Museum No Hero en de collectie

Museum No Hero
Bron

Op 15 april opende een geheel nieuw kunstmuseum zijn deuren voor het publiek: Museum No Hero. Gevestigd in een historisch pand in de stad Delden, omgeven door een mooie tuin. Negen tentoonstellingszalen, gevuld met een prachtige selectie schilderijen, sculpturen, meubels en een enkele klok, tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis uit Europa, Azië en de VS. Het museum opende met drie tentoonstellingen, waaronder 'Ich Bin ein Berliner', schilderijen uit de opwindende Duitse hoofdstad van vóór en ná de val van De Muur in 1989. Bij het museum horen een restaurant en een museumshop.

Kunst & Design  Kunst & Design Moderne kunst Hedendaagse kunst Tuin & Park Historisch huis Renaissancekunst & Vroegmoderne kunst Toegepaste kunst Middeleeuwse kunst & Vroegrenaissance kunst Oude kunst

Museum No Hero
Hengelosestraat 2/4
7491 BR Delden

Bezoekersinformatie Museum No Hero

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag
11:00 – 17:00
Donderdag
11:00 – 17:00
Vrijdag
11:00 – 17:00
Zaterdag
11:00 – 17:00
Zondag
11:00 – 17:00

Het restaurant van Museum No Hero is van woensdag tot en met zondag geopend tot 18.00 uur.

Toegangsprijzen

0 – 12Gratis
13 – 18€ 6,50
19+€ 12,50
Entrance on presentation of a valid museum card/student card€ 5,00
LedenGratis
Museum No Hero-AmiceGratis

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Creditcard
Restaurant
Kindvriendelijk
Audiotour

Locatie & Kaart

Hengelosestraat 2/4, Delden

Ontdek alle musea in Delden

Tentoonstellingen

Meer tentoonstellingen

Recensies van Museum No Hero

Er zijn 3 beoordelingen van Museum No Hero.

 • Karel
  Karel • 27 aug 2021

  In het voormalige rentmeestershuis van kasteel Twickel in Delden is de collectie van zakenman Geert Stijnmeijer ondergebracht in wat nu museum No Hero heet. Als gastexpositie was te zien een deel van de kunstcollectie van de te vroeg gestorven zanger George Michael die een verwoed verzamelaar was van met name moderne Britse kunstenaars. De bekendste is wel Damien Hirst. Van wie je je kunt afvragen of hij nu kunstenaar of gewiekste zakenman is. Michael was zelf ook vaak onderwerp van kunstuitingen, Hirst portretteerde de zanger eveneens. De collectie weerspiegelt Michaels onconventionele smaak en laat zien dat George Michael zelf ook niet bang was voor controverse. Overigens was het een relatief klein deeltje uit zijn omvangrijke collectie die deels al is verkocht door Sothebys. Interessanter was eigenlijk de expositie Surprise en Twentse Helden op de bovenverdieping waar items uit de eigen collectie werden getoond met bruiklenen uit Rijksmuseum Twente. Jan Cremer is bijvoorbeeld zo’n Twentse held van wie werk te zien was. Maar ook Bas Meerman, Rineke Marsman en Jan Sluiters om maar wat te noemen. Een divers gezelschap dus. Wat grappig is, is dat in iedere expositie in ieder geval een schilderij uit de 16de eeuw wordt getoond van een kruisafneming geschilderd door een navolger van Rogier van der Weyden. Dat is namelijk voor collectioneur Stijnmeijer een geliefd topstuk waar hij zeer trots op is. Hoewel George Michael dus de aanleiding was, was vooral de kennismaking met het museum en zijn eigen collectie een aangename surprise.

  Bezocht op 27 aug 2021

 • G
  Gaby • 16 aug 2021

  Was hier zaterdag geweest samen met mijn echtgenoot en om eerlijk te zijn viel het erg tegen. Het was al bij aankomst. Weet het ben een vrouw, licht getint, klein van stuk en zie er veel jonger uit dan ik ben. Aangezien ik het geregeld heb, fan ben van George Michael en betaald heb sprak ik de vrouw achter de kassa aan. Echter voelde ik moet mij absoluut niet serieus genomen want ondanks dat ik met haar in gesprek was, keek zij alleen mijn echtgenoot aan die blank en lang is. Zij wilde ook zijn telefoonnummer. Net als dat ik het geld geef en mijn man het wisselgeld terug krijgt. George Michael stond voor vrouwen en homo-emancipatie en dat voelde ik absoluut niet in het museum. Zijn collectie was helaas ook niet erg groot en de rest zowel de moderne als oude kunst viel erg tegen. Binnen een half uur waren wij klaar. Om het museum toch nog een kans te geven zijn wij op het terras gaan zitten. Echter werden wij niet geholpen en zijn maar weggegaan. Gelukkig was er een leuk terras aan de overkant. Helaas geen aanrader!

  Bezocht op 14 aug 2021

 • G
  Geert • 13 mei 2018

  @museumnohero, prachtig gerenoveerd historisch pand in Delden, met een schitterende beeldentuin. De samenstelling van de collectie is verrassend en heel divers. De gastvrijheid was bovenverwachting, kortom een aanrader om zeker te gaan bezoeken. Marga en Geert Eling

  Bezocht op 29 apr 2018

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Museum No Hero bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Museum No Hero te beoordelen.