Museum Jan Cunen en de collectie

Museum Jan Cunen
Bron

Museum Jan Cunen is een inspirerende ontmoetingsplek, een plaats van schoonheid, verbeelding en creativiteit. Gesticht als museum voor stad en streek heeft Museum Jan Cunen zich ontwikkeld tot een dynamisch museum dat zich richt op 19e/20e-eeuwse en hedendaagse kunst en het verhaal van Oss, met educatie als speerpunt. Het museum wil laten zien dat kunst bijdraagt aan een goed leefklimaat en een gevoel van trots en enthousiasme kan creëren. De parel van Oss, waar regionale, nationale en internationale verhalen van beeldende kunst, cultuur en lokale geschiedenis samengaan, toegankelijk en beleefbaar worden. Kom, kijk en laat je verwonderen.

Kunst & Design  Kunst & Design Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Lokaal Moderne kunst Divers Hedendaagse kunst Archeologie Historisch huis Persoon & Kunstenaar Toegepaste kunst Fotografie Oude kunst

Museum Jan Cunen
Molenstraat 65
5341 GC Oss
Advertentie

Bezoekersinformatie Museum Jan Cunen

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
11:00 – 17:00
Woensdag
11:00 – 17:00
Donderdag
11:00 – 17:00
Vrijdag
11:00 – 17:00
Zaterdag
11:00 – 17:00
Zondag
11:00 – 17:00

Geopend op: 1e en 2e paasdag, Bevrijdingsdag, 1e en 2e Pinksterdag en 2e kerstdag
Gesloten op: Koningsdag, Hemelvaartsdag, 1e kerstdag, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag.

Toegangsprijzen

0 – 17Gratis
18 – 99€ 9,50
MuseumkaartGeldig
CJP-pas€ 6,00
Groepen vanaf 10 pers.€ 7,50
ICOMGratis
Studenten en inwoners van Oss€ 8,00

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Koffie
Restaurant
Kindvriendelijk

Locatie & Kaart

Molenstraat 65, Oss

Ontdek alle musea in Oss

Recensies van Museum Jan Cunen

Er zijn 2 beoordelingen van Museum Jan Cunen.

  • Karel
    Karel • 5 jan. 2019

    Vandaag heb ik in het Jan Cunen Museum in Oss kennis gemaakt met de sprookjeswereld van de Heerlense fotografe Marie Cécile Thijs. Hoewel ze zelfs al in de collectie van het Rijksmuseum zit, moet ik bekennen dat ik haar nog niet kende, maar de kennismaking is goed bevallen. Dat komt mede doordat haar kleurenspectrum refereert aan het kleurgebruik uit de Gouden Eeuw. Aangezien Rembrandt een van mijn meest favoriete schilders is, is het niet gek dat het rembrandteske kleurgebruik mij zo aanspreekt. Bovendien schept Thijs een sprookjeswereld waarin je je kunt verliezen en de waan van de dag even achter je kunt laten. Gevoel voor humor kan haar ook niet ontzegd worden. Katten met zestiende-eeuwse molensteenkragen en eenhoorns die opeens tot leven komen. Niet Alice maar Marie Cécile in wonderland zou je kunnen zeggen. Zo zie je maar hoe verrassend de kleinere musea soms kunnen zijn. Deze sprookjeswereld in het Jan Cunen is nog tot 20 januari te zien.

    Bezocht op 5 jan. 2019

  • Geaggregeerde beoordeling

    Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Museum Jan Cunen bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Museum Jan Cunen te beoordelen.