeerd kijk je samen met die geitjes naar een intens blauwe lucht. Wat kon die man toch schilderen. En tekenen trouwens ook, zijn grafische werk is minstens net zo boeiend als zijn schilderijen. En in deze eposities zien we ook studiemateriaal van jan Mankes. Misschien was Mankes wel de David Attenborough van zijn tijd. In plaats van de camera gebruikte Mankes penseel en potlood om zijn observaties van flora en fauna in zijn naaste omgeving vast te leggen. Het moet gezegd dat ook de natuurobservaties van Jac. P. Thijsse Mankes zeer bekend waren. Wellicht onbewust zit de aantrekkingskracht van Mankes’ werk ook in het feit dat hij een wereld laat zien die voor een groot deel verdwenen is.

  Bezocht op 1 sep. 2021

 • Hennie
  Hennie • 24 apr. 2017

  Zeer mooi gelegen museum. Prachtig gebouw. Fijne sfeer. Vaste collectie van Friese kunstenaars. Bijzonder is de collectie van Jan Mankes uit Meppel.

  Bezocht op 6 jul. 2016

 • Peter
  Peter • 6 jul. 2016

  Het museum ligt prachtig op een landgoed (Oranjewoud), met een vaste tentoonstelling van Friese kunstenaars. Een must dus voor alle Friezen. Thans is er een expositie van het werk van de Duitse kunstenares Kathe Kollwitz.

  Bezocht op 6 jul. 2016

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Museum Belvédère bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Museum Belvédère te beoordelen.