Museum Kaap Skil en de collectie

Museum Kaap Skil
Bron

Museum Kaap Skil gaat over het leven met, op en bij de zee. Het omvat een grote verscheidenheid aan onderwerpen als scheepvaart, Texel vanaf de 16e eeuw, onderwaterarcheologie, jutterij en visserij. De collectie bestaat onder meer uit juttersvoorwerpen en duikvondsten. De meest bijzondere opgedoken objecten zijn gevonden in het 17e-eeuwse Palmhoutwrak, met een prachtige zijden jurk als topstuk. Op de grootste maritieme maquette ter wereld, in de kelder van het entreegebouw, komt de Reede van Texel tot leven.

NLKaap Skil

Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Lokaal Openlucht Maritiem Kinderen Archeologie Beroep & Ambacht

Museum Kaap Skil
Heemskerckstraat 9
1792 AA Oudeschild

Bezoekersinformatie Museum Kaap Skil

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
10:00 – 17:00

Museum Kaap Skil is op maandag gesloten, behalve in juli en augustus. In die twee zomermaanden is het museum dagelijks geopend van 10-17 uur.

1 januari (Nieuwjaarsdag) gesloten
25 december (1e Kerstdag) gesloten

Toegangsprijzen

0 – 3Gratis
4 – 25€ 7,50
26+€ 11,00
MuseumkaartGeldig

Faciliteiten

Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Creditcard
Kindvriendelijk

Locatie & Kaart

Heemskerckstraat 9, Oudeschild

Ontdek alle musea in Oudeschild

Recensies van Museum Kaap Skil

Er zijn 3 beoordelingen van Museum Kaap Skil.

 • I
  Ineke • 11 jul 2022

  De bovenetage was gesloten ivm opbouw nieuwe tentoonstelling maar wat wij te zien kregen bij de maritieme maquette was zo geweldig goed dat het meer dan de moeite waard was complimenten voor de bouwers ook voor de visuele presentatie Ook buiten was het een genot om terug in de tijd te kijken

  Bezocht op 6 jul 2022

 • K
  Kaz • 14 okt 2015

  Het gebouw op zich maakt het al de moeite waard hier binnen een kijkje te nemen. Dit museum heeft zowel een interessant binnen- als buitengedeelte. Binnen zijn onder andere veel objecten te bekijken die afkomstig zijn van vroegere VOC-schepen. Buiten is een prachtig minidorpje neergezet en ook het juttersgedeelte is bijzonder om even doorheen te lopen.

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Museum Kaap Skil bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Museum Kaap Skil te beoordelen.